@churalliya

Wednesday, February 2, 2011

Ocean of Discovery at Aquaria

Hujan bukan lah penghalang untuk tunaikan keinginan ibu mengandung nak tengok ikan... Hujan memang sedap tido... tapi tiap-tiap malam pun dah tido kan... hehehehe...

Kol 11.30 pagi dah smpai Kinrara... lepas makan, siap-siap mau tengok ikan.. tak boleh lama-lama.. malam nanti nak tengok teater pulak..

Last gi KLCC adalah setahun yang lepas masa launch Windows 7 kat Microsoft atas tu....

Nak gi aquaria, tapi yang sesat sampai tingkat 3 tu apahal?

 ishhh... memang sedap peluk si micah ni tau.. badan dia dah makin gempal.....



ini lah ibu mengandung yang mengidam nak tengok ikan tu...

 

main kejar-kejar, main lari-lari.... tiba2 dah sampai... sebaik tak ramai orang kat kaunter tiket... agaknya ramai yang pakat tido kat rumah time2 hujan ni kan... RM35 untuk dewasa dan RM25 untuk kanak-kanak..

 dia dah mula sengetkan bahu... 

kat dalam tu.. kejap rasa panas.. kejap rasa sejuk.. tapi micah mmg takut.. dia asyik menjerit je keje nye.. agaknya dia pelik tengok banyak sangat ikan..

layan gambar je la ehh... kitowang tengok ikan, ikan pun tengok kitowang...




kami di Pulau Beras Basah.. hahaha.. tiba2 dah sampai Langkawi ye tak...
 
 

dalam ramai-ramai ikan, ikan pari yang ini memang menakjubkan.. selama ni tatau dia ada sepasang mata, hidung dan mulut sama macam manusia.. terima kasih Aquaria...

najmi memang melopong sepanjang kat dalam aquarium tu.. asyik je pandang atas carik ikan jaws.. bila nampak, terus melekap kat kaki sebab takut..

tak boleh lama la dalam tu.. rasa pening pulak.. jalan berpusing, ikan berpusing.. anak pun main pusing-pusing... adoiii...

seround cukup.. lepaskan hajat ibu mengandung je ni.. kalau tak de rekues cam tu, memang tak jejak la kaki kitowang kat sana... betapa hebatnya permintaan ibu2 mengandung ni kan.. tak boleh kata TIDAK... semua OK OK aje..

last sebelum balik... mi-cah tutup muka tak sanggup nak tengok papa sendiri masa snap kan gambar nih... hahahaha... mekchu tiap2 kali tengok pun rasa macam nak tutup mata jugak..

tak menyinggah mana-mana kedai pon... siiiiikiiiiit lagi nak masuk Isetan, tapi tangan dah kena tarik pulak.....

15 comments:

CaDLyNN said...

lin tak penah jejak kaki lagi kt sini..mi-chah maintain cute bahu senget~ haha

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Makcik tak pernah jejak kaki kat sini lagi.nampak best je.perempuan mengandung pun ada mengidam nak tengok ikan ye.

miloais said...

salam uolsssssss!~
memang best gi aquaria ni...
dah few times gak gi sini
bawak my kids - setiap kali pegi....tetap menyeronokkan!

Chik Att said...

salam... bila nak sampai tak tau ....
dok bayang .... kalau 3 musketeer ni masuk .... mcm mana ghopernya ...

iza said...

Salam...
Macam best je tempat tu kan..

MAPPIAU said...

wahh tu dia penangan ibu mengandung, memang tak boleh kate tidak kan hahahaha.

penah sampai sini sekali jer, tu pun mase mengandungkan irfan (eh mengandung jugak mengidam ke hape nih hahahaha :P)

therosputih said...

alahai...ada jugak aksi papa jit nih...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

mahal tak tiket nak tgk ikan tue?

Daddy Ziyyad said...

-ni mesti tak tengok rancangan pasal ikan pari kat channel Animal Planet...:P

cikceriacorner said...

bestnye..

eppy always..:)

JIVEBUMZ said...

tak pernah jejak kaki kat situ lagi.. best jugak yer pegi sana nie yang rasa cam nak ngidam tengok ikan gak nie hiks

~~@lyci@~~ said...

alycia dulu pun smpai gak kat Pulau Beras Basah ehhe.. apsal lak mi-chah ni takut fishhh ish ish..

shaza said...

best kan masuk dalam situ.. kita last pegi aquaria tahun 2007..

rozana said...

oo..deq na ngandung ek..
ingtkn mekchu pn samer..
tp nmpk cam berisi ckit mekchu,
alia pnh pg yg kt KL ni..
org x pnh pi lg..pnh pi yg kt langkawi jek..tp mmg best dua2 kn..
lama x bwk bdk2 ni pg jenjalan..
bole msk dlm list la!

Nini D.. said...

giler stylo papa-jit!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...