@churalliya

Sunday, July 4, 2010

Kembali tido dlm buai

kisah pertama masa spring buai putus ada kat sini...
kisah kedua masa buai terbelah kat tengah ada kat sini...

lepas tu mmg nekad ajar najmi tido bawah.. mmg dia boleh tido bawah... tapi..................... kol 6 petang la baru dia nak tido... saat2 mama dia blk keje, masa tu lah kelihatan dia tergolek dpn tv...

smpaikan nenek dah risau.. nenek kata badan najmi dah susut sbb tak cukup tido.. terus nenek dia senyap2 belikan spring baru dan ikat buai tu mcm kat bawah ni...
ikat kat bendul rumah terus.. x percaya besi buai lagi..


mula2 frust gak... dah elok2 tido bawah, kenapa nak kena tido buai lagi.. bila pikir rasional nya... mmg ada baik nya jugak..

hari ni sue sendiri merasai kesenangan nya.. kebetulan najmi kol 7 pg dh bangun di mana itu bukanlah masa biasa dia bangun.. kol 11.30pg, buatkan susu & masuk dia blm buai.. habis je susu, terus dia pun tido.. x smpai 5 minit dah lena...

wah.... senang jugak ni.. kalo soh dia tido bawah, mmg kita yg akan tido dulu.. terus wat peraturan... buai hanya dibenarkan di rumah labu shj.. bila blk umah sban, umah pilah no buai tau dear...

najmi bgn awal pg td sbb dia nmpk tv menyala.. cuba teka angkara siapa tv menyala sejak mlm td smpai ke pagi?


8 comments:

bARdbOO said...

sy pon fobia dgn buai..aritu masukkan anak buah dlm buai, skali putus..cian dia, meraung2..huhu


jum baca entry terbaru bARdbOO:

bARdbOO GIVEAWAY

rozana said...

aisar pernah buai adik die sampai 70 darjah..serraammm betul..
menjerit org!!
sib baik x jatuh..fuhh..

p/s mcm tau jek sape yg buat tv x tutup2 tu...mesti saki baki penyokong brazil..yg terpaksa sokong argentina lak!!!
dan meraung jugakkk!!!!

shaza said...

su, biasalah.. kalau ikut mak2 kita memang diaorang suruh tidokan anak dalam buai je.. senang anak nak tido, kejap je dah lena tapi kita kalau boleh tak nak anak tido buai.. tu yang dulu masa dalam pantang gigih lah menepuk diaorang sampai tido.. memang penat, dah la bersalin ceaser tapi kuatkan jugak hati ni..

sue said...

memang kita parents ni je yang taknak anak tidur kat buai. tapi bila hantar pengasuh, diam2 dia tidurkan budak kat buaian gak. mula2 memang marah gak sbb katanya budak tak tidur lena kalau bukan dalam buai. huh... kat rumah ok je, boleh je tidur kat bawah...tapi memang lambat skit la.

NeenaAnuar said...

hehehe.. angkara demam bola kahh??

btw... I dah jawab your tag 'saya & WC'... sorry lambatt wat tapi masih dlm bulan WC kire masih valid la kann mekchu! hehehe.. :D

mekchu said...

bARdbOO : kesian nya..

mokna : ganas nye aisar.. mmg betul ayat tu.. 'penyokong brazil..yg terpaksa sokong argentina lak!!!
dan meraung jugakkk!!!!' hahaha.. jom gelak kan dia..

shaza : mmg tido buai dorang cpt tido kan.. kalo tggu tido bawah, mmg melawan mata

sue: ngape ek kalo ngan mak pak dia, kemain mengada lagik..

neena : musim demam bola ni mmg bil letrik melambung.. neway, thanks dear;)

~~@lyci@~~ said...

hahha.. sy tau tv menyala tu angkara sapa ;)

mekchu said...

dia yg patut dipersalahkan.. hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...