@churalliya

Sunday, December 26, 2010

Cerah di gambang, hati ku bertambah riang..

Hari kedua membawa berita gembira.. papa-jit telah melangsaikan segala yg patut dan masa utk bersama keluarga... cehhh...

Cuaca sgt cantik 2nd day tu.. Plan asal memang nak repeat pegi water park.. tp bila pikir2 balik tak berbaloi pulak.. pukul 12 dah nak check-out.. kejap sgt kan.. bawak budak2 mandi kat pool kat bawah tu aje.. pool dia pun nmpk menarik..


sambil-sambil tu x lupa pesan dgn mi-cah, bila besar nnti kalau ada agensi offer jadi model majalah seumpama manggis jgn terima tau.. hahahaha...

b/fast pun laju-laju.. budak2 ni tak sabar sgt nak mandi.. kunyah, telan... kunyah telan.. pool pulak terbentang luas baek punya kat bawah tu.. budak2 mana yg bleh tahan kan...

pool dia cantik tau.. siap ada pokok2 bagai.. budak2 punya pool kemain lah besar.. 18 orang bapak budak mandi sama-sama kat dalam tu pun belum tentu penuh lagi..

 
bilik kat sana mmg banyak.. ntah berapa blok semua nya.. dorang nak tambah lagi hotel kat sebelah resort ni.. bagus gile publisiti & management resort ni kan.. baru je bukak dah dpt sambutan ramai.. servis nya pun bagus.. itu lah yg kita mahu!!



nak jugak ada gmbr walau pun bertindak hanya sebagai penjaga beg je hari tu.. keje yg mudah untuk hari ke-dua..




bila tgk balik gmbr2 ni, tiba-tiba terbayang papa-jit kalau ada 2 org anak... rasanya habis kena buli..

oh ye, nabila tu adalah anak buah kitowang.. anak k.eliz & abg Z tu.. mmg rapat ngan kitowang.. terus declare sbg hot mama kepada 2 org anak utk 2 hari sahaja.. heh!

 
 

najmi ni mmg jenis 'lambat panas' laa.. bila dah nak balik, mula la menangis sbb tak puas mandi.. kali ni dia kurang pegang bebird dia yang goyam-goyam tu.. sbb ada geng (papa) dia kot.. hahaha..

sejam je bg dorang main air kat situ.. bilik yg mcm halilintar tu belum kemas apa pon lagik..

sebelum balik, ajak papa-jit singgah kat water park yg kitowang pegi dalam keadaan hujan semalam.. kesian kan, datang jauh2 tak dpt tgk.. hahaha.. of kos kena berlagak..

 
 

tapi kat luar je.. jadi la utk kenangan kami...

dan najmi telah mendapat 'tanda chenta' dari sana.. tgk hidung dia tu.. siap berdarah terhantuk kat pintu sliding bilik.. adoiii....



tiba lah masa utk mengucapkan selamat tinggal kepada Bukit Gambang Resort City... "nnti kita pegi rumah tnggi lagi ye papa".. hehehe.. dia mmg pnggil itu rumah tinggi..

satu percutian ad-hoc yang penat tapi sangat menyeronok kan.. laling aii tu mmg suka buat terkejut2 mcm ni tau.. thanks papa-jit..

16 comments:

MAPPIAU said...

alolo siannyer idung najmi ade belang sudah. seronoknye dapat mandi pool hihihi tak sabo plak nak g cuti2 cam nih hiks

Don & Nor said...

wah3x...ciri2 keibubapaan dah terserlah diwajah papajit n mamachu for 2 kids..dah blh plan utk thn baru...hihi

jesnita_ns said...

biasa dgr org cite psl bkt gambang ni..tp tah bila dpt gi sini..cam syiok je kak..mandi-manda

CaDLyNN said...

mmg kene p gakla gambang ni nanti..ni yg tetibe nk isi TR nak p jenguk site kt kuantan ni..hahaha...boleh p gambang jugek~

cik puan akish said...

besh amat neh....holiday...holiday...

Iena said...

najmi hidung belang... ;p
lahai... cam best plak men air!
nk blk berendam dlm besen kat umah la...

therosputih said...

waaa...nak berendam dalam pool jugak....waaaa...

Mama Kembar 3 said...

bestnya cuti cuti! tak sabar tunggu my boys besar skit nnt leh bawak mandi pool camtu..

chekpid said...

klalo la najmi meniarap dlm gambar tu...mcm nak terbang pun ader...hotel mana ni? mcm best je

Dee said...

bestnya pegi gambang..

littlehumblelynn said...

mekchu

best giler leh JJ cuti2 msia ramai2 nih..hehhe

Softtouch [Hanim] said...

bestnya ...suka najmi yer...adui najmi...ada tanda cinta lagi..xpe itu tandanya akan ke gambang lagi...

mummysyafie said...

seronok najmi leh mandi air..naper hidung dier chu? macam luka tu

NeenaAnuar said...

amboi.. sakan bercuti yer mekchu.. gambang selalu lalu jerk kalau me nak balik kampung... next time leh singgah pulak... :)

makdara TERdiva said...

wow! ramainye org dah kempen Gambang ni.. :)

Bitt (double IS) said...

oo masa ni baru lagi erk bilik dia :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...