@churalliya

Tuesday, June 22, 2010

2006 dan 2010


ini mmg tiada kaitan dgn world cup ke apa.. kebetulan kedua-dua tahun tu mmg ada kena mengena ok..

hari ni mekchu pakai kebaya cik mala datang opis.. jarang pakai bj ni.. sbb dia adalah kebaya.. mekchu hanya ada beberapa keping baju kebaya je dlm koleksi baju kerja dia..

kalo kebaya bwk gi umah org kawin tu berderet la.. gila ngko nak pakai kebaya cik mala bawak dtg opis.. huuuiiii... tak dapek doo...

baju ni mmg dah lama.. sebelum 2006 lagi dah diwujudkan.. betul apa 2006.. siap ada bukti gmbr pakai bj ni apa.. saje je tgk blk koleksi gmbr lama2 bila dah ptg2 cam ni.. tipon pun dah tak bebunyik.. suasana pun dah sunyi.. jadi, masa utk updet blog.. huhuhu..

apa yg menariknya.... mekchu masih muat kebaya cik mala ni tau.. in fact, bertambah longgar.. ishh.. nak sedih ke nak happy ek dgn statement tu?

cuba korang perhatikan gmbr2 kat bawah nih..


ni gmbr tahun 2006.. masa ni dah kawin tp perkahwinan jarak jauh (PJJ) lagi ngan bro.john.. ni kat HeiTech Padu.. dgn projek manager-En.Ibrahim.. bebudak heitech kalo tgk gmbr ni konpem tergelak besar nih..


kat bawah ni pulak gmbr pada jam 5.45 ptg, 22 Jun 2010 iaitu pada hari ini.. dah 4 thn bj ni masih di gunapakai lagi.. tidak kah itu dinamakan mekchu sebagai an undemanding wife? hahaha.. korang perasan tak ayat tu kat profile mekchu kat tepi tu...



sebelum tu nk bg tau hari ni mekchu pakai bj kaler biru turqoise (mcm dah bg tau je td kan..) dan berkasut kuning.. mmg sgt memalukan penampilan hari ni.. sib baik ada kasut dlm keta, kalo tak pakai selipar i-panema je la jawab ehh..


mekchu muat lagi ooo bj kebaya tu.. pernah pakai masa tgh breastfeed najmi dulu.. mmg terus simpan balik sbb butang katup kat bhgn dada tu bleh terbukak dgn sendiri sehingga 4-5 kali.. bila dah stop bf ni, butang tu mmg susah nak terbukak sendiri kalo kita tak bukak kan.. hahahahaha... tetiba mekchu berfikir dan terus berkifir...

6 comments:

NeenaAnuar said...

wow!!! caya lah sue... you still maintain vogueee tuu!! salute lah! nak kene mintak petua nie lepas dpt first baby nanti supaya all my kebaya i can still fit in! hehehe..

AKO @ retna said...

wah kira mekcu punya badan sudah kembali normal la yek :p

rozana said...

mekchu..perasan x?
kite bile umur dh 30 ni makin
cun kn????
hahaha..kalo xde org nk puji..
biar kite yg pujilaa..
err..maksudnya...
makin berseri2..

.::WaNiE::. said...

hot mama ok

sila bangga

hihihi

Rafidah Shamsuddin said...

ha...tu baru sorang bb...macam mokcik yang dah ader 2 ni...kebaya tunang pun muat lagi...almaklumler anak2nye terlebey vitamin...aktif ya robbi

mekchu said...

neena : no prob bebeh..

ako : bukan setakat normal, lagik kurus dr dulu :(

mokna : u'r damn right!!! haha

wanie : hot la sgt.. panassss

pid : kalo anak aktif mmg mama dia mengurus kot.. kalo aku masuk ke-2 nnti ko bayangkanlah sendiri..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...