@churalliya

Sunday, November 21, 2010

Kereta atau bini?

Untuk pertama kalinya drive sendiri dari Kuala Pilah ke opis.. gementar pun ada, cemas pun ada.. tapi yg peliknya boleh smpai lagi awal dari biasa... menakjubkan..

sbnarnya kitowang stay kat Pilah lama raya korban hari tu.. disebabkan Jumaat lepas bro.john masih cuti dan kena lah mekchu drive sendiri gi opis... mekchu tau bro.john lagik cemas bila bini dia yg drive sendiri.. pulak tu pinjam keta kesayangan dia lak tu kan.. harus babai babai hingga ke pintu pagar.. hahahaha..

Disebabkan kerjaan yg byk di kantor, maka ku gagahkan diri untuk kerja..


najmi masa raya korban hari tu..

tetiba dah time nak balik.. org pompuan ni, kalo dah biasa ngan satu jalan tu, mmg jalan tu aje yg dia akan ikut.. sib baik hari tu tak lupa ingatan balik ikut jalan Labu.. hahaha.. member kat Pilah dah risau je tu kan..

jalan Seremban - K.Pilah pun dah ada highway, so mmg tak payah nak pusing sterring byk2 kali la ikut jalan Bukit Putus tu..


layan gmbr mekchu yg kebosanan dalam keta..


dlm hati dah terbayang indahnya anak & suami sambut mekchu di pintu pagar.. berbaloi drive jauh2.. tapi bila smpai2 je mcm nak pitam tgk bapak sexy, anak tutup aurat.. dorang tengah main 'iron man'..



"kenapa najmi pakai baju melayu ni papa?"
"dia gi ikut semayang kat masjid tadi?"
"siap bersongkok smpai ke petang?"
"dia takut iron man tu kena kepala dia.."


ye tak ye jugak.. mmg tinggi iron man tu terbang..

tak pe, tak pe.. mama bangga anak mama pakai bj melayu mcm tu walaupun tgh bermain di halaman rumah...


bukan pasal iron man terbang tinggi ke tak atau sesuai kah anak berbaju melayu ketika bermain yang mekchu nak tya korang kat sini.. tapi soalan kepada status mekchu nih..

biasa lah, intro 8 m/surat, soalan dia 3 patah perkataan aje..


mcm2 jawapan ada.. kelakar2 tau.. hehehe.. bila part Bapak Gonjolong tu yg paling tak tahan.. tak pasti mmg merajuk atau nak menyematkan diri dari menjawab maka dia buat2 merajuk.. waka waka eyy eyy..

eh korang pulak mcm mana??

8 comments:

idah @mama izzya said...

salam aidiladha..tak terlewat lg kan..
comey najmi berbaju melayu ngah main..

jawapan tuk soklan mekchu tu..hahhah
org laki ni kdg lebih syg kete la dr bini..lebih2 lg kalu kete baru..kan..kan..

cha said...

hahaaa comel jawapan kenapa najmi berbaju melayu main iron man, kacak nyaaa najmi in red.

CaDLyNN said...

najmi sangat comel berbaju melayu!

eT said...

dh lama xdrive jauh2 sejak pencen 2 taun lps..maklum la skang pakai pak supir..hehe

shi3la said...

chomelnyer Najmi dan yang penting empunya belog neh adalah sangat ramping..boleh tahu apekah rahsianyer..

hehehhh...

~~@lyci@~~ said...

jln highway pilah tu mlm raya mmg jem gilesss... nyesal lak xlalu bukit putus huhu..

Softtouch [Hanim] said...

semangat najmi smpai petang berbaju melayu...ari tu pun kwn bg tau kalu nk pg pilah xyah lalu bukit putus tu sbb ada jln baru..sy pun dah lama xpg pilah, so xpernah lalu jln baru tu...

rozana said...

owang laki2 mmg cenggitu kn..
bab2 kete ni mmg carriinggg sgt2..
tp sbnrnya dgn binik derang x pndai nk show off jek..
jgn bimbang..dlm hati bro john tu ada *taman* sebonarnya...;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...