@churalliya

Thursday, July 1, 2010

Terima kasih bibikton

keta masih kat pusat servis lagi.. laporan terkini mengesahkan bahawa fuel injector telah bocor.. dan paaaaaling awal bleh siap mnggu depan..

apsal lama sgt?
sbb nya kena tggu stock dari Jepun..

kenapa mcm tu??
sbb keta tu under warranty lagi..

kenapa tak beli je kat kedai lain??
ada 2 sebab...
1. kena bayar sendiri lor kalo gitu.. dr elok2 pree of caj kena byr lak kan.. 7-8 rat tak lari tu..
2. nnti toyota dah tak cover kalo bendalah tu rosak lagi

ni lah rope fuel injector tu.. sumber dr google. kalo dia salah info, maka salah lah info mekchu utk korang

jadinya skang ni kalut skit la.. pagi2 bro.john hntr sue gi opis dulu & patah blk gi ptrjy..

apsal patah balik?
betul lah perkataan patah balik.. sbb labu (rumah mak) tu dah 3/4 jln je lagi nk smpai ptrjy.. tak yah lalu tol.. kalo dah hntr sue masuk opis dulu, maknanya dah makin jauh lah..

blk lak kena tggu dia amek.. dah pesan kol 5.30 sharp kena kluar opis.. w/pun mmg mekchu selalu blk lmbt, tp kekadang tak janji jugak kan kalo buatnya semua opismate blk awal..

kebetulan semlm mmg ramai yg blk awal.. sib baik ada training bibikton kat bwh.. terus tggu bro.john kat situ.. malas nak main sbb tak bawak baju pun.. dok je bersila kat situ smbil blogwalking..

hujan kaler putih.. lebat gile.. ngan kilat sabung menyabung.. bila org dah beransur blk, mekchu memberanikan diri pegang raket bibikton.. hahahaha.. kelakar wei main bibikton pakai bj kurung sambil berkaki ayam..

tak sempat kluar peluh bro.john dh smpai.. rugi tak main awal.. ok, setiap rabu kita declare hari sukan UPTM hokey!!!

tgk tu.. sebelah pegang raket.. sebelah lagi angkat kain.. memula main jengket kaki je sbb lantai tu kotorrrrr....


pihak lawan bg bola kemain tnggi lagi.. 5 saat jugak nk tggu baru bleh smash.. dan diakhiri dgn shuttle tersangkut di net.. mekchu kalo main mmg tegelak je lebih..


bepusing-pusing tangan nak pukul bola.. tgk tapak kaki ya ampun.... hitam gile.. terus snggah petronas basuh kaki

8 comments:

tiefazatie said...

wah..pakai bj kurung kak??hihi..hebat2..

lily lotus said...

dah ala-ala ana raffali ni..main gitar pakai baju kurung. tapi u versi lain..hehe

mekchu said...

tie : sib baik tak pakai kain belah..

lily : menangis ana raffali kalo tgk.. haha

sue said...

betul2...siap ngan gaya smash yang dasyat tu... apa2 pun sue, memang best baca blog u nih. ada je idea/cerita bergambar. keep it up!

tiefazatie said...

naa...tue la tue kak..xblh tue ah..hihi

eiNa said...

hhaaahaa.. cayalah sue! xde org main bdmnton ngn baju kurung nih..

mekchu said...

sue : gaya je lebey.. nnti jgn muak lak membaca tau..

tie : hehe

eina : pemandangan yg jarang2 ditemui.. kah kah kah

~~@lyci@~~ said...

cayalah mekchu.. mmg hilang dah kontrol ayu tu haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...