@churalliya

Monday, March 28, 2011

3-3 pun potong...

Terasa comel bila tgk gambar2 ni.. anak sapa la tuuuu....

mula-mula dia tak nak, tapi bila pujuk2 sikit dia redha sangat... 

ni mula2 pakaikan alas rambut tu..


dia dah mula buat muka nakal dia tu...

senget2 kepala dia merelakan amoi tu gunting belah tepi.. 

suruh tunduk, bersungguh-sungguh pulak dia tunduk.. risau tersembam kat lantai.. 

sampai part suruh tutup mata ni yang paling tak bleh tahan gelak...


 
 
kalau macam ni punya baik, tiap2 bulan pun mama-chu & papa-jit hantar mi-cah pegi gunting rambut..

lepas tu mama-chu & papa-jit pun gunting rambut jugak...

 
papa-jit bukan setakat gunting, tapi botak terusssssss...

kitowang gunting rambut sebagai tanda sapot keberanian anak.. kitowang kalau boleh, nak elakkan bagi rasuah kat anak dengan janji nak belikan menan atau belikan eskrim, sebaik-baiknya buat perkara yang sama jugak dengan apa yang anak korang buat tu..

u go mi-cah!!!

25 comments:

sue said...

ala...baiknyer gunting rambut....comel lak tuh. kalau diana...uish...jangan harap nak dok diam camtu. nasib baik girl n rambut pun lambat bebenor nak tumbuh....

shaza said...

tak takut die kan.. siap blow lagi rambut..

AKO @ retna said...

tomei je dia tutup mata ahhahaa...

mummysyafie said...

comel nya mi cah..dah macam anak jepun dah. kiut!

therosputih said...

wah...mek chu nampak sweet rambut gitu...*ke sebab teknik amek gambo gitu? hihihi

chekpid said...

eley mi-chah.kontrol macho tu..sebab amoi yg gunting..kan!kan!

CaDLyNN said...

mi-chah sgt cute..
baik je die duduk gunting rambut ye...bagus2..

ratusiput said...

wah innocentnye muke mi-cah time gunting rambut.ehehe...good boy.papa-jit nape botak?byr nazar ke...tp sng botak...takyah sikat.lgpun botak skang botak ade styleeeeeeeeee...mekchu pun tambah cantik...bergetah2.. :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

waaa gud boyyy

laki den pon camtu..akan gunting rambut sama2 masa gunting rambut rafiq..so budak tu tak takut sgt time kene zasss

MAPPIAU said...

hahahaha kemain beriye lagi micah tutup2 mate tauuu, dah macam anak cino dah hik3.

geramnyer tengok rambut micah tau, lurus!! jer gunekan jari pun bolehhhh hahahaha

Nini D.. said...

papa-jit botak!!!!!

mama_umar_maryam said...

wahh,elokk je si encem tu potong rambut ye..
psst, nmpk tertiary ke HK lah,nnt zety tumpang blaja ye ;)

~ Mama Adam Zikry ~ said...

alahai, bab tutup mata tu xtahan lah mi-chah.. sungguh2 hehe.. gud boy lah dia ;)

rozana said...

teringat ammar pg gunting rambut,
tkg gunting tu tanya,betul ker akak nk gunting rambut bdk pompuan ni kt tmpt lelaki..adik..ank akak tu lelaki ya..hehehe..
mmg bagus btl ibu n ayah najmi ni..
kepimpinan melalui teladan betul la!

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

igtkn potong hape tu mek chu, heheheh.. takan mommie mi-cah potong sakli kot.. hehehe..
relex aje mi-cah.. cool boy.. kalo alya, takut gunting tu kena mata die..
eh, awat papa-jit botakkan abes.. byr nazar ke ?.. ;p

LyNn HaMzAh said...

comey jer dia potong rambut...memang bagus la macam nie...

Just Call Me Bitt said...

alamak micahh...ismeth tengok terus dia nak p potong rambut dia..hehe kopiden lebih kang dah suh duduk situ memangis pulak..akekkekee tu la saya belum pernah suh dia p saloon lagi sebelum ni saya potong jek rambut dia sendirik..hehee ingat mau test jugak...tengok micahh tu cool jek

CuTeMiUt78 said...

bagus nya dia... duduk diam je.. klu Mirul.. mau dia tergaru2 sana sini... geli gamaknya..

eT said...

comey jek amik feel potong rambut...hehe

Intan ~ Nur Azlina said...

comel je mi-chah...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

gambar mamanya potong rambut mana???ini tidak adil..:P

Farra Dhelina said...

caya lah michah..

rasa nk cubit2 je pp dia yg bambam tu..

ceywie said...

itu la, comel sgt mi-cah ni. mcm anak cina. :)

Mimy Hamid said...

micah wat muka comel ...wat aku geram la...isk isk

QasehnyaRania said...

cool j micah bila gunting rambut yer ...good boy :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...