@churalliya

Sunday, June 27, 2010

Papaku pulang dari kota


Sgt bosan ooo bila bro.john tak de time2 w/end.. selalu kalo nak outstation pun time hari keje je.. mmg tak rasa sgt sbb sibuk kat opis.. tp mlm tu of kos la terasa sunyi :)

sib baik mggu ni telah dipenuhi dgn agenda2 penting..

sabtu, gi kenduri angah (adik akak ipar tunang).. bwk najmi, mak & bibik.. baru naik 4 org kenari dah semput yg amat.. bila masuk gear 1, tgh tekan minyak ni... dia bleh semput.. tersengguk2 smpai kepala najmi terkebelakang.. kesian tgk dia.. pas tu terasa keta berat sgt.. dah tekan minyak smpai lantai, tp keta tak nak laju gak..

ingatkan sbb tayar x de angin.. gi la petrol pam isi angin.. pun sama gak.. semput selain terasa berat.. selain dah ada bunyik yg mcm2.. apakah petanda yg bro.john akan belikan mekchu kereta baru? apakah benar?

selamat bertunang angah.. sgt comel in purple


najmi yg keletihan


mlm2 ku sepi tanpa mu.. hahaha.. broadband lak tak do.. kalo tak bleh gak layan fb ke, blog ke.. jadi, mekchu kembali ke habit lama... gunting rmbut sendiri... yeahh.. kebetulan rmbut dpn mekchu ni pun dah panjang.. amek gunting terus oter sendiri mehh...

serpihan rerambut yang berjaya di tebas... selebihnya dah berselerakan atas lantai..


agak gondol.. makin lama makin syok lak menggunting.. sib baik rmbut byk.. bleh tarik yg blkang, tolak yg depan.. tmbah baik mana yg rompong..

org tua2 kata kalo rindukan seseorang tu, amek lah bj dia dan pakai.. betul ke? mekchu pakai 'bj dalam' bro.john ni..

ahad pulak, seharian kat opis.. kan dah soh en.teeeet dan en.tuuuuut dtg opis setelkan problem.. so, kena lah dtg monitor & testing.. peeehhh... korang tak tgk dorang gaduh.. ni 2nd time mekchu handle situasi mcm ni.. sib baik ada en.azlan sbg bekap.. kalo tak, mmg mekchu angkut beg.. blah dulu...


mekchu kat opis hari ahad.. Ahad.. A.H.A.D ok..
ehh.. tu lah DELLslim mekchu.. nnti kalo rajin nak cerita pasal DELLslim mekchu yg sgt stylo itu.. hehehe

diskas diskas diskas.. bekap bekap bekap.. plan A, plan B, plan C... prangg prungg.. bila dah petang nak masuk senja, nmpk gaya dah ok.. redundancy dah jalan, clustering dah jalan.. mirroring pun dah ok.. kusut kepala pikir apa punca sebenar.. nak tak nak, kena try satu-satu baru dpt tau..

alhamduillah.. mekchu dah bleh balik dgn hati yg senang... mmg tgh tersenyum nih sbb bro.john dah otw tu... jap lagi bleh salam tangan dia.. eh, najmi.. mlm ni tido awal ye sayang...



7 comments:

.::WaNiE::. said...

haa kalau rindu lebih pun wani pakai shirt encik labu :P

:P

mekchu said...

mmg suka t-shirt dia sbb semua sejuk2.. mcm ada ekon je rasa :)

Rafidah Shamsuddin said...

sue...nk borak pasal clustering ngan ko...sini prob..tak jalan..macam2 hal mehhh...bila free on ym ye

NeenaAnuar said...

hi dear!! you dah kene tag with me! jgn lupa check it out at my blog ASAP yeah! :D

mekchu said...

pid : pandai la sgt psl clustering tu.. ko guna utk sistem apa? aku tak layan ym skang.. dah jd pekerja cemerlang maa..

neena : haramak.. gotcha!!

~~@lyci@~~ said...

haha.. confirm najmi tido awal mlm tu.. bg chan papa & mama manja2 hikhik..

mekchu said...

opsss.. kebetulan ptg tu dia tido lama la pulak... mlm tgk wayang najmi je la.. ermmmm...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...