@churalliya

Saturday, December 12, 2009

kalaulah sue bergelar mak datin....

berat mata memandang, berat lagi badan kami yg bertugas... hahaha...

5 hari non-stop dari 7.00 pg smpailah 12.00 pg.. termasuklah weekend yg sepatutnya diluangkan bersama family terchenta.. fenat.. fenat.. fenat.. anak ntah ke mana.. lakiku ntah ke mana.. daku berkorban hapa saja..

semua tu ekteli cerita dah basi.. dah jumpa anak, dah jumpa lakiku dah pon.. hahahaha...

N9 menjadi tuan rumah bg program tahunan isteri wakil-wakil rakyat thn 2009. so, ramailah yg 'bertuah' terpilih utk bertugas.. isteri wakil2 rakyat ni of course lah kebanyakannya mak2 datin.. mcm2 ragam dan mcm2 perangai yg dpt tgk.. ada yg very humble dan ada jugak yg berlagak tak tentu arah..


1st day : kat hotel.. ready to KLIA nak jemput kontijen..


SABATI team during the rehearsal


1st dinner drpd 3 dinner


dgn rakan2 yg 'senasib'


2nd day during the operning ceremony


hari yg paling penat.. lepak2 dulu smbil tggu dorang berbowling.. 4 game = 4 jam kena tggu..


3rd day : badminton continued.. with Dato' Dayang Moriah.. terus jd idola.. sgt terror main badminton


the game

sempat tu berangan..... kalo lah lakiku jadi 'somebody' satu hari nanti, mesti sue pun kena jd mcm mak2 datin ni jugak erk? acara sukan apa yg sesuwei? bakat congkak mmg ada dlm diri, tapi malangnya acara tu tak dipertandingkan pulak?? ermm.. kena start pikir dr skang nih..

lagi, kena cekap berpoco-poco.. nnti kalo dinner kena pnggil poco-poco atas pentas senang.. bleh siap buat poco-poco cha-cha lagik.. awww.. verangan...

buat kontijen Sarawak a.k.a SABATI, dorang mmg vouge d vas.. majoriti yg main badminton telah mendapat tittle sebagai nenek.. ada yg ada 7 cucu, tapi hebat di gelanggang.. dasyat..

4th day : Tun Dr Siti Hasmah pun turut melapangkan masa


suami saya pun najib jugak.. tapi dia x lah sehensem Dato' Seri.. hahaha..


Datin Seri' Rosmah and the team utk final badminton Piala 1 Malaysia


winner for the 2nd Piala - Seri Perpatih.. not bad.. nenek boleh!!

beruntung menjaga Sabati, cuma yg penat sbb tak de masa nak rest. makan telan, makan telan je.. antara kontijen yg sporting dan layan LO dorang nih dgn mesra sekali.. ada ke kontojen lain yg ajak LO dorang amek gmbr sama2?? ada ke kontijen yg bagi henbeg LV kat LO dorang?? hahahaha... tapi, Sabati lah kontijen yg paaaaaling lmbt blk... nasib.. nasib..

lagi satu pengalaman baru yg telah berjaya dikecapi sejak kerja kat state..


5th day : last pic sebelum hantar kontijen ke MidValley & seterusnya ke KLIA utk naik belon.. kami lah the LO's (aton, jemah & me) with the YDP Dato' Senator Empiang Jabu..

7 comments:

Joe Radzif said...

tak po la kojo kerajaan...

Nor Hayati Mhd Yusof said...

sue, kau bolei main volley ball nanti.. kau kan terer volley ball.. hehe

churalliya said...

ishh.. mintak2 la lakiku baca statement ko ni.. selalu kutuk aku tak bersukan..

Bapak Gonjolong said...

coishhhh..
boto ko terer ni...

Joe Radzif said...

ko jgn percaya pak, itu sume ayat bodek nak mintak henbeg Low Value (LV)

Bapak Gonjolong said...

boleh ma
petaling street mari hehe

Fid Rafsham said...

wa...best ar sue...new world untuk ko bila transfer ke N9 ek!! colorful life

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...