@churalliya

Tuesday, July 13, 2010

Najmi menang contest Drypers


ingat tak entry mekchu pasal centest Drypers Wee Wee Dry.. akhirnya mekchu menang!! eh salah.. bukan mekchu, tapi najmi.. sbb najmi yg pakai pampers.. yey anak mama menang... alhamdulillah, rezeki anak..

mula2 nak masuk contest tu agak mencabar jugak sbb bila MMS gmbr, tapi tak de reply.. kalo MMS kita tu sukses, kita akan dpt reply dari Drypers... tau-tau je lah mekchu ni kalo dia mmg nak menang kan.. sungguh2 sgt siang mlm hantar MMS.. sekali hantar smpai 3 keping.. tp tak dpt-dpt jugak sms reply tu..

tetiap hari call customer service, dorang ckp mmg tak terima.. tak puas hati.. terus mekchu gi kedai gmbr cuci 3 keping gmbr najmi td.. kalo tak bleh jln ngan MMS, kita guna cara tradisional pulak.. biar susah2 dahulu, senang2 kemudian..

lepas tu, still x puas hati lagi.. mcm ragu2 lak ngan pakcik posmen.. tak cukup ngan tipon mekchu, tipon bro.john pulak jadi mangsa utk hntr MMS.. pun x de reply.. smpai lah satu hari tu, terima nak dekat 50 msg reply dari Drypers.. hambil ngko!!! nak muntah delete.. smpai hang tipon.. hahahaha..

inilah 3 keping gmbr yg mekchu hantar.. tak tau lah mana satu yg berkenan di hati juri.. sekali MMS mmg 3 keping ni.. sehari MMS berkali-kali..

suatu petang, sebaik sahaja mekchu keluar bilik air smbil berkemban, tipon canggih mekchu bunyik dgn nada waka waka eyy eyy.. hahahaha.. bila dia perkenalkan diri dari Drypers, terus hati berbunga-bunga... sepatah-sepatah ayat dia mekchu hayati.. rasa mcm tgh dilamun chenta la pulak..

dah siap tya nak wat bila & pukul bp.. pas tu dia soh fax ic & mykid najmi sbg bukti.. esok tu jugak mekchu setelkan.. tak tggu lama pya.. pas tu terus call tya status.. sekali dia bg tau yg mekchu ni belum pun menang lagi.. baru short listed..

eh, bukan dah menang ke?? mekchu dah siap buat list nama jemputan tau.. x suka la mainkan perasaan mcm nih... terus mekchu pendamkan perasaan happy yg tersekat-sekat tu...

sehingga lah pada suatu hari masa dlm bas nak shopping kat kl ngan beng bas sekolah mekchu.. mekchu dpt call yg betul2 ckp yg mekchu dah menang.. ini bukan mainan lagi.. ini realiti.. wah..

pas tu hari ni, masa tgh khusyuk berkursus member mekchu lak msg dia ckp nmpk nama najmi kat dlm tv dlm segmen Drypers kat Wanita Hari Ini.. wah anakku masuk tv.. walau pun hanya nama.. omak eh sgt bangga...... rasa nak mintak siaran ulangan kat tv3..


apa hadiah dia?
birthday party celebration di KFC yang terpilih.. utk 20 adults & 10 children.. sape nak bg kan.. alhamdulillah.. sebanyak2 contest yg najmi masuk, akhirnya menang juga.. 1st time ni weh... tak ke xcited nama nya tu??



contest ni smpai Nov 2010 ni je.. pastikan hntr gmbr sebulan sebelum birthday anak korang.. cuba je la kan.. info ada kat sini.. kalah menang tu adat la.. selama ni mekchu tak pernah nangis pun sbb tak menang bila masuk 88 jenis contest kat belog ni.. korang jgn lah nangis kalo tak menang ehh :(

20 comments:

~~@lyci@~~ said...

tahniah najmi..
xpe2, alycia faham perasaan mekchu bila 1st time menang contest hehe..

sue said...

bestnya mekchu oiii... congrates si comel Najmi n omaknya yang bersungguh2 hantar penyertaan. kebetulan birthday najmi lagi 4 hari kan... Happy Birthday in advance from auntie sue n Diana (Diana nyer birthday 17hb gak tapi Oct 2008) rezeki Najmi dapat party kat KFC...
p/s taknak jemput diana makan KFC ke abg Najmi... :)

Enol said...

Jgn lupo jumput waris terdokek ni ha pi k ep see... Hehe

mekchu said...

alycia : tak tergambar perasaan tu kan.. kasih seorang ibu.. ecehhh..

sue : najmi tua 2 bln je kan.. diana ada kat mana sabtu ni?

mekchu said...

enol, ko pun ado kek sini? ingat kek condol plah lae.. hehehe..

~~@lyci@~~ said...

mekchu, mekchu minat orkid jugak ker.. besh2.. dah ada geng.. jom la g floria.. nnt kt tukar2 orkid ekk.. nnt jenguk2 lah blog orkid alycia ekk ..
http://myorkid.blogspot.com

sue said...

Najmi tua dari diana ngam2 3 bulan... hehehe saje je mekchu, kitaorang tak balik KL weekend ni, omaknya yang dah 'berat' nih tak larat nak jalan jauh2 kerap sgt. nanti upload photo najmi manyak2 tau :)

Rafidah Shamsuddin said...

wa...akhirnya contest ke 89 anak ekau monang yo...haha

mekcu, congrats, bg pihak najmi...ye la kan...maknye yg bersusah payah...off course terlebey excited...

uishh...bestnyer!!

nuyulaisy said...

wah bestnya nk masuk jgklah... tpi anak xder pun lagi ni nmpaknya kna tunggu lain thun ni..

najmi tahniah dkt mama dia pun tahniah jgklah cz mama yg beriya2 hntrkn...

Lynza said...

wah... congrat2 menang contest tu... bersusah dahulu bersenang kemudian..

illafira said...

bestnye.. tahniah mekchu n najmi

Teyha is daddy's girl said...

congrat najmi....!!!!!!!

mekchu said...

thanks uols.. credit to mama najmi la kan.. gile bersungguh.. hahahaha..

tiefazatie said...

wah!!bestnye..tahniah najmi n mekchu!!!sungguh cumil header blog sis..hihi

shaza said...

congrats tu najmi sbb bagi pose yang menarik dan juga buat mama najmi yang tukang ajar camane nak posing.. najmi mmg cute..

p/s- agak2 nama kita ade tak dalam senarai para jemputan tu?? ngee ngee..

NeenaAnuar said...

Waaa.. congrats mekchu and nadjmi! ;)

Ya ALya said...

tahniah mekchu n najmi...rezeki tu...

macam nak try je...mana tahu ada luck macam najmi....sempat lagi ke ni...beday sara bulan 9 ni....

mekchu said...

tie : header yg baru nnti lagik cumel.. tguuuu..

shaza : tq.. shaza ada kat sban ke sabtu ni??

neena : tq

ya : sempat sgt... sebulan sblum bday.. bleh la start pose :)

eda said...

congrate najmi & meksu...dah tgk nama najmi msk WHI...:)

mekchu said...

rosai, ko pun tgk ke? ada record tak? amek gmbr ke? hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...