@churalliya

Sunday, March 13, 2011

Sony Vivaz Pro telah bertukar tangan

Sedih.. uuuu...

Sedihnya.. birthday prezen tu.. nak wat cane kan.. kata nak buat modal beli BB.. terpaksa la di let go jugak..

Ingat lagi entry mekchu nak let go Vivaz Pro hari tu? Kini tipon tu dah selamat bertukar tangan.. Alhamdulillah, dah ada buyer... boleh la beli BB Torch.. ahaks...

Terima kasih yang tak terhingga kat teyha.. cayang teyha..

Sebenarnya teyha prezenkan tipon tu untuk kakak dia, mira sempena wedding akak dia ni.. alahai, so suweet la hadiah kawin prezenkan henfon.. dan deal terus dengan mira pagi tu jumpa kat The Mines..

Tapi sebelum smpai sana tu, dia punya gelabah sendiri yang tahu.. contact tak habis copy lagi.. dengan sibuk nak calling2 lagi.. dengan papa-jit pun time tu jugak sibuk nak pinjam tipon mekchu sbb tiba2 BB dia kena bar.. (apa kes pakai tipon mahal tp kena bar.. x boleh terima okehhh)

Seremban-The Mines adalah 30 minit sahaja.. Time tu lah nak copy contact, time tu jugak nak delete satu per satu (copy boleh byk2, tapi delete boleh 3 contact je sekali delete).. nasib baik data dah siap transfer kat laptop malam tu.. hazab.. tangan dah sejuk2 gigil sbb dah smpai mines masa tu..
tgh gelabah.. tgh delete contact... saje tunjuk mekchu mmg kawan ngan dato2 & datin2 je.. ahakss...

pas tu, gelabah diikuti dgn cemas pulak.. tatau cane nak bukak sim card.. hahahaha.. dah puas tarik dan tekan, tp sim card tu tak nak keluar.. janji ngan mira lagi 5 menit.. malas nak mencuba lagi sbb tangan dah gigil dan sejuk mcm ais.. laju je langkah kat booth henfon kat dalam tu..
"ammoi.. tolong saya keluarkan sim card dalam tipon ni.. pas tu masuk kat dlm tipon ni"

muka amoi adalah sangat pelik waktu tu.. habis je terus blah cam tu je.. hahahaha...
mamat bangla kat tepi tu pandang je.. dlm hati dorang "dah 3 tahun keje sini, tp tak pernah pulak amek gmbr kat board tu".. hahahaha..

bagi sekali dgn kotak dan paper bag lagi.. kat dalam tu ada resit.. tersimpan rapi tau.. well, mekchu ni kan ke manusia yg organize.. sbb tu papa-jit tak sayang lebeyyyy....
tiba-tiba rasa berdebar.. feeling macam blind date.. kitowang mmg tunggu dlm keta je.. bahaya kalo tunggu kat dalam.. takut tak dapat kawal perasaan.. tak lama lepas tu mira pun sampai...
gaya dah macam gangster la pulak kan.. siap terangkat-angkat jari.. kesian mira.. dah la dia lemah lembut..
 
"ini kotak dia..." sila jgn percaya sangat dialog tu

"dalam kotak ni ada tipon, charger & manuals"

"charger dia special sikit tau.. boleh charge kat power electric, boleh charge kat pc jugak" (special la sangat)

kenang-kenangan ngan mira.. thanks mira.. thanks teyha.. 

dan sape nak BB pin mekchu sila copy & paste 3x ayat kat bawah ni di ruangan komen..... 
"saya nak BB pin mekchu"
"saya nak BB pin mekchu"
"saya nak BB pin mekchu"
(tapi betul ke mekchu dah pakai BB erk?)

nak cerita pasal jual tipon, punya lah panjang berjela.. saboo je la korang erkk...

16 comments:

-oP_ida- said...

=)))

Emy Omar said...

:-) happy dah la ye mekchu dah dapat BB

CikSembang said...

bila lah akk nak jual sony buruk akk nak buat model iphone ni.. sedey tol.. dah tak larat dgn phone lama ni

Farra Dhelina said...

wahh dh berBB ke mekchu??

leh lah berBBM ;p

ratusiput said...

wah satu pencapaian yg baik bila berjaya memakai BB dlm masa terdekat.ratu bab gadget mmg buta gadget skit.pakai E72 ni dh dekat setahun tp tak sme function geti guna...ehehe...

soclose2213 said...

mekchu beshnya phone baru..

nak pan cake durin leh ????

s.y.a.r.q said...

patot mekchu buat sedekah tepon tu kat syarq je.. ;p

Daddy Ziyyad said...

selamat ber blekberi !!! :)

Aini said...

nak.. nak.. nak free..hehe

littlehumblelynn said...

like 10x...

Teyha is daddy's girl said...

hihihihihi...tq2!!!!
welcome!!!!
tpi rugi sy x dpt nk jmp mekchu sendri...mmmmm....
yg pntg kakk sy ckp mekchu sweet...hihihihi

mummysyafie said...

mekchu..beli torch ke? hihi..welcome to the club. torch syok..screen besar. nak BB pin..

InaAchik said...

giler gangster jual beli tepi jalan jerk! dah gaya cam jual ganja dah nok! hahahhahaaa...

tahniah di atas pemilikan BB... :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wei mekchu dah sampai the mines awat xmiss call..kot x..dah xsampai 10minit amani sampai nak jumpa bakal boyprenz..hehehe :P

MAPPIAU said...

"saya nak BB pin mekchu"
"saya nak BB pin mekchu"
"saya nak BB pin mekchu"

hahahaha bak!!!

QASEHNYA RANIA said...

hahaha...senang j kan ..jual beli kt tepi jalan...sempoi:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...