@churalliya

Thursday, June 10, 2010

Eden Orang Nogori

Perasan tak ada apa2 perubahan kat blog mekchu yang tak berapa nak indah ni?? taraa... dah ada kotak bendera negeri sembilan kat atas tu.. fuuyooo...

Disebabkan semangat kenegerian yg sgt kuat, sue pun tolong promote kan allaboutnegerisembilan ni..

blog ni diwujudkan atas hasil usaha murni sir capo grande sendiri.. tiada paksaan dan tiada bayaran.. (melainkan iklan nuffnang)..

blog ni baru je dilahirkan, so ada byk lagi kekurangan.. kalo ada sebarang idea,pendapat, komen, cadangan boleh tulis kat blog tu..

nak tau psl bahasa nogori? klik lah allaboutnegerisembilan
nak tau psl tmpt makan menarik di n9? klik lah allaboutnegerisembilan
nak tau psl resepi masakan n9? klik lah allaboutnegerisembilan
nak tau psl tmpt2 menarik di n9? klik lah allaboutnegerisembilan

korang jgn cari pasal sudah yee.. sbb semua info tu belum dipublish lagi.. owner blog tu masih dlm usaha mengumpulkan & mengesahkan maklumat.. cabaran jugak kalo wat blog mcm ni kan.. kalo tersalah info, silap2 kena saman..

jadi, kalau lah ada anak jati n9 yg tgh membaca dan nak letak jugak bendera n9 yg sgt gorjes itu, bleh ikut step ni yg mekchu kopi pes dari sir capo grande yg sgt rajin itu..

Login ke dashboard blogger.com anda

design page  element

2. Pergi ke Design –> Page Elements
add a gadget

3. Klik ‘Add a gadget’ –> pilih HTML/Java Script
html

4. Copy paste kod di bawah (warna merah tu boleh edit sendiri ye ikut kesesuaian)

position: fixed; top: 0px; left: 2px;">
title='all about negeri sembilan' target=’_blank’>http://3.bp.blogspot.com/_FBSi6yjP1EA/TAxNlgtFfOI/AAAAAAAAA4A/WpKsbtTxmGk/s320/lugu.jpg"
height="190" />

5. Klik ‘Save’ dan ‘Save’ lagi sekali.
code

6. Preview / refresh blog anda. Tadaaa, berhasil bukan.

harap-harap lepas ni blog makin malatop!!


6 comments:

.::WaNiE::. said...

tepuk tepuk

bagus mekchu

mana cotton org tgk kak blog kak jemah

Miss Q said...

pahang punye ada tak ekk?

mekchu said...

wanie : sue tlg member jual.. eden tak pandai bisnes ni.. ada lagi 6 lai.. kalo nak tgk kita off record..

miss Q : kena cari org pahang soh wat allaboutpahang.. hehehe

Capo Grande said...

thanx chu...huhu...hiduo nogoghi!!!

shaza said...

mekchu orang nogori ko?? kek mano?? kampung nenek den kek serting hilir tu hah.. sedaro pun banyak kek sri menanti..

mekchu said...

a ahh.. hidup nogoghi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...