@churalliya

Friday, December 24, 2010

Hujan di Gambang.. namun hati ku senang..

Balik je dari keje, siap2 dan terus gerak ke Bukit Gambang Resort City (GBRC), Kuantan.. singgah petronas Bukit Jalil dulu, amek kakak Nabila..

tiba-tiba dah smpai petronas bentong.. haha... td rasa baru kat bkt jalil.. nak smpai ke bentong pun ada la 3 kali hujan, 3x berhenti hujan..


hujan lebat pulak malam tu.. tp mekchu tak mengambil keputusan utk tido dlm keta.. meneman suami memandu adalah tugas isteri kan.. tp terlelap sekejap2 tu biasa lah..

smpai ke BGRC dalam jam 1.3o pagi.. besarr wooo resort dia.. bilik pun byk.. ini konpem ramai sama2 terjun kolam besok nih.. smpai2 je resort terus kumpul strategi nak cam ne nak bawak 2 org anak ke water park tanpa bantuan suami.. mmg besar tugasan itu..



pikir pun ala kadar aje.. ngantuk yg amat.. esok smbung pikir strategi balik.. time tu tilam dan bantal sedang memanggil2.. dlm gelap2 tu bleh pulak najmi tya sambil tunjuk dlm gelap... "tu sape tu mama?".. adussss dia ni kan... "diam!! tido!!"

pagi hari pertama kitowang adalah hujan semata-mata.. hujan pun hujan la.. kitowang tetap redah.. 



sedang menunggu tiket water park dari bro.john.. najmi bukak2 mata je dah sebut nak naik train (tram).. penantian adalah satu penyiksaan..

 
penyiksaan la konon.. hahaha...

yg dinanti telah mucul.. apa kes mamat ni pakai baju batik smbil ber name tag bagai ni.. kemon la... ni tmpt percutian ok..


dapat je tiket, pantass...... 

 
 

ni muka cover line.. sbnarnya dalam hati Tuhan je yg tau betapa bedebarnya nak menjaga 2 anak ni masuk ke dlm tu.. hujan pulak tu..

belum panas vontot dah smpai.. rupanya dekat gile.. 250 meter je dari hotel.. kalo tau, kitowang merentas desa je pagi tu.. hahaha... tak smpat nak menikmati keindalam alam dah kena turun.. eh, abg tram.. nak rekuest bawak kitowang pusing2 gambang ni bleh? kitowang ni dari jauh tau... panggg sekali..


ala... tnggi lebih sikit je... sib baik anak mama ni pndai berlakon kan..


segala mak nenek keropok, makanan tak bleh bawak masuk ok.. sib baik tak ramai org pagi tu.. jadi kelam kabut aii menjaga 2 anak ni tak ramai yg nmpk.. hahaha..

ni dah smpai kat dalam.. hujan lebat.. cuaca sejuk.. tatau nak mula dari mana.. jadi. port paling dekat menjadi pilihan..

najmi takut sgt tgk ikan mulut besar tu.. bila air tu jatuh, mesti dia menyorok kat belakang mekchu..

 
dia kata ikan tu minum air banyak.. lepas tu muntah.. hahahaha...takut ngan ikan muntah..

mmg asyik melekap je dia masa mula2 tu.. takut nak mandi + sejuk... tgk je kakak nabila dia mandi..

bila dah lama sikit tu, baru lah dia berani nak mandi.. tp tangan tu asyik pegang bebird dia aje.. dia ckp bebird dia goyam-goyam (goyang-goyang).. hahaha...



 

kat dalam tu mmg tak praktik kan jual beli gunakan cash ni.. apa-apa hal, kena top up kat counter dan dia akan masukkan duit tu dlm gelang.. so, just tujuk je gelang tu utk sebarang aktiviti jual beli.. opss.. wrist band tu la... bukan gelang habib juwel aii tu ok..


bila nak balik, bleh refund balik baki duit yg ada dlm wrist band tu.. satu inovasi yg sgt bagus la mekchu rasa.. thumbs up!!


agak-agak korang berapa ratusan ringgit yg ada dlm wrist band tu?

agak2 dorang dah puas mandi, pnggil naik & pegi makan.. fuuuhhhh... mencabar nye nak bg makan kepada 3 perut yg sedang kelaparan...

water park dia sgt best.. besar, cantik, bersih, selesa & penuh dgn kemudahan..tp sayang sbb mekchu tak dpt main pon.. memerhatikan keselamatan anak-anak adalah lagi penting.. kalo pegi ramai2 ngan family mmg best..


kalo nak pegi saje2, mmg tak smpai la kitowang kat sana..

itu je dulu kisah separuh hari kat BGRC ni..

sekian..

16 comments:

azzey said...

mekchu: bestnyer bercuti...berapa harga tiket masuk sini?

mekchu said...

adult : rm21.90
children : rm15.00 (agak2)

eiNa said...

besttnyerr mandi-manda,tak tahan bila najmi cakap bebird goyam2..hahahaha..

... eh kakak beela dah kurang cerah ekk..

MAPPIAU said...

waaa najmi bagi soklan cepu mas tuh adoiii...hahahaaha..

pandainyer najmi tau bebird dia goyam2 hahahaha lawak okeh hihihi

Ya ALya said...

najmi dah besar t jangan pegang bebird cam tu tau....kikiki

AKO @ retna said...

ni musti bro john ada meeting kt sana, sambel nyelam telan air terus ek :p

Softtouch [Hanim] said...

bestnya mandi2..nasib ada kakak nabila, xdelah dia takut sgt...comei je dia ckp bebird dia goyam2...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah bestnya..hahahah klakar la bird najmi goyam2 nyek...apa la bird nie xmo dok diam2...hahahah najmi..najmi...

therosputih said...

wah...bestnya...nape papa-jit tak join?

CaDLyNN said...

wuuuuu...tak pernah p lagi sane...len kali nak try arrr

e.l.i.z.@ said...

wahh nampak mcm best la kt gambang tu..awat dia pakai bju batik? hehhe siap ada tag lg

~eZmALiZa~ said...

wahh...bestnyer mekchu..hehe.. :D holiday dalam negara lagi best kan... :D

MieZa said...

best nya,,,rasa nak pergi lagi..
gambang lagi best taw..hukhuk

Nik said...

soalan : Najmi nampak APA ????
kasi story sket kat next post..?
hehee..

QASEHNYA RANIA said...

bebird goyam-goyam..hhheeee..
kelakar la mi-cah ni

Bitt (double IS) said...

gigih cari! eheheheh ikan kembung minum banyak sangat air yer micah..hehehhee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...