@churalliya

Thursday, January 6, 2011

Gaji korang banyak habis kat mana?

Semua kerana bill.. rasa mcm nak pitam.. ni semua sebab kumpul kasik gemok la ni.. bila sekali bayar, gugur 18 helai rambut..

Ini adalah bill rumah mak kat kampung tau.. yg kitowang tinggal tu la.. bill rumah seremban bro.john yang setelkan.. pengsan woo ada 2 rumah ni..


Astro tu minimum pakej suda..

TM tu jadi banyak sbb bibik pakai call pak ngatri dia kat surabaya.. tiap2 bulan dia akan bayar balik, tapi gaji bulan depan la!

TNB tu mmg tiap2 bulan jadi juara.. depan belakang, kiri kanan bukak lampu.. skang ni ada 2 tv, 2 decoder... lagik la botak kepala ni weii...

SAINS tu bill air ok.. syarikat air NS.. kan dah diswastakan.. itu bill utk 2 bulan tu.. relek je jumlah paling sikit.. apa tak nya, minimum charge tiap2 bulan.. sbb mak pakai air perigi.. guna pam dan of kos menyumbang kpd bil letrik jadi mahal..

apa?? tak dengar... RM300 tu?? oooo itu adalah penghargaan diri utk sepanjang tahun 2010... duit bonus lekat kan beli barang.. barang dia nama ehem ehem... hahaha...

itu belum campur ngan credit card, loan ASB, gaji bibik.. sib baik keta dah tak yah bayar.. cancel la nak dpt pakai keta baru thn ni.. lain la kalo my beloved bro.john mau wat seprise.. isteri mu ni kan suka seprise..

jazz pink ke swift pink erk?

25 comments:

cik hani said...

ehem2??hehehe...

Xana said...

kak,
bayar bil sains boleh guna m2u eh? cane eh kak? sama cam kita bayar bil tnb ngan internet eh?

Peri PiA said...

ehem3...carta teratas hehe

mekchu said...

filzah : kerja!! kerja!!

xana : boleh.. sama jugak mcm byr TM, TNB tu..

marinahunny said...

swift pink la!!

~~@lyci@~~ said...

wahhh, nk yg pink la hehe..

sama la.. hujung bulan jer garu pale huhu..

therosputih said...

swift pink!!!!!!

Azuan said...

naseb baik takde bil lagi...hihi

eT said...

kalo nk list...mmg -ve jadi gaji eT...huhu
nasib ada duit plastik leh topup2 makan..:p

mAmAbuDaK said...

skarang ehem-ehem nanti2 khoff-khoff..hahahah

Dee said...

ehem2..300 je ke? mtk lebey xleh ek? haha..

CaDLyNN said...

swift pink plssss...
hahahaha
gaji lin banyak abes kat makannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

MAPPIAU said...

wahhh baek punyer hint nak mintak kat suami kete hahaha, nak buat jugak la nanti camni nak minta kete ape yek hurmmmmm takpe2 kene buat list dulu nih banyak ni kete idaman nih hahahaha (pitammmsss laki den :P)

tapi memang la kak su tiap2 bulan asal bayar bil2 tuh memang fenin duit gaji memang banyak habis kesitu jer pun adehhhh :(

lily lotus said...

mmg gaji byk berhabis kat bil2 jer. dgn loan2 sekali. nak teruskan kehidupan punya pasalkan. apepun semoga makin murah rezeki yer :)

Marzalina said...

dpt gaji byr itu byr ini..tinggal hujung bulan makan biskut kering ajelah ehhehe

sekarang segalanya mahal2 belaka..

Daddy Ziyyad said...

Salam kenal..

Bil TNB tu kira murah lah tu..
ASTRO pun murah...

Bila pasang aje ekon, confirm bil TNB paling cikai minimum RM150.

* nauzalurun said...

eh credit card??? since when?? ;-)

AKO @ retna said...

adeh mekcu, kita baru je setelkan segala tunggakan bil dan hutang piutang berjumlah ... cukup wat duit hantaran,,, pengsan wooo!!

huwaaaaaaaaaaaaa ....

BondaRayyanRaimi said...

duit habis kat anak2, kat minyak kete, bla bla bla...

Tgh2 bulan? makan roti loh...ngeh3x!

shaza said...

jazz pink sangat gojes..

zura@iwan said...

slm kenal mekchu....maceh siggh blog km....

betui2...dpt gaji byk byr bil & utang jek...huhu..

Mama Kembar 3 said...

hari ni gaji masuk, esok dah kluar balik settle kan semua hutang kad kredit...abih bayar semua fixed espenses (taska, susu anak, minyak keta etc etc) tinggal laa ciput je buat duit blanja makan hari hari huhuhu... Tapi tetap bersyukur at least masih ada duit blanja, masih ada keja, Alhamdulillah :-)

Softtouch [Hanim] said...

biasalh tu mekchu...samalah bil letrik sy paling mahal...menjuarai carta gitu...

CuTeMiUt78 said...

oh.. barang apa ehem...ehem..tu>\??
eemmm klu kita gaji habis byr utang gak..

mummysyafie said...

sama la kiter..gaji abis bayo bil..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...