@churalliya

Monday, November 22, 2010

Akibat terlampau nak bergaya

Skang ni pantang ada poket kat seluar... mesti jalan sambil seluk tangan dalam poket.. nak nak kalo ada kat luar rumah.. kalo org pandang, lagik dia suka..

petang semalam, kat kedai makan area paroi sana.. lepas je makan cam biasa dia nak jalan2 sambil seluk tangan dalam poket.. nmpk pulak anak2 kucing berlari2 kat situ..

apa lagik, dia pun lari sama2 ngan anak kucing tu.. sekali tersungkur & muka tersembam dulu kat atas jalan.. hadoiiii....

mcm mana tak tersungkur, sambil berlari 2-2 tangan dalam poket.. mcm mana nak balance badan.. terus muka yg cecah jalan dulu.. masa dia nangis tu, mekchu pun turut nangis sama dalam hati.. terus membawa ke jantung dan paru-paru..

dia selalu jatuh mmg nangis tak lama.. tp semalam nangis smpai leleh2 air mata.. tgk mulut x de darah.. hidung pun x de darah.. tak lama lepas tu, baru nmpk darah dah meleleh kat bibir dia..

tu luka kat bibir dia..

mama tau sakit sayang.. esok konpem la dia meragam & tak nak makan.. dah la mmg susah nak makan..


nmpk kan bengkak tu..

ini konpem jadi ulser.. besar tu luka dia.. kalo kita yg besar ni pun tak tahan sakit ulser mulut.. kalo budak kecik lagik la kesian..

malam tadi masa dia tido, cpt2 letak ubat 'Oral Aid' kat bibir dia tu.. family kitowang mmg tak guna bonjela.. tapi oral aid.. itu pun sbb pediatrician anak buah yg suggestkan.. bila try, mmg cepat baik berbanding bonjela..


ini dalam size besar.. kalo yg kecik tu mcm ubat sakit telinga tu aje..

kalo bonjela, luka tu akan jadi makin besar dan makin berbisa.. tapi oral aid nih dia akan rasa kebas2 dan tak sakit bila pakai.. harap2 najmi cepat baik..

kat watson pun ada, guardian pun ada.. yg kecik dlm rm5 kot kalo tak salah.. yg besar nih dlm rm8.. saje beli besar buat stok..



moga najmi cepat sembuh.. ini baru luka mulut sebab jatuh.. mama dia dah risau.. belum luka besar2.. mintak di jauhkan..

9 comments:

Dee said...

dee pun kalo ulser suka pakai oral aid..elok sgt kan sis banding bonjela tu..

sian dia..harap2 cepat sembuh ye..

deatH_luVer said...

ala..kesian diaaa...
:)

nohafiza said...

get well soon najmi.

btw ur pillow case sama ngan fiza punya. patut rasa macam nampak sumting yang biasa dilihat je. kebetulan. hehehe...

Chekpid said...

budak2 yang nk membesar, mmg lasak. i dulu camtu. pastu bila budak2 ni dah semakin banyak luka..terbelah..allergic..operate bagai, so dh semakin tenang berhadapan benda2 macam tu..yang bagusya, budak2 kalau sakit dia cepat recover sebab antibodi dia kuat, insyaAllah...Najmi, cepat baik tau..

~~@lyci@~~ said...

ala, cian najmi.. tulah, nak hansem punya pasal huhu.. hope najmi cepat sembuh..

therosputih said...

alahai...kesian anak mama...moga cepat2 sembuh kan mama kan...=) masih hensem lagik...no hal lah...

MieZa said...

kesian najmi...hope najmi cpt sht k..

cha said...

pp najmi still mcm pau, tak ngape.
dah sapu ubat tu baikla nnt. boleh sambung lari lagi, kan hero mekchu... :D

rozana said...

acik yana pn kena jugakla najmi..
tp najmi lg kesian..sbb bb lagik!
pn pakai oral aid gaks..
okeh lar!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...