@churalliya

Tuesday, November 16, 2010

Ekspresikan diri anda

Budak-budak cepat terpengaruh kan.. pengaruh pada benda2 yg elok tak pe, jgn yang bukan-bukan.. kang tetiba lak najmi jadik kami rappers yo-yo.. pakai rantai cd kat dada.. tak pun tiba2 shuffle kat tgh shopping complex.. itu parah sgt dah tu..

Iklan tv mmg byk pengaruhnya pada masyarakat.. dari budak2 smpai lah mak budak.. part budak makanan segera (sib baik byk yg dah kena ban), kalo mak budak of kos iklan syampoo, mekap, etc kan kan kan..

iklan utk bapak budak pun ada jugak.. tp pelik, tak berkesan kat dorang!!

Korang perasan tak iklan 'tak nak' merokok yang baru nih? bukan apa, rasa iklan tu sgt berkesan di hati..

Pandang tepat ke matanya... sambil redupkan mata, letak 2 jari di bibir dan katakan TIDAK dengan menggoyangkan tangan ke kiri… kanan.. kiri..


Najmi suka oo iklan nih.. mesti dia buat gaya 'tak nak' tu sama-sama.. pas tu sembam kan muka kat bantal sebab malu... isshhh, malu pulak dia.. dorang yg isap rokok tu lah yg patut malu..

ini bukan najmi.. iras-iras tu ada..


mi tak suka lah asap rokok..

Asap rokok? blueeekkkk... macam nak muntah bau!!! tak perlu kot letak kan info bahaya rokok serta asap rokok kat sini.. masing2 dah besar.. sendiri mau ingat la kan..


lagi satu iklan 'don't break my heart' yg perempuan india jadi nurse kat hospital tu.. macam2 sakit dia nmpk kat situ, ada mulut bernanah, kaki kena potong, isshhh macam2 lah.. semua merokok punya pasal.. masa last tu anak dia nak hisap rokok & terus dia cakap 'don't break my heart'..

sungguh2 mekchu cerita ni wokk.. korang pernah tgk tak iklan ni??

rokok? asap rokok? ada yg nak share tak?

last kopek,
ekspresikan diri anda... KATAKAN TIDAK KEPADA ASAP ROKOK..

update :
SALAM AIDILADHA kepada semua.. selamat bekorban & selamat bercuti.. (malas pulak nak wat entry.. mmg dasar feremfuan femmmmmmalasss.. hihihihi)

12 comments:

Na Shith said...

Sue...sama la dgn anak aku sofiyya..dgr muzik je pn dh tau iklan tu...siap tnjk cam ne nk buat...bgs pn iklan ni... cuma dia takde la nk tnjk kt sape2 lgk coz papa dia x merokok.. :D

cik hani said...

akak.kite pun xsuke org merokok..huhu.asap dia.adooiii..pening nak bau~

Dee said...

syukur suami sy bukan penghisap rokok..

marinahunny said...

iklan yg dont break my heart tu sgt berkesan..

AKO @ retna said...

asap rokok yg tak tahan... dengan bau nya melekat kat badan kita... aiyo org yg merokko x rasa pape tapi yang orang sekeliling yg terpaksa jadi mangsa...

rokok busuk arr...

JIVEBUMZ said...

saya pon tak suke bau asap rokok!
tapi hasben perokok!! huhu camno tu mekchu?

Softtouch [Hanim] said...

asben sy perokok..mmg selalu lah kene halau kalu dia nk isap rokok..rokok kat luar rumah plisss....

rozana said...

pak..
n3 ni tuk ko..

mummy_ayu said...

hubby ayu pun smoker..tapi tak smoke dlm umah & keta..tapi still my Ian nampak..so..kena ajar extra sikit bab nie..

Chekpid said...

terkesan pada kita...tp tak pada smoker...susah. Doa je smokers kt luar sana dapat kesedaran sivik. paksa2 pun tak makan saman. depa sendiri kena sedar

~~@lyci@~~ said...

mekchu, mmg lah kita rs takut tgk iklan tu.. tp kpd yg merokok, takdo makno.. alycia bukan ckp org lain, tp laki den sendiri... asyik nak kuit, tp xtaulah bila kuit nya hehe..

Iena said...

olo lo lo lo... comei2 najmi aunty ina ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...