@churalliya

Thursday, March 24, 2011

Enterpreme di kala workcamp

Workcamp papa-jit di Everly Resort, Melaka adalah selama 4 hari... tapi hari yang ke-3 tiba-tiba mekchu, mi-cah, nenek labu & bibik ada bersama-sama di workcamp itu...

Everly Resort ni kat Tanjung Kling.. tepi laut..

ni baru sampai.. hujan amat mengganas kat sana masa tu.. plan nak jalan2 tepi laut sambil tengok sun set terbatal dengan sendiri... duduk diam2 dalam bilik..
bibik siap buatkan air panas.. mak pulak siap buat sardin roll.. pergghhh, sangat lah indah... 

nasib baik hujan berenti malam tu.. dan kebetulan class papa-jit habis awal.. so malam tu adalah acara bebas.. kitowang plan gi makan ikan bakar.. tapi bukan kat Umbai..

nenek labu memang dah lama aim nak beli belacan.. benda yg wajib dibeli kalo ke melaka..


kami pilih nak makan di anjung muara ni.. abang garmin dari E71 ku banyak membantu.. opsss kantoi sudah belum pakai BB.. hahahahaha....

tempat cantik.. siap ada live band.. tapi banyak semut.. semut berkeliaran selepas hujan..

satu-satunya gambar kami bertiga.. sila tumpukan perhatian pada budak kecik tu.. hehehe.. menten kan..

makanan not so-so sangat la... tapi, harga murah..

tapi butter prawn dia memang sedap.. kalo tak, tak mungkin nenek labu menjilat jari sampai macam tu.. pic credit to mi-cah...

cubaan mi-cah untuk amek gambar sendiri.. dia dah boring sebab dia sorang je yang dah habis makan.. orang lain semua tgh mengunyah lagi...

gambar kenangan nenek labu dengan bibik.. ikan bakar siap tapaw sebab tak habis...

esoknya, papa-jit ada aktiviti menebas rumput.. kepada korang yang laki dia suka hilang time subuh & balik time senja, mesti dia paham apa tu aktiviti menebas rumput... sambil tu, kitowang pandai-pandai lah habiskan masa.. itu memang pesanan papa-jit..
serahkan tugas jaga mi-cah kat pool kepada bibik.. mekchu berperasaan malas nak sejuk2 pagi tu..

dapat check-out lambat.. ye la kan... kan ke besar padang rumput tu nak di tebas... terus garmin kan 'asam pedas' dan kitowang terus sampai kat kedai asam pedas yang sangat marveles ni kat sebelah mahkota parade tu...
budak kecik yang amat keletihan... jarang dia ketiduran macam tu..

amek asam pedas ikan pari.. walllllaaaahhhhhhhh siap tambah lagi semangkuk untuk kuah sahaja.. pas tu tapaw lagi 2 keping ikan bawak balik rumah... sedap smpai terngiang-ngiang rasa kat lidah ni...

papa-jit tu apa lagi, kes 'check-in' la tuu... mentang2 mekchu tak boleh nak 'check-in' lagi.. tak pe.. tak pe.. sabar errkkk...

lepas makan kenyang2 sampai hirup kuah asam pedas ke titisan terakhir, kami singgah ke Mahkota Parade... terus cari herritage Bazaar je..lagi pun nenek labu nak tengok tempat dating dia dulu2... terkejut dia sbb kedai tu dah ada dalam ekon... hehehehe...

kejap je... lepas tu gerak balik seremban ikut jalan dalam... walau pun jauh beribu meter, tapi rasanya kitowang dah amek keputusan yang tepat... sampai je rumah nenek labu (rumah mak mmg tepi highway plus) tengok jalan jem gile... baru habis cuti sekolah kan.. ramai2 pakat nak balik bandar, anak2 nak start sekolah..

otw, singgah PD utk makan mee bandung.. sambil layan mi-cah main pasir.. happy sangat lah dia kan....
lepas balik dari melaka, papa-jit kena gi langkawi untuk 4 hari lagi.. nasib baik sangat dapat join workcamp dia kat melaka hari tu.. kira kurang la sikit kesedihan tu.. tp kalo dpt ikut gi langkawi lagi best kottttt....

seronok jugak wat entry berpandukan gambar macam ni... hahahaha... ini adalah entry panjang yang terpantassss setakat ni... zassssssssss..... (orang dalam kerinduan tak de tenaga nak buat ayat best2)

18 comments:

Iyiana said...

hoho.. sian mekchu.. mesti fes taim berjauhan dalam tempoh yang lama kan?

Chik Att said...

tak pe.... balik nati dapat upahhh ...

✿ etiey erywan ✿ said...

heheh aku nampak kasut purple mek chu.. hehehhe

Ya ALya said...

ketiak mi chah kan ada......

ch@ said...

gambar bertiga tu, ngape mi-chah posing camtu tu? apakah rahsianya? hahaaa. syokla mekchu berjalan dan bershoping sakan.

CaDLyNN said...

terserlah keseronokan si mi-chah dapat main pasir :)

[-suziey-] said...

ni namanya menyelam sambil minum air..hehehe..bestnye mkn2..

littlehumblelynn said...

harus pesan coklat sebeban dgn papa jit tuh!!

Lee-Yan-Naa said...

bila jalan2 yg paling sorga sekali adalah try makanan kan..best yg amat :D

@Z said...

best kan mekchu bila dpt 'menyelit' time hubby outstesen/kursus... takde la rasa ditinggal lama2 hehe...

ratusiput said...

wah bestnye dpt jenjalan.takpe jnji mi-cah n mama dia leh lepas windu kat papa...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

asam pedas??????????? mek chu ko kejam..ko kejam..ko kejam...

~ Mama Adam Zikry ~ said...

kesiann.. entry org yg 4 hari tanpa cinta.. eh, papa jit dh balik lum ngeh ngeh..

rozana said...

slalu ikut acong time alia srg jek..tiime tu kna jaga east nyer branch..cengginilah gayanya..tp skang idak lg..dh berderet...

Farra Dhelina said...

haha pndainya micah amik gmbr!

e.l.i.z.@ said...

menten bahu senget :P

MAPPIAU said...

hahaha alasan last tu saye suke tuh, boleh lah saye gune nanti bile macam malas nak update belog akekekeke :p

QasehnyaRania said...

layan bayu laut yer micah...so sweet ... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...