@churalliya

Tuesday, January 5, 2010

Pingat Pertamaku

tak percaya?? gosok la mata anda selaju yg mungkin.. kerana ini adalah kenyataan.. bukan rekaan atau copy paste dr google.. hahahahaha.. berbaloi sungguh segala titik peluh yg mengalir!!!

walaupun x dpt tiket melancong ke Europe atau pun ke langkawi, cenderahati nih amat bernilai harganya...

daripada Yang Di-Pertuan Besar N.Sembilan sempena Pertabalan Tuanku yang lalu.. nnti baju istiadat tu dah berseri lah ada aksesori.. bila lah nak pakai lagi erkk??

ada 3 kategori pingat nih.. gold utk kaum kerabat, silver utk pegawai gred 41 dan ke atas dan bronze utk pegawai sokongan.. so, sue dpt yg pertengahan.. okey lah tu!!

utk lelaki dan perempuan pun berbeza design nye.. dan of course lah yg ferempuan pya lebih santek, siap ada bulu2 lagik.. kalo lelaki pya simple je, sesuai lah dgn life dorang...

lepas ni nk 'cuba' dptkan selempang pulak.. wahhh.... tittle mak datin dah semakin hampir nmpk nya... hahahaha...


close up..

14 comments:

Rosliza Mohd said...

ni pingat apa sue? NS byk jenis pingat... yg mana sue dpt ni? tahniah...

Nor Hayati Mhd Yusof said...

wah, menuju puncak nampaknya Sue! chaiyok2 x

Lyein Mansor said...

gile title ko erk..wahahahaha

Bapak Gonjolong said...

erkkkk...

Mimi Ilyana Ab Malik said...

aduhaiii.. best nyerr duk kat state, huhuhuhuuuu.. gile x gile, janji masuk buku servis yer, ahaks!

Capo Grande said...

ko mmg laju mcm penyapu...dusyum dusyum...

Salwa Shariff said...

ganas ko mek su.. ehehhe..

Fid Rafsham said...

hebat...hebat....syabbbasss inspektos shahabbbbb!!!

Shazli Hasbi said...

duniawi semata2. ehh aku nak gak bleh?

Nor Hayati Mhd Yusof said...

aku pun nak gak..aku lagila anak jati nogori tau.. ayah pesara tentera, atok lak bekas ketuo kampung~~~ ntah ape yg aku merepek ni..hihi

churalliya said...

bwk bertenang.. ini br pingat.. lom dpt darjah kebesaran lagik.. nnti adalah PKJ, AMN, ABC kat belakang nama aku.. buatlah cerita sedih mcm mana pun, tetap aku gak yg dpt pingat dulu....

Azri Rasid said...

arrghh....rugi den tk tahan bakal mak datin maso teseghompak arituh!!....

QASEHNYA RANIA said...

tahniah mekchu.....menuju puncak ..

QASEHNYA RANIA said...

tahniah mekchu.....menuju puncak ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...