@churalliya

Sunday, April 18, 2010

satu demi per satu

masa seminar TM kat Melaka last week.. tetiba beberapa item seperti di bawah ligat bermain di mindaku.. lepas satu.. satu yg muncul.. semua perlukan penyelesaian yg segera.. kalo tidak, selagi itu lah item2 tersebut akan mengganggu fikiran.. atau lebih dahsyat lagi, item2 tersebut akan masuk ke dlm mimpi sehingga boleh menyebabkan sleep walking.. hahaha..

sue perasan masa org TM tu present topik psl phone ni la.. ala yg kalo kita call no opis bleh direct gi henfon kita tu.. org tu wat live demo... demo lak guna henfon yg terpanas di pasaran.. sepanjang demo tu, dia asyik jeling je kat fon sue ngan jemah yg kebetulan ada kat atas meja masa tu.. slow2 tarik kertas kasik tutup sama itu fon... ai terasa tau.. :(

dari saat dia jeling tu, maka bermulalah sesi berangan..

mmg nak tukar fon pon.. skang ni pakai fon lakiku sbb ada 3G.. senang nak wat voice call bila outstation.. suenye fon lakiku yg pakai as 2nd fon dia.. dah 2 bln kot survey tipon tak jumpa2.. tp kali ni mcm nekad laa.. antara 2 nih..



byk lak benda nak kena pikir bila pakai fon mcm nih.. monthly charges tu yg x tahan tu.. skang monthly bill mmg kurang dr rm100 atau lebih senang nak ckp x pernah byr apa pun tetiap bln sbb lakiku yg setelkan.. tp lepas ni kena byr sndiri.. lakiku awal2 dah bg statement tuh!!

tak dpt keputusan psl fon, terus teringat nak beli notebook pulak.. yg ini rasanya mmg keperluan mendesak.. masalah notebook ni InsyaAllah akan selesai.. ada ramai consultant yg sedia membantu..

lepas tu, teringat lak impian sue yg satu nih.. apa lagi kalo bukan nak tuko keta.. tapi tunggu dpt 44 la kot.. pilihan antara 2.. sesuai sgt kalo pompuan yg pakai.. itu pun kena pikir psl monthly installment.. selama ni goyang kaki dah x yah byr keta.. lepas ni kalo tukar keta, sendiri mau ingat (SMI) la kan... aduuuuhhhh.. gi mana ni??




makin di plan makin kusut... tapi kalo x plan jadik lah mcm Jumaat lepas... dan inilah akibatnya kalo tak plan betul2...

sblm ni ada muka 4 segi.. skang dah dpt muka bulat.. 2-2 dah ada.. nak beli jam dah out of list..

ingatkan lakiku tak perasan tau.. alert jugak dia rupanya.. pagi2 lagik dah kena tegur.. huhuhu.. saje je nak test papa..

4 comments:

Muhammad Adam Rayyan said...

meksue, simpan duit tuh pegi holiday la.. keta kan elok lagi, bokper nk tukar.

hp beli blackberry bagus utk blog hehe

nuyulaisy said...

insyallah nanti blh lah cpai semua impian tu.....akak nurul x gna sw pun akak buka jew yg ni,lpas tu akak jusz ltak gmbr jew..akak buka email ni
www.photofunia.com

kojah said...

singgah =)

churalliya said...

adam : cadangan tu mmg dah lama bermain di ingatan..
nurul : nnti leh cuba
kojah : singgah selalu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...