@churalliya

Saturday, April 9, 2011

5 gambar, sama gaya

"Alamak, papa dah lambat ni.. mama nak ikut ke tak?"
"erm.. papa gi lah dulu.. nanti mama naik komuter ngan najmi.. lagi pun dia tido lagi tu.."

yang sebenarnya mama ehh nak sambung membuta.. boleh pulak tu pagi-pagi dpt idea nak naik komuter...

uols adalah dijemput untuk melayan bersama-sama tengok gaya mi-cah ni.. skang dah senang nak bg kerjasama...

pertama, otw ke stesen komuter..

kedua, dah sampai stesen.. siap2 nak parking..

ketiga, melepaskan lelah sekejap lepas penat mendaki tangga.. kat atas jejantas tu..

ke-empat, suruh dia pose sekali lagi dan tak menghampakan..

ke-lima, tgh tunggu komuter.. 

sungguh baik mood budak kecik tu.. apa di suruh semua dia buat.. nak naik train punya pasal..


al-kisahnya, papa-jit ada gotong royong pejabat dia.. dah janji nak ikut sama-sama sebab ada agenda tersembunyi lepas tu.. disebabkan papa-jit dah pegi awal2 pagi dan najmi tak bangun lagi, tak kan lah nak bawak 2 keta lak kan.. apo lak ghoman ehh sorang satu keta lak.. itu yg tercetus idea nak naik komuter dan papa-jit amek kat station seremban..

penuh pulak seat komuter.. berdiri je la lagi pun tak smpai 5 minit dah smpai seremban..
melekap sungguh mi-cah.. mula-mula sombong nak berdiri sendiri.. tak  nak pegang.. bila train tu goyang-goyang dia dah susah nak kawal, terus capai peha mama-chu.. sebaik kecik je, boleh peluk..


elok je turun kat station seremban, banyak pulak train parking kat situ.. dia sungguh-sungguh tarik tangan ajak naik train lagi......... *pengsan.. malas nak layan... pujuk dia sambil tunggu orang reda kejap, baru turn kitowang mendaki tangga curam tu..
 

tak lama lepas tu papa-jit pun sampai dan aksi-aksi kami di pejabat papa-jit pun bermula.. di kala orang lain sibuk mengemas..

sangat khusyuk 2 beranak tu..

khusyuk tengok upin ipin 2011.. tp omak ehh yang over.. ada satu gambar tu siap tepuk2 tangan.. tp malu nak tunjuk ngan korang.. ahak ahak.. jatuh lah saham aiii..

tu yang malas nak bawak budak kecik ni pegi opis.. habis segala ruang dia masuk.. 


last sekali sebelum ke tujuan sebenar, tunjuk lah gambar papa-jit ni.. buat syarat.. nnti kecik hati pulak.. hahaha..
seronok bawak mi-cah keluar berdua naik komuter.. pernah buat keje 'bodoh' macam tu sebelum ni.. seremban - tiroi je pon.. tambang RM1.. hak hak.. cuba kalo mahal, tak kuasa mak..

dah bleh 'buat kawan' dah mi-cah ni...

15 comments:

Farra Dhelina said...

bestnya mi-cah naik train!

ch@ said...

wah mekchu ada boyfren comel la, pandai posing pula tu. untung micah dapat aweQ cun. kikiii.

ratusiput said...

aunty ratu suke aksi micah yg last tu...bkn main senget lg...ehehe...comei...aduhhh keciknye bdn mekchu kan.cam bdan ratu se lom kawin.38kg.skang hamik ko.eheh..

s.y.a.r.q said...

micah sgt comel. untunglah micah, masa zaman dye x masuk sekolah lagi dah ada mcm2 jenis train yg canggih :)

therosputih said...

mekchu...enjoy gile bace entry nih...santai je...suke2...

Kancilbiru said...

pandai posing....sama pesen jer semua. trademark tu..ekeke

♥MAMASYAZA♥ said...

bukan micah aje yg teruja naik train, sikecik akak pun, kalo sebut nak naik bas, nak naik train, mmg teruja gila, asik sebut2 aje bila nak naik

illafira said...

hehehe.. mmg dia sk sgt gaya senget tue

InaAchik said...

ololoooo micah ni... cute sungguh!!!
micah nk kwn aunty x? mehla... kite naik lrt lak. upgrade sket dr komuter... hehheee

rozana said...

kalaulah dkt kltn ni ada komuter,
dh lama dh kami guna tau!!!!

~najwa~ said...

kalo anak perempuan tentu dah kena main masak2 kat opis ;)

kesian lak nengok mi-cah posing, bole sakit tengkuk , heheheh.

.::WaNiE::. said...

kemain senget2 kepala mana belajar tuuu

hahahaha

MAPPIAU said...

hahahaha gaya menten senget tak menahan tau!!

same la kite kak si irfan pun skang ni dah boleh di buat kawan, bile time papa die outstation lame die la jadi peneman mama die huhuhu

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

posing mi-cah dari 1st sampai gambar ke 5 tue sama jerk lentok kepalanya..kekekke comey btoi...

-oP_ida- said...

mi-cah comell...trademark diaa suka begamba teleng kepala....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...