@churalliya

Tuesday, March 23, 2010

am I beautiful?


wah.. kena tag ngan kak jemah a.k.a kembar ku.. mula2 mcm nak ngelat.. buat2 x nmpk je.. malas nak wat entry, tp bila pikir blk, kalo semua blogger perangai mcm sue ni, tak meriah la dunia blogging ni kan..

sib baik benda sonang.. 7 things i hate about you? ehh.. bukan, 7 things about myself.. kenapa 7 je kak jemah? tp mcm blur skit apa kaitan beautiful blogger award dgn 7 things about myself? itu kena tya dgn pencipta award ni..

1st time ni kena tag.. neves la skit.. cemana nak mula erk..

1. korang tau singkatan nama sue sbnarnya
SMS.. yg korang dok sebut hari2 tu "smpai nnti jgn lupa SMS", "kenapa x SMS dah bersalin?","aku bleh SMS je, credit nk habis".. haa.. tak perasan sbnarnya korang hari2 sebut nama SurayaMazniSulaiman.. hehehehe..

2. SMS juga bermaksud
Sulaiman-Maznah-Sekeluarga (arwah abah-mak-sekeluarga)

3. nama akak pun nak dekat sama
.. nama dia SuhaidaMazniSulaiman.. of kos nama su lagi besk kan kan kan? huhuhu.. nama abang lak? mesti korang suspen kan... nama abang sue NordinMazniSulaiman.. hehehe.. tak tak.. tipu lah!! nama abang Nordin je.. agaknya org dulu2 x excited nak letak nama glamer2 utk anak lelaki..

4.
churalliya? kenapa guna nama tu dan kat mana jumpa nama tu? korang pernah dgr tak lagu churalliya kumpulan Pillgrim? masa time sekolah dulu budak2 selalu jamming lagu tu.. telinga ni dah naik lali asyik dgr lagu tu je tetiap ptg.. dan timbul plak idea nak guna nama churalliya sbg nama samaran la kononnya.. ejaan telah ditokok tambah supaya kelihatan lebih glamer..

5. nama
NajmiSyahputra juga diambil sempena nama kami Najib-Suraya.. sok kalo ada rezeki dpt bby girl, nak kekalkan jugak pangkal nama N-S tu yg juga bermaksud NegeriSembilan.. wah, nak jugak ada maksud tersirat.. hihihi..

6. masa sekolah dulu kakak2 senior tak bg pnggil dgn nama su sbb kononnya nama tu dah registered oleh senior.. so bila dah tonggang tebalik nama sendiri, dah x de idea dah nak soh pnggil apa.. tetiba dpt nama
NIA.. hahaha.. dr suku kata mana dpt pun tak tau.. sekejap je guna nama tu sbb bila dorang pnggil, su akan buat tatau je.. x biasa..

7. family arwah abah kat melaka semua pnggil su dgn nama
MAZNI.. akak su pnggil dgn nama JENI (special case).. anak buah pnggil dgn nama INDUK.. family (mak, abg, kakak) pnggil dgn nama ADIK, family sebelah mak pnggil dgn nama INDUK ADIK, najmi & lakiku pnggil dgn nama MAMA, bibik pnggil dgn nama MAMA JIMMY.. masa study dulu kwn2 pnggil dgn nama MC SUE.. bila join blog ni dpt lak nama MEKCHU.. hahahaha.. mcm2 nama

ok dah cukup 7.. kali ni berkait tentang nama.. esok2 kalo kena tag lagi, try pikirkan yg lain pulak..

nak tag org jugak lah...
- http://mynameisadamrayyan.blogspot.com/ --> daddy adam
- http://edenpekojokilang.blogspot.com/ --> uncle joe
- http://ilaramliey.blogspot.com/ --> ila NRE
- http://soclose2213.blogspot.com/ --> anna

buatlah 7 perkara tentang diri korang ye.. jgn tya kenapa 7.. kenapa tak 10? good luck ;p

3 comments:

Ila Ramli said...

wah..siap tag org len tuh..hahaha... ok...nanti check it out!!

churalliya said...

bagus.. anak murid yg rajin buat kerja rumah..

QASEHNYA RANIA said...

penuh mkna tersirat ....churalliya pon da juga kaitan mekchu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...