@churalliya

Monday, February 28, 2011

Pengalaman pertama main ping pong

Tahun depan jangan calonkan nama mekchu lagi.. bagi mengelakkan sebarang aksi terlampau di meja ping pong.. hahaha..

Ni tengah lawan ni, boleh ngko main2 je errk.. gaya santai habis macam tgh training je.. lagi teruk bila tiba-tiba papa-jit muncul depan mata masa tgh semi-final.. aduhhhh... terus tak tentu arah.. feeling malu laki sendiri tengok..sebab mekchu mmg tak pandai main.. kalo terror harus berpaksa suruh papa-jit tengok..

dia cakap dia tak jadi singgah sapot binik dia pagi tu.. so, tak de la prepare mental untuk terima kehadiran dia pagi tu.. yg kelakar, bleh pulak dlm ramai2 tu ternampak batang idung dia.. walhal tengah lawan ni.. org lain pun tak perasan.. terusssss..... "alamak..... tak boleh main lagi macam ni......" yg membuatkan referee panik.. ingatkan kaki krem.. hahahaha... rupanya ternampak kelibat laki sendiri..

mmg kenangan dan pengalaman terpaling manissss ahh pertama kali mewakili team.. orang kurus mcm mekchu pun boleh wakil team.. nasib baik semangat kesukanan tu mmg ada dalam diri.. itu yg membuatkan mekchu terus semangat walau pun tau memang tau sukar nak menang..
 
 nampak bola? tak nampak kan... sebab mekchu smashhhh.. hahahaha.. ye la sangat.. 

 team bergu campur.. kak anong & apis.. bergu lelaki tak de pulak gmbr.. 

 ada pulak hazlita & encem boy dia kat sana..hantar anak buah dia training gimrama.. kat sebelah tu je..

bila dah main, perut lapar.. pengurus ping pong kedekut siut.. x de sediakan makanan kat kitowang.. tapi nak menang.. cane tu?? terpaksa lah mengendeng makanan kat team badminton..
 sambil makan, sambil gossip..

ya ampunnnn... lapar sangat ke mekchu oiii??

lepas game, terus pegi wedding salmi.. 1st time gi wedding dalam keadaan yg comot momot dan busuk.. nak balik rumah mandi dulu mcm tak berbaloi pulak.. sudah nya pakat ramai2 jangan tukar baju.. kalo ramai2 tak de la segan sangat.. hehe.. 

makanan kenduri kawin yang paling sedap setakat nih.. apa tak nya, masing2 kebuluran... sekali dapat makan nasi minyak beraneka jenis lauk, ku rasakan sorgaa.... tp memang sedap pun lauk2 tu.. awal2 mmg dah penuh kan pinggan.. bagi mengelakkan perasaan malu nak tambah nasi..

Selamat pengantin baru salmi.. sorry lah kalau ada bau-bauan yang kureng menyenangkan hari tu.. 

last sebelum balik.. dari kami team gagak biru tua..

all in all, ping pong nombor 3.. badminton pun nombor 3.. serashi bershama gitu.. maka, tamatlah sudah sukan SUK bagi tahun 2011 ni.. lepas ni petang2 dah tak yah turun training lagik.. yaa bee daa bee duuu.... keseluruhan agak-agak team Satria nombor bape erk? janji bukan team yang last suda... nak kena tukar jadi Satria turbo kot..

seronok dpt join game.. dapat keluar peluh.. dapat kenal ramai orang.. dan dapat pelbagaikan karektor gitu..

15 comments:

Nureen said...

x pe.. lama2 nanti terror la main tue.. heheh nureen pon x pernah main ping pong.. teringin gak nk try.. ;)

cik puan akish said...

takpe mekcu...terer ke idak..bukan menajdi masalh....

ape yg penting..gaya...

hehehehhe..
=D

.::WaNiE::. said...

ahh rindu nasi minyak org kawen hahaha

CaDLyNN said...

dulu masa lin keje kt site lg la..pi kenduri dgn berjacket dan safety shoes.hahaha..adoi..nasibla beramai2..kalau tak..tobat lin takmo pi...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

majulah sukan tuk mekchu....

A.s.t.i.n.a said...

mek. mau sorgaa tu gak mek.. mauuuu

e.l.i.z.@ said...

hahahhaa lawak la mekchu..ada ke nampak kelibat laki sendiri terus jadi sasau :P

Nini D.. said...

cayalah mekchu!!

Nida said...

Wah.. nampak macam pro ler main pingpong..heehehe..

Kalau Kak Nida memang tak pandai langsung nak main ping pong.. asyik out je...hahaha

NeenaAnuar said...

hi dear... u kene tag.. jom joint contest nie before 12 midnite tonite... haha.. giler last minit sbb I pun kene tag last minit gak! :p

http://neenaanuar.blogspot.com/2011/02/contest-muncung-paling-cun-habis.html

mama_onie said...

Tgh bekeje ni nampak nasi minyak terus lapar.. (bekeje sambil baca blog)

CuTeMiUt78 said...

kira not bad gak la.. kira terror gak la mekchu main ping pong

InaAchik said...

dah cam gaya pemain ping pong profesional dah tu!

ina nak pandai main ping pong...
tp pandai mkn biskut ping pong! ;p

~ Mama Adam Zikry ~ said...

alah, rugi tak gie paroi.. kalau x bole jadi pom2 girl mekchu..

MAPPIAU said...

amboiii kelas ko pegi kenduri kawen pakai tshirt ngan treksuit jer huhuhu.

musti pengantin tahan napas jer memanjang tu kan ahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...