@churalliya

Friday, July 9, 2010

Bahang raya semakin terasa...


Bila bapak eh demam bola, anak pulak demam duit raya.. omak ehh demam apa lak ye??

plan 2x yg terpaksa digagalkan atas sbb t/jwb kepada tugas, akhirnya terlaksana jua.. puassss bangat!!!!

siap2 apply cuti sbb nak shopping raya ngan Geng Bas Sekolah Mekchu (GBSM).. 1st time outting ngan GBSM.. mmg harok.. dah plan nak repeat lagi.. harusss...

gi naik bas.. perjalanan sgt lancar.. kalo nak drive ke sana mmg x tau jln.. mekchu ni kalo drive gi mv tu pakar la.. jd kitowang naik bas je.. x pernah lagi baik bas dr sbn ke jln tar.. dulu-dulu naik komuter je turun kat bank negara.. tp rasanya naik bas lagi cpt dan pantas brbanding naik komuter.. selamat dr kena raba.. hahahahaha...

dlm bas ngan GBSM..

intan ni mmg kelakar.. dia sgt susah hati kalo mekchu tepek gmbr dia dlm belog.. dah pesan byk kali, pas tu blk umah siap msg lagi...

"nnti kalo letak muka kito dlm blog, make sure watermark kat muko den yo.. tp kalo buleh tak yah la.. den sogan"

hahahaha... tak kira.. nak letak jugak.. dan terpaksa lah hala kan watermark tu kat muko eh.. sbb tu byk gile gmbr mekchu dia amek.. sbb nak elak kan dari ada muka dia..


ok.. smbung blk... turun kat dpn CM, terus naik 2nd bas ke sogo/jln tar.. tp x de lah terussss sgt.. dah alang2 masuk CM tu, harus lah cuci mata dulu.. belum apa2 dah terbeli gelang nih..

ntah cemana bleh minat ntah.. mekchu ni bukan suka pun eksesori ni.. earing pun tak pakai, ni kan pulak nak pakai gelang yg sebegitu rupa.. tp bila try hari tu, terus jatuh chenta.. tu yg payah tu..

bila dah smpai kl ni, gaya pun otomatik dah jadik org kl.. kitowang lari2 kejar bas sbb bas tu payah pulak nak benti.. org kl suka lari ke? lari lari lari lari smbil pegang apa yg patut.. dan dpt naik bas.. bangga!!!!

rm 1 je tambang dr CM ke sogo.. 10 minit dah smpai.. plan asal nak terus gi jln tar sbb nak tunaikan hajat utama dulu, lepas tu baru window shopping kat sogo.. hajat utama mmg nak carik kain merah yg sedondon ngan my little heroes tu..

org pompuan kalo dah nmpk perkataan S A L E besar2 bleh ke tahan dr buat2 tak nmpk.. bleh?? terus 2-2 tolak pintu sogo tnpa di duga.. mula lah tak tentu arah nak mula dr arah mana..

cuci cuci cuci mata jeeeeee..... terus gi isi minyak kat food court dulu.. makan makan makan... bila dah siap2 nak keluar g jln tar, hujan selebat lebat nya... alamak.. terpaksa la tukar plan..

"kita jln2 dlm ni dulu la.. kejap lagi benti la hujan tu"

jalan-jalan kah?? hahaha.. tgk je lah gmbr ni.. sib baik mlm tu bro.john tak byk tya..

