@churalliya

Tuesday, February 22, 2011

Pertempuran di gelanggang

Pagi tu perut memulas mulas pulak... adeeiii time nih la pulak nak buat perangai..Cemas punya pasal sampai membawa kesan kepada perut.. butterfly in my stomach la gitu...

Ini adalah sempena sukan SUK 2011.. tapi tahun ni dorang pandai.. dorang wat game serentak.. futsal, netball & volleyball berlangsung pada hari yg sama.. so, kalau orang yg terror tu boleh main satu game je.. nak tak nak terpaksa la mekchu lepaskan peluang nak main netball demi volleyball... hahahaha...

Memperkenalkan team volleyball Satria yang digeruni ramai tu..
kitowang sangat variasi... tinggi ada, rendah ada... tua ada, muda ada.. hahaha...

mekchu mmg dah set jangan pressure.. main suka2 je.. gelak2.. tapi bila nmpk pihak lawan dah serius, terus rasa mcm nak nangis.... kenapa dorang bersungguh sangat nihhhhh......

antara aksi2 pemain cukup korum..
kang-kangan yang dahsyat... tak jumpa di mana-mana... hahaha..
 
mana bola? mekchu pun tak nmpk.. tp yang nyata bola tu mmg naik laaa... itu pesanan jurulatih 'janji bola naik'..

 yang ini pulak, cubaan membuat tarian sumazau di tangah gelanggang.. hahahahaha...

memang meriah center court pagi tu.. hujung belah sana ada game futsal, tengah game netball, kitowang hujung belah sini volleyball.. kejep2 dengar bunyik wisel.. konfius sangat..


mekchu ni jenis cepat nebess.. game mcm tu pun dah gigil-gigil tangan.. tapi di sebabkan penyokong yang best dan sporting, terus semangat tu datang.. 

masa tengah main, kejap2 pandang hujung sana... kejap2 pandang lagi.. pandang kat mamat yang pakai baju kuning yang jadik referee futsal tu... 
 terasa gagah perkasa pulak papa-jit berbaju referee kuning sambil tiup wisel macam tu.. sangat dedikasi tau.. kejap2 dia keluarkan kad kuning..

feewiit.. tgk referee yang lebih.. hahaha... papa len kali jadik referee volleyball je la.. bleh bagi poen lebih.. hak hak..

futsal & netball sebelum t/hari dah setel.. volleyball kol 4.30 petang pun belum game final lagik.. nasib baik la team mekchu kalah awal.. boleh la balik awal sikit.. hahahaha...

"eh, hadiah sampai nombor berapa erk?"
"sampai nombor 4"
"ooohh... ok la tuu...."

keesokan harinya, mekchu jalan macam penguin...

18 comments:

-aNida OtHmaN- said...

hahahah
nida cuba bayangkan mekchu jalan mcm piNgu..saheh comeL laaah...

=D

A.s.t.i.n.a said...

yang penting semangat kesukanan tu mek..

MAPPIAU said...

hahaha kelas la kak su sambil main bola tampar sempat menari lagi vavavava kalah orang pro okeh hahaha

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hahahah cee amik gambar jalan cam pegiun tue skit nak usha..hahahaha

MieZa said...

kelakar lah tarian sumazau dalam court,,nak belajar lah,,,hehe

Nini D.. said...

tengah cuba bayangkan mekchu jalan mcm penguin....hakhakhak

Dee said...

lama giler x main volleyball..sure tgn bengkak tu kan..hehehe..

CaDLyNN said...

lin tk pandai main volleyball..huhu..
cmne jalan mcm penguin tu mekchu..cer tunjuk..haha

Mama's Chocolate said...

time kasih mekcu anda pemain yg hebat hari tu klu mekcu takde la lg parah team kita...mekcu da best player dlm team tu cayok2...

Daddy Ziyyad said...

hahaha..teringat Meoro Attack

mama_onie said...

hahaha jalan cam penguin... teringat cerita pingu..

mummysyafie said...

nor suka main volleyball . fav ni..tapi kalau org ajak main netball..terus takmo.

NeenaAnuar said...

amoih.. semangatt sungguh.. hehehe..

btw dear.. sila amik TAG dari sini yer... ;)

http://neenaanuar.blogspot.com/2011/02/cool-wif-sunglass.html

makdara TERdiva said...

fuiyoh! mekcu..terkasima dibuatnya..:)

MDT bab2 sukan ni memang no satu dari belakang..haishhhh!

Nik said...

sue,
aku suka gambar yg ko Kangkang LUAS tuhh
hehehe

eT said...

waaa...lamanyer xbersukan...ngeee

LyNn HaMzAh said...

lynn kalau main volleyball memang arr failed...netball leh layan lagi...

QasehnyaRania said...

baca sambil senyum je..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...