@churalliya

Monday, July 12, 2010

Mari kenali mekchu : Bab 3 - Keluarga Mertuaku


last chapter psl 'keluargaku'.. so, ada yg dah dpt agak kot.. lepas cerita psl keluarga sendiri, mesti lah cerita psl keluarga mertua lak kan.. kalo tak ada, derhaka namanya.. hahahah..

kalo selama selalu baca psl mekchu blk pilah tu sbnarnya blk rumah mertua lah tu.. kalo nak lagik tepat lokasi nya kat melang, kat belakang esso.. alaaa... yg masuk kat simpang balai raya tu.. ha.. kat belah situ la.. hehehe..

family pilah sgt kelakar.. asyik tergelak je dorang tu.. kalo berkumpul semua, tak sah kalo tak mengutuk sesama sendiri.. kutuk gelak.. gelak kutuk... kalo tersalah ckp mmg akan jadik point selama 3 hari berturut-turut..

keluarga belah mertua pun kecik je, tak ramai.. tp kalo dah berkumpul rasa mcm 30 org...

en.tapa & mak jah dikurniakan 3 org anak.. susunan sama mcm family mekchu.. pompuan, lelaki, pompuan...

pasan tak tmpt yg sama dgn gmbr mak & arwah abah?? gini lah aksi mertuaku yg happy sentiasa..


mak jah ni nama je dah pencen.. tapi masih aktif berpesatuan.. ada je meeting UMNO la, mtg koperasi la.. perasmian itu, ceramah ini... kalo ada muka dia masuk paper, cepat2 call anak2 soh beli paper.. hehe..

kak eliz skang tnggal kat kl.. jd lecturer kat ASWARA (Akademi Seni Budaya & Warisan Kebangsaan) dan pada masa yg sama tgh belajar jugak.. tawen ngan abg roda roda kuala lumpur.. hihihi..

kak eliz ngan abg Z.. curik gmbr kak eliz dr fb..

dikurniakan seorang puteri yg kadang-kadang dah mcm putera dia pya ganas... kenapa? confius ke?? betul la tu.. abg Z bekas ahli kumpulan Kool.. bebas peribadimu.. perhatikan lah bebas... alamak, betul ke lagu tu erk??

Amirah Nabilah (2006).. now in year 1..


bro.john anak kedua dan yg paling hensem dlm keluarga.. hahahaa.. tatau apa motif wat statement tu.. nak mintak myvi pink kot.. :)

dan yg last deqna.. dia lah yg paling kuat tergelak, kuat mengusik, kuat makan, kuat segala-gala.. hahaha.. kalo tak de deqna ni, rasa tak meriah.. bln 10 ni nak nikah, tp perangai mcm budak2 lagi.. najmi kemain suka kalo maksu dia layan main..


ramai yg ckp deqna ni kakak mekchu.. sama kah? dah la bukan adik beradik.. pas tu mekchu plak jadik adik... hahaha..


erry - tunang deqna.. juga ahlil muzik.. mekchu ni je satu2 menantu yg bidang tak sama ngan menantu2 lain.. org gomen gitu... birthday erry sama ngan mekchu.. pandai kan anak2 cik tapa & mak jah cari pasangan *wink

ni ada gmbr family mertuaku..

raya 2008.. najmi je yg tak de.. dia tido masa ni..


akhir kata sebelum berpisah, mekchu hidangkan aski nabila & najmi ni.. jumpa lagi di lain episod yg pastinya akan lebih mendebarkan..

memori sgt gmbr ni.. tp sayang pakai henfon je..
nabila ni dr kecik mmg suka sgt dokong najmi..
1. najmi di peluk pada sept. 2008


2. najmi di dokong sebegitu rupa pada okt 2008. masa ni lepas je snap terus campak camera, nak selamat kan najmi

3. ini yg terkini.. masa ni dah tak yah risau apa dah.. masing2 dah besar.. najmi di gendong pada julai 2010.

17 comments:

JMY said...

haahla, samala template kita, dah namanya blogspot...hehe

rozana said...

cantiknya kakak bapak...
mmg sepadan dgn adik ipar die..
sama2 meletup!!!

mekchu said...

JMY : jgn konpius tau.. hehehe

mokna : bergabung.. malatop!! mekchu=akak najib.. najib=abg mekchu

illafira said...

owh .. btl la zack kool.. patut masa tengok pic mcm kenal.. hehehe

illafira said...

owh .. btl la zack kool.. patut masa tengok pic mcm kenal.. hehehe

mekchu said...

abg sembilu kasih tu biras mekchu :)

sue said...

memang tak sangka biras mekchu artis n ahli muzik ye... pas ni mekchu kenalah blaja main tabla ke, pinano ke pulak...baru lengkap semua ahli muzik.

p/s: suka tgk muka najmi gambar 1st tu, pandai senyum kat kamera

eiNa said...

larh.. ingat mekchu yang adik k.elis.. upenye bro.john adik k.elis ek?tp apsal muke bro.john ade iras2 abg z gak eh? hurmm.. lame aira tak main ngn k.bella dia.. :P

mekchu said...

sue : mekchu x de bakat main alat muzik.. kecuali kerincing.. hahaha

eina : laaaaa.. selama ni salah la ye.. hahaha.. bagus gak ada segmen mcm ni kan..

~~@lyci@~~ said...

family artis mekchu ni upenya..
siyess glamer ni..
nak sain autograf tetibe ...hehe

Iyiana said...

umaaangai.. ngeri tol tengok najmi didukung sebegitu rupa.

mekchu said...

alycia : dah veteran la.. x de peminat dah.. opss... sori bang.Z..

iyiana : senget-senget kepala najmi..

lily lotus said...

astaga keciknya donia..abg roda2 kl tu dok depan umah ly jer..tp dah jarang nampak nabila

mekchu said...

hah? kat puncak jalil ke kat cheras?

eiNa said...

ahaks.. ly, mekchu ni adik ipar elis, jiran kter derr.. nnt die dtg puncak jalil kte leh wat gathering? hahahaa

mekchu said...

ohh.. umah kat puncak jalil ke? leh la gathering cam ni.. tggu eina masak laksa, mekchu dtg :)

QASEHNYA RANIA said...

tak jumpa butang x lagi la mekchu....boleh tolong tak ...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...