@churalliya

Thursday, August 5, 2010

30 tahun.. 364 hari.. 18 jam


Part 30 tahun ngan 364 hari tu boleh percaya... yang 18 jam tu tak yah percaya sgt.....

esok wei... esok.......

esok bebeday to you mekchu ;)

wah..... tambah lagi 1 angka kat belakang tu..

pernah tak dgr teka-teki ni...
dalam byk2 benda, benda apa yg naik je.. tak turun-turun????
(opsss... cop!! jgn pikir bukan-bukan.. ini bukan belog lucah.. hahahaha)

jawapan dia --> umur

umur akan bertambah setiap thn.. ada ke makin menurun?? pandai gak sape yg cipta teka teki tu.. boleh di terima akal..


so, esok mekchu akan masuk 31 tahun.. kepada adik2 ku, kawan2 belog ku, jgn lupa wish okeh.. ini paksaan dalam kelembutan..

Sila baca artikel Wanita Cantik pada usia 31 tahun yang mekchu tggu masa je nak copy, pes & publish kat sini dari belog alycia ni.. rasa teramat indah bila masa tu semakin hampir.. hahahaha.. pedulik la apa org nk ckp.. yg penting mekchu happy.. sori alycia, tak mintak izin.. dah publish pon..



Pakar penyelidik kecantikan berpendapat wanita berusia akhir 20-an dan awal 30-an berada di garis puncak kesempurnaan dan lebih menawan berbanding gadis berusia 18 atau 19 tahun.

Hasil tinjauan pendapat 2,000 lelaki dan wanita, baru-baru ini mendapati kecantikan seseorang itu ditafsir berdasarkan kepada personaliti dan penampilannya. Saintis juga pernah berkata kecantikan itu sebenarnya bergantung kepada mata yang melihat.

Antara selebriti yang berusia 31 tahun dan dianggap berada di garis puncak kesempurnaan termasuklah pengacara TV, Christine Bleakley dan pengadil program Strictly Come Dancing iaitu Alesha Dixon serta Danielle Lineker.

Kebanyakan wanita British yang mencecah usia 30 tahun sudah berkahwin dan mempunyai anak.

Lebih ramai berpendapat wanita mencapai kecantikan sempurna pada usia 31 tahun.
70 peratus responden mentafsirkan seseorang itu cantik apabila dia berkeyakinan, 67 peratus pula mengatakan kecantikan itu mempunyai wajah yang menawan sementara 47 peratus mentafsir kecantikan dengan tampil bergaya. - Agensi



ya.. kami sebaya.. tak nak mengalah.. letak gmbr sebelah artis....


19 comments:

kemma said...

hehe..terhibur betoi baca belog mekchu ni..x sabar nak tgu esok ni..nak wish..haha

soclose2213 said...

wish esok ke hari ni erk? hrrmmm esokla ye sue..

haah la tak agak2 ko ni sebaris artis tu..okey2 bg can pd beday girl eh girl ke women mcm tak best women kan kan, erk..girl la..

..wish dpt cup cake tak? ke cheese cake ke?

sis A "bro john sue nak hadiah?"
bro john "sayang, u nak apa?"

cepat sue mintak2..hehehe =.=

nuyulaisy said...

nk wish hari ni dan esok blh x?? selamat menunggu hari lahir esok...

akak jgn lupa 23 ni bsday nuyul plk...heheheheh

mekchu said...

kemma : jgn lupa pulak.. paksaan dlm kelembutan..

sc : kalo nk guna women, kena pakai superwoman.. dia tau apa yg binik dia mahukan.. buwahahahahahaha (gelak jahat)

nuyul : hari2 wish pun x pe.. bday yg ke berapa?

mya said...

nak wish in advanced..

happy birthday mekchu!
kita sebaya lah... :)

NeenaAnuar said...

ya ampunnnnnnnnn mekchu... jgn sentappp dehhhh! ku tidak sekali kali melupai mu dong...

sorryy lah agak kebizian lately nie.. tak khatam lagi blog walking... so mekchu punyer blog tak sempat nak jenggah lagi.. sabar yek.. nie pun tak baca apa2 lagi ur entry.. main comment yg nie jerk dulu...

kang ade masa I baca balik... then baru I comment lagi sekali keh!

namoo cedeyy keh! muaahhhssss!! *HUGS* :D

cik hani said...

hepi besday in advance pn.su....!! :)

Iena said...

happy besday in advance yer mek chu... semoga dpt 'suprise' yg best...:)

~~@lyci@~~ said...

yeahhh, hidup mesti happy.. dan kt mesti sentiasa cantik hehe.. hidup mekchu hehe..

sok la wish hehe..

mekchu said...

mya : sebaya ke? nmpk mya muda

neena : sentap sentap manja gitu

cik hani : esok saya belanja makan besarrrrrr

Iena : tq kakikusukaberjalan.. hehe

alycia : tak marah eh mekchu cilok entry..

littlehumblelynn said...

usually become silent reader but im your follower..

u doesnt look like 31..even kita sebaya..jealousnya tgk org nampak awet muda nih..

anyhow happy besday in advance..
hapdet esok lagi ok.

e.l.i.z.@ said...

wahhh sudah masuk 3series kah?
neway happy 31st beday kakchu instead of mekchu :P

NeenaAnuar said...

since esok ur b'day.. esok jerk lah I wish yek!

wahh... cam tak sabar lak neena nak masuk 31 tahun depan! heheehehe....

shaza said...

happy birthday in advance mekchu.. kite satu bintang LEO.. walau nampak garang tapi sebenarnya lembut..

AKO @ retna said...

camtu wish in advance la.. takot terlupaa

"hepi coming besday ya!!!"

AqeelaAqeel said...

Happy birthday mekchu... moga sentiasa dirahmati dan berbahagia ke akhir hayat k..:D

eda said...

happy birthday meksu....semoga bertambah ceria k :)

JIVEBUMZ said...

wow umo 31 yer?? hurmmm semakin menghampiriku...

rozana said...

kan betul puan cakap...
bila dh maakin tua,
makin jelita kan..:)
tp hnya utk org2 tertentu lah!
esp yg baik hati..;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...