@churalliya

Thursday, January 20, 2011

Pencapaian mi-cah dalam misi Diapers Free

Kejap potty training, kejap diapers free... belasah je la.. janji kedua-dua nye mempunyai maksud yang sama..

Kat rumah seremban baru-baru ni.. mi-cah mmg tak poo-poo lagi dari pagi.. mi-cah ni hari2 dia akan poo-poo... ehh, anak korang hari2 jugak ke? ok ke kalo tiap2 hari? dah la mi-cah ni jenis susah nak makan, membuang hari2 lak tu.. apa je yg tnggal nnti? hahaha...

lepas mandikan dia, dia ada cakap dia nak yak.. terus gelabah jap sbb kat rumah sban tak de pot.. tiba2 teringat salah sorang reader hari tu ada cakap biarkan je dia poo-poo kat atas lantai tu.. biar dia belajar apa itu sisa pembuangan pepejal.. sbb pembuangan cecair dia dah tau sikit2.. bila bukak je pampers nak mandi, soh dia tahan & wee wee kat bilik air.. itu dah dpt markah lulus dah..

ok, sambung...

soh dia poo poo kat atas lantai je.. x de pulak belikan dia budak punya tmpt yak yak utk toilet bowl tu.. kang tak pasal-pasal buntut ke dalam, kaki ke atas... hahahaha...

"mama, gi luar"

ermm dah paham sgt sign dia kalo nak poo poo.. siap soh tutup pintu sikit..


gambar2 ni setelah misi selesai..


dia punyalah takut sbb poo poo dia besepah atas lantai.. agaknya dia baru tau kan.. & bagus untuk dia terus belajar..

bila panggil mama, mama dia tak muncul2... terus jirus poo poo ngan air.. hahaha... mama-mi tgh kumpulkan stategi mcm mana nak buang poo poo mi ok..



good job mi-cah!! at least dia nak membuang atas lantai.. itu pun dah cukup bagus..



lepas tu, macam mana poo poo itu dibersihkan biarlah rahsia.. hahahaha...

8 comments:

mummysyafie said...

mek chu..wawan pun macam tu gak taw. nor belikan potty siap ngan muzik2 lagi. haram dier nak duk kat situ..tak dipandang nyer potty tu.

atlast dier pilih melepas kat lantai. tapi lama2 dah boleh buang kat mangkuk dah..tapi kena ajar la.

cara buang poo poo tu macam nor boleh agak je. hihihihih...

therosputih said...

hadoi lah...tergelak lah pula bila melayan anak2 ni kan...ni yang tak sabar nak ada anak sendiri, tp...errr...bila nak kawinnya? kwang3

~~@lyci@~~ said...

wahhhh.. gud job mama.. adam blum bole lg wat poo poo training..

shaza said...

go mi-cah go.. poo poo tu bro john ke yang tolong bersihkan???

rozana said...

bpe mgu dh ek?
belikan die training pants..
ala2 plastik..jd kalo terpoo.poo..ole bsh kt training pants jek..:P

Farra Dhelina said...

bagus nya leh popo sendiri dah..senang lah, tak yah nk membeli dah..

MAPPIAU said...

waaaa mi-cah dah good boy laaaa, dah pandai poo poo sendiri pastu pandai pulak tuh bersihkan,

eceh siap berahsia2 pulak tuh hahaha

e.l.i.z.@ said...

mi-cah umo brapa? hmmm selama eli potty training budak² ni, mmg x penah lagi la suh poo poo kt lantai so agak wondering camne mekchu basuh hihihihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...