@churalliya

Friday, January 21, 2011

Komplikated!!

Kunci kereta bro.john tertinggal dalam bonet, dan kunci spare kereta bro.john ada kat rumah seremban... boleh je balik rumah seremban untuk amek kunci spare keta bro.john tu, tapi kunci rumah seremban pun ada bersama-sama dalam keta bro.john yang telah terkunci rapat itu..

Ok, tenang.. skang kunci spare rumah seremban ada dalam kenari, dan kenari pulak ada kat rumah nenek labu..

Bro.john masa kejadian tu ada kat driving range seremban 2, baru lepas pukul 100 bijik bola.. mekchu pulak baru lepas facial kat jasko..

so, pandai2 dan bijak2 la carik orang untuk me'resQ' dan tak lama lepas tu datang lah si erry (biras mekchu @ adik ipar bro.john) sebagai hero malam tu..

Amek bro.john kat driving range, amek mekchu kat jasko & hantar kat rumah nenek labu...

Kitowang bawak kenari gi rumah seremban, dan amek kunci spare keta bro.john... pegi diving range & selamatkan keta kesayangan bro.john itu..

Len kali, tinggalkan kasut dan botol air dalam bonet tu, bukan kasut dan kunci keta....

Ketahuilah..... bukan sekali dua kitowang dibelenggu masalah kunci sana, kunci sini...... rumah sana, rumah sini macam ni.... dan telah membuatkan kami lebih matang dan tenang menghadapi suasana panik dan susah nak eksplen macam ni.. hahahaha...

Ada sesuatu yang amat berharga yang terpaksa kami lepaskan di saat mengetahui kunci kereta tertinggal dalam kereta itu... sedih pulak nak cerita buat masa nih...... *nangishhh....

16 comments:

jesnita_ns said...

sib baik ada kunci spare kak..klau takde..lagi le haru..

BondaRayyanRaimi said...

pergh..mmg kompikated sungguh.. kalo sy ler kan.. mmg akan panic habes....

* nauzalurun said...

aduh...penat la baca cite ko nih..otomatik otak aku pun komplikated..

~~@lyci@~~ said...

menguji minda jugak nk kaitkan smua kejadian tu hehe.. alahai, nape nangis.. citer ahhh..

mummy_ayu said...

wak..mesti kelam kabut jab time tu..
apa yg buat nangis tu...story la sini..

Ya ALya said...

waqh tentu penat n kelam kabut jadinyer.....apa cite yg sedih tu.....story la...

JIVEBUMZ said...

adoyaiii kalo saya mau panikkk giler nie mekchu oii..


apa yg sadis tu nak tau jugak! cer citer

e.l.i.z.@ said...

ishhh camne la buleh tertinggal kunci kete dlm bonet..

cikceriacorner said...

memang komplikated..heheh

nuyin2u said...

kunci spare tu kena buat byk2 skit ni..hehe

Dee said...

siap buat diagram tu nk bg org phm...sib baik dpt gak amik kunci tu..

MAPPIAU said...

bace citer pun memang kompikated huhuhu.

tapi nape pulak sedih tuh, meh la kongsi mane la tau kot2 saye boleh pujuk (eceh :P)

Farra Dhelina said...

part2 mcm ni lah, blh smpai pening kepala kan bla fkr..time2 mcm nbi tak leh kabut2 kan, kena relaks, baru leh bertindak..

Iena said...

fuhhhhh~ mmg complicated abes kisah mekchu ni...

therosputih said...

sooooo complicated...

QasehnyaRania said...

CANTIK PULA LAKARAN PELAN KT BAWAH TUE..HIHI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...