@churalliya

Saturday, July 17, 2010

Najmi dan King Kong


happy 2nd b'day to my little pumpkin.. love u so so so much...

ni gmbr b'day boy seawal pagi di hari lahir dia yg ke-2.. dia bukan tau apa pun.. tido itu indah..

hahaha.. sekali teringat psl mlm td.. najmi oh najmi.. kelakar la anak mama nih..

kan ada crita king kong kat tv3 mlm td.. dia mmg suka sgt la tgk crita haiwan2 pelik mcm tu.. khusyuk gile dia tgk xpecially masa king kong tgh belawan ngan 3 ekor dinosour tu kan.. king kong kena gigit ngan dinosour.. king kong tetap berusaha nak selamatkan pompuan tu.. lawan lawan lawan.. tumbuk sana, gigit sini..


pas tu blk pulak papa dia.. tp dia tetap layan crita tu.. smpai lah masa king kong tgh merajuk ke apa ke tu.. lagu tgh sedih, pompuan tu tgh sedih... king kong tu pun tgh sedih..

tiba2..........
"shiaaan dia...."

ingatkan biasa je.. kalo dia nmpk org menangis dlm tv mmg dia akan ckp mcm tu..

"papa... uuuuu uuuuuu...."
"papa... uuuu uuuuu... uuuwaaaaaaa...."

terus peluk papa dia... dia menangis hokehhh... menangis yg betul2 nye nangis.. dia terlalu sedih mengenangkan nasib king kong sedemikian rupa.. sudah lah penat belawan, bedarah darah kat tangan, kat badan... tiada siapa yg pedulikan..

dia terlalu sedih.. bila time iklan bukak 613 pun dia masih menangis mengenangkan king kong..

kah kah kah kah.. mekchu kat bawah tu bantai lah tergelak tgk telatah najmi..mmg tak bleh cover.. alahai anak mama ni.. nmpk je garang.. tp dlm hati ada taman la dik oiii...

hahaha.. mmg sebijik ikut perangai papa ko la.. muka mcm pecah rumah, tp tgk cite hindustan menangis... hahahahaha....

14 comments:

shaza said...

hehe.. sungguh sentimental jiwa najmi ni.. happy birthday najmi.. semoga jadi anak yang soleh..

p/s- cerita king kong tu ade part lawan ngan dinosaur ek.. ni king kong tahun biler yer??

mekchu said...

tq auntie shaza..

ntah la.. kat tv3 mlm td.. part awal2 tu.. sblum hujan lebat..

Oong-ong said...

hahahaha..sgt beremosi tgk muvie ek

mekchu said...

kecik2 dah ber emosi.. harap x smpai besar.. hehe

.::WaNiE::. said...

alalalalalalala hahaha

Rafidah Shamsuddin said...

hepi bday najmi...be a gud boy...takpe dlm hati ada taman...nanti dia pandai aprreciate girl bila dah besar...heh

hazman aka species1980 said...

sure die nanti jenis jiwa yang sensitif....

Zakiyah Zainon said...

sama mcm anak i jugak...tgk drama or movie betul2 menghayati...betui2 faham!

hepi besday najmi

rozana said...

today is my bday larr..
today is my bday lar...
soh najmi nyanyi..;p
mesti cute!!

aisar pn tgk gak king kong tu,
mmg part gadoh ngan dinosaur
yg ditunggu2..
najmi mmg sensitip..

acik yana doakaan,
najmi bakal jd anak
yg baik,soleh..berjaya..
dn plg pntg dpt doakn mama & papa
najmi esk2..kay!!!!

mekchu said...

thanks auntie2 semua..

elok gak dia sensitip.. kalo mama dia sedih, terus dia dpt aura.. bagus.. bagus..

~~@lyci@~~ said...

1st of all, happy besday to najmi.. eh, yg ke 2 tahun kan.. tua setahun ajer dr adam.. be agu d boy okay..

yg ke2nya, hahahha.. gelak alycia bc citer mekchu ni.. mcm papa ekk najmi, dlm aty ada taman haha..

mekchu said...

anak bapak..

thanks alycia :)

soclose2213 said...

hahahahaha, ketawa sama ngan sue..jiwang ye najmi ni..hihihi..xpela itu menunjukka n najmi ada jiwa ada rasa..cewah..ntah pape la anty ana ni erk.lalalalala

epi besday to u
epi busday to u..
epi besday to najmi..

epi besday najmi..
sori ye najmi anty lambat wish..tenet kat umah anty tadak..this week la baru ada kot..

pppsttt : mama & papa bg apa? =.=

mekchu said...

patut pun menyepi..

thanks sc.. papa dia je bg prezen.. mama dah susah payah dptkan sponsor.. kira hadiah la tuh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...