1. kasut yg nmpk pelik ni dgn harga rm80


2. t-shirt elle dgn harga rm54.50


3. henbeg elle ni mahal sgt.. x mampu.. beli wallet elle yg comel je dgn harga rm80.90
4. beberapa t-shirt najmi yg semua berdiskaun

ada harga brg atas seratus?? ada????? mekchu ni pembeli berhemah kan.... kan.. kan... auuuwww...


hambek ngko.. tekangkang kepenatan.. take 5 kjap..

kol 3.30 baru lah terhegeh2 gi carik kain.. of kos masa tu kaki masing2 dah lenguh.. masuk kedai ke-2 terus beli.. tgk jam pun dah kol 4.30.. nak blk jauh lagi ni..

urusan mekchu mudah sbb tokeh gulatis tu dah kenal ngan intan a.k.a GBS mekchu.. dia kan tokeh kain yg terkenal kat opis mekchu.. kenyit2 mata ngan org tu terus dpt diskaun smpai 40 hengget... perghhhh....

bukan selai, tp terbeli 3 lai pulak.. alang-alang dh smpai sana.. "rugi tak beli kalo dah ada yg bekenan".. korang selalu tak ckp mcm tu dlm hati?? kalo ada, maknanya kita adalah normal.. kah kah kah..


aksi-aksi mekchu dlm gulatis.. semua ni intan yg amek.. nak mengelakkan gmbr dia dirakam, cpt2 volunter amek kan gmbr mekchu :)


tadaaa.. merah yg sgt menyala... merah itu chenta...


bila nak bayar terus bermuka masam... std... harga kain? biarlah rahsia.. tak snggup nak bg tau.......


kumpul2 resit terus calculate.. perghh perghhh perghh.. hanya itu yg mampu di luahkan....

13 comments:

Don & Nor said...

vavava....mmg hebat mok najmi ni. dah beli kain tu jgn lupa trus tmph. kang smpi lps raya x dpt pakai.

Zakiyah Zainon said...

shopping sakan...hehehee
raya tahun ni tak dak baju raya..dalam pantang..tak leh bergaya :(

.::WaNiE::. said...

hahaha sakannnn

soclose2213 said...

sue beshnya..klu setempat bleh jd GBS ngan sue.. bj cotton yg beli ngan sue dah siap..ramai puji nmpk cantik..bajuler harusss..bila la nk pki bersama..klu tak sama bleh tepek sebelah2 pict..=.-

bj rayaku dah siap sue, puas hati sbb bj raya paling cun hihi..smlm amik bj aje ada 6 pasang..amik ko nak byr upah...huwahuwahuwa..

sue bila nak pki bj yang sulam bj ceri tu..klu pki buatla special post..yeah merah itu cinta...

enol said...

Che Kiah oiii ko pakai kain batik raya jek la hehehehe...

mekchu said...

nor : nak tempah la ni jap lg. nak amek yg 4 pasang, tempah lagi 3 psang.. sape nak bayar????

zakiyah : org dlm pantang senyap2 haa.. pandang je tau

wanie : sakan mak thn ni..

ana : kejap lg nak amek bj sedondon kita.. oo bj cherry tu tak penah amek gmbr lagik.. ok.. akan ku usahakana....

enol : ko kenal ke che kiah?

littlehumblelynn said...

selalu jadi silent reader jerk.,tp hari nih terasa nak men"gomen"

bestnya shopping..........ada lagi org nak amik tempahan yek?/kalo kat kl jenuh nak carik..

Ila Ramli said...

wawah..best shoping raya nooo...
sama laa..sy pn dh shoping raya...cuti lama last week utk persiapan raya lah...pening carik kain nk wat langsir...baju??? nk tempah dh takdan...ready made ajer lah...uhummm. Edisi shoping raya akan bersambung pd next cuti khas yg dh diluluskan itu.. wakaka

mekchu said...

wah.. mekchu ada silent reader selama ni.. alamak.. kena control ayu lah cam ni ekk... :)

Rafidah Shamsuddin said...

amboi...shopping sakan ko ye...tak pandang nilai dah..teruih nampak jalan tar :)

mekchu said...

ila : wah, ada langsir baru lah thn ni.. edisi kedua konpem lebih gempak..

pid : nilai masa dulu2.. masa nak kawin je.. hahaha

rozana said...

mekchu..
gambo kt gulatis tu mcm ko
plak yg jd modelnya..;p

mekchu said...

nape? nmpk mekchu dh mcm patung ke? hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...