@churalliya

Monday, July 5, 2010

Kami pilih merah




bukan nak cerita pasal peserta uji bakat yg nama merah masa final mentor 4 tu.. merah tu sgt hover... ini merah lain..

di sebabkan mekchu ada plan boooik pya dgn geng bas sekolah rabu ni, so kena lah siapkan bj 2 org hero mechu ni dulu.. thn ni teringin nak siapkan semua awal.. bila dorang nye bj dah beli, baru lah bleh proceed ngan bj glem mekchu kan.. hihihihi... kasik senang nak mecing gitu..

w/end hari tu kluar gi beli bj melayu najib & najmi kat KM Plaza.. puasa pun belum, dah nak beli bj raya.. pedulik!!! serik la beli last minit.. kali ni terasa tenanggggg sgt memilih dan membeli..

3 special steps mcm mana utk bwk balik bj melayu merah ke rumah.. ini adalah versi agent oso.. (sape ada anak kecik je tau cerita ni)

step 1 : tentukan theme color
step 2 : fitting baju
step 3 : pergi ke kaunter & bayar

hahahaha... td baru call najmi.. dia tgh layan agent oso.. rindunye najmi..

sgt awal kan.. tak yah tggu smpai ujung2.. harga rasanya sama je.. pilihan baju mungkin lebih byk la.. tp kalo org dah ramai.. tambah pulak perut lapar (masa puasa), konpem mood dah ke laut..

korang ingat kalo bulan puasa dpt ke posing2 cam ni kat fitting room?

jadi, thn ni merah menjadi pilihan hati.. belum ada kaler merah lagik.. itu pun dah cukup baik bro.john nak beli bj.. kalo ikut hati dia, recycle je apa yg ada.. ohhhhh tidak....

harga yg rasanya ok sgt...

bj melayu budak : rm25
bj melayu bapak budak : rm90

ok lah compare ngan harga kitowang tempah last year.. tempah je dah rm150... belum campor harga kain lagik.. pakai sekali dua je.. najmi nye bj dah tak muat dah...


lepas setel bj melayu, nenek pulak nak tgk2 baju.. sementara tu layan najmi dgn selipar rm10 dia... kemain suka pakai selipar.. kemain laju lari.. soh papa kejar..

najmi lari pun rmbut bleh terselak.. kantoi nmpk dahi jendul dia..


mama enterprem.. harussss....


makan dulu.. kalo bulan puasa korang ingat bleh makan2 lepas buat 3 special steps? hahaha...

smpai2 rumah, terus dia berposing begini... sluar smpai dada.. dah mcm abg pekan..

hahahaha

14 comments:

Ya ALya said...

samala kita mekchu..prepare awal...tema ya tahun ni kaler orange mama blog mekchu ni la...boleh kan...hehehehhe...

kali ni beli dah siap gak untuk anak ya n ayah dia,sebab upah mahal,belum lagi harga kain....

lynza said...

mekchu gambar last tu xleh tahan lar... rasa terhibur baca cite mekchu bl scrol..bawah lagi n lagi.. tengok gambar last.. nak gelak sampai terbaring2 pun ada... salute for bapak sanggup bergambar mcm mat pekan

mekchu said...

ya : kaler oren pun menarik gak tu.. senang kan prepare awal :)

lynza : hahaha.. laki ku mmg begitu.. kena lah selalu layan belog oren ni tau...

soclose2213 said...

WAH SUE COLOR MERAH YE..ANA NYER TAHUN NIE COLOR GOLD..IKUT MCM AGENT OSO PUNYA PLAN...>.<

siyess kelako gile gambo last tu..hahahahahhahaha sambil golek2 kat bwh meja opis ni..

AKO @ retna said...

yeehaaa mekcu!!!
kita suker kaler merah!!
wah giler menyerlah arr mekcu sekeluarga nanti... nice nice ;-)

*blink blink*

sue said...

ala sue dah beli baju raya ke. jelos la aii... tahun ni kitaorg tak beli baju raya coz EDD sehari sblm raya. :P

mekchu said...

ya : oren itu indah.. terus dpt ilham theme..

lynza : dia mmg cam tu.. kalo nak terbaring lg, rajin2 la lawat belog oren ni

ana : agent oso dtg membantu.. hehe..

NeenaAnuar said...

wow! nice lar dearr!! I loike the red tone! :D

btw... sis.. you've got an award from me! check it out yeah! ;)

illafira said...

perancangan yang bagus.,. nnt bulan puasa dah x yah kelam kabut lagi

nuyulaisy said...

mnnya bju akak punya???

tahun ni nurul pun tema merah jgk..nmpknya kna pgi raya umah akak ni....hihihihi

~~@lyci@~~ said...

kami pepel hehe...

mekchu said...

neena : merah itu chenta ;)

illafira : tu la pasal.. serik dah..

nuyul : bj ahkak ko seprise.. x bleh tunjuk sini.. hahaha.. nnti dtg tau

alycia : kitowang last year pepel... thn dpn pepel blk.. recycle..

rozana said...

mekchu:bpk mmg sporting..ni kalo bdk2 rumah no 62 tgk ni..kaw2..kena !!

mekchu said...

hahaha.. sib baik dorang tak layan belog oren ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...