@churalliya

Wednesday, August 4, 2010

Baju dan Rambut Itu


Bukan senang tau nak tgk mekchu berseri-seri dtg opis.. mekchu ckp berseri ok.. bukan cantik.. kang ada lak yg salah tafsir.. sejak ada beberapa silent reader yg tak berapa nak silent ni, ayat pun kena cover.. tak pe, mekchu tak marah korang..

Ini kes keserian pada hari APC hari tu la nih.. kalo tak kerana naik pentas, kem salam la nak beria mcm ni.. tak kuasa mak..

Ada yg tya psl baju dan pasal rmbut..


Baju tu mekchu beli dari member study mekchu kat belog dia ni. Byk bj batik ready made kat situ.. bj kurung crepe, kurung chiffon, jubah crepe & kaftan crepe yg sgt gojes... beli mmg online je..

lepas tu, mekchu jait beads lak kat lieza.. lieza ni ngko bg la bj mcm mana pun.. pandai2 la dia pikirkan design & style apa nak buat.. tau2 je dah bling-bling.. suuuuuka sgt.. bertambah cantik baju tu.. minat?? klik sini tau..

memula plan nak pakai time kawin deqna nnti.. theme itam putih kan.. preparation yg kalahkan pengantin tu.. lmbt la pulak nk tggu bln 10.. tetiba dpt tau kena naik pentas, fikir punya fikir dan mekchu pakai lah bj tu..

rmbut tu pulak gi set curly kat kedai.. kesian ngko.. tak pndai wat sendiri.. tgk je amoi tu buat, alangkah mudah nye.. x smpai 10 menet dah siap.. nak kena beli set curly tu la.. buleh sgt kalo buat sendiri..

gulung-gulung skit.. spray-spray skit..


siap sudah.. mmg kena beli set curly tu.. sesuai tu buat hadiah birthday..

ahad mlm isnin hari tu ajak bro.john temankan gi saloon wat rmbut.. bila call kedai dia kata RM48.. masa dtg mlm tu buat2 terkejut ckp..

"hari tu ai buat RM38 je.. kenapa dah mahal?"
"ok lor, 38.."

bila dah siap, dia tulis RM30 je kat resit.. sape yg tak tersenyum smpai telinga..

The Color Shop
2nd Floor, Jasko Seremban 2


bila nak tido, mmg masalah.. najmi kat sebelah guling ke kiri, guling ke kanan.. yg mekchu ni tegak je kepala.. takut rmbut rosak katanya.. jeles sgt ngan najmi.. 10 minit tak nak lelap... 20 minit tak lelap jugak.. jarang terjadi nih..

terus gi toilet, amek shower cap.. hah ngko!!! bungkus..... baru lah bleh tido..

jgn tiru aksi ini di rumah... hahahaha

23 comments:

lynza said...

mekchu set curly tu sepatutnya kena font n highlight besar sikit untuk hadiah bezday.. baru bro john terang lagi jelas hehe... kang dia sipi-sipi jer tengok tu huhu.. tapi i like ur hair..

eT said...

hahaha...
syg kan...dah set cantik2 rambut tido plak...aduhai...
cane la mekchu dpt idea pakai tutup pale tuh...hehe

mekchu said...

tak pe, dia tgh baca tu.. konpem.. baju tu yg bling2 buatkan mekchu bersheri sheri.. thanks lieza jaitkan manik.. thanks yg ke-18 neh..

shaza said...

haha., mekcu memang kelakar la.. takpe APC punya pasal, berkorban ape saje.. bukan senang nak dapat..

ieda a.k.a mama erfan said...

hati berbunge riang, bila mekchu tinggal jejak kat blog kita.. suke3.. selama ni SL je kat blog mekchu.. hehe mekasyehhh...

JIVEBUMZ said...

sanguppp tu mekchu! tido pon asyik tingat rambut jela hahaha

Ezzah said...

amboi makchu...kemain semangat. takpe takpe..APC punya pasal kannn..haruslaaa.. :D

mekchu said...

eT : idea yg tiba2 mari.. hehe

shaza : bukan senang nk naik pentas sbb APC kan

ieda : jgn lah silent2 lagik tau

jivebumz : serik utk cantik.. hehe

ezzah : harusssss...

soclose2213 said...

cam tau2 aje..baru tanya dlm hati dah ada entry..wah chemistry2..
-___-

kan comel ada curly kat bwh nun..nnti ada set curly bleh pinjam..hahaha mcm dekat aje..(#^.^#)

wah mesti jatuh mahal bj sue tu...aaaaa
@__@

AKO @ retna said...

amboiiii dah x pasal2 kena tido meniarap ek malam tu hehehe :p

diraja22 said...

seksa nya nk tidur, smpi terpaksa ambil tindakan sedemikian rupa sbb sayangkan rambut..

velasrizal said...

wah mekchu buat rambut baru tu..

Model Baru Proton Waja Lancer 2010

mekchu said...

sc : kita mmg alwiz ada instinct kan.. esok pakai bj kaler apa?? hehe

ako : merana mak tido meniarap

diraja : tu la pasal..

rizal : merasa rmbut baru w/pun sehari je :)

soclose2213 said...

sue tak decide lg la.. esok pepagi baru nk gosok hahaha..

nuyulaisy said...

akak tahniah atas anugerah tu...
cantik sgt2 akak buat rmbut cm tu, akak buat rmbut kekal ke or tuk sekejap jew

rozana said...

aritu org soh wat ala2
jen aniston..
ni dh jd cam nicole kidman larr..
;p

kemma said...

hehe..berkorban di waktu malam dsemi ksyantikan..hehe..klako plak tgk pakai shoower cap tuh..sebaik tetidor gak..hehe

mekchu said...

sc : hari ni pakai bj batik la..

nuyul : tq dik non.. smentara je tu.. susah nak menten

cik yana : eh, bukan mcm kristin kreuk ke?

kemma : yg penting lena.....

~~@lyci@~~ said...

cantik bj mekchu tu.. br nak tnye beli kat mana hehe..

mekchu said...

mekchu mmg ada 6 sense.. hehe

NeenaAnuar said...

waaaaaaaaaa.... cantikkk nyer rambuttt!! I looikkkeee!!

btw.. baju pun santekkk jugak! :D

Ila Ramli said...

kan,, cantik kan rambut wat curly..
sy siap ada set salon rambut @ home..nak lurus ada, nak small curl ada, nak big curl ada, nak zig zag pn ada.... tp, gunanya sekali sekala sajer..hoho (now dh kena kidnap ke perak..umm)

mekchu said...

nin : bukan senang tau nk nmpk mekchu sebegitu rupa

ila : baru nak beli 2nd hand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...