@churalliya

Tuesday, April 19, 2011

Hidden Request di facebook

Bagus jugak kena tinggal hujung2 minggu kat rumah.. boleh jugak menggodek balik setting dan edit friends kat facebook ni..

Ramai jugak friends request yang mekchu tak accept.. asal nampak macam pelik je, terus klik NOT NOW.. mekchu hanya akan terus accept kalau mmg kenal dan boleh dipercayai sahaja..

paling kena hati-hati kalo dia pakai gambar artis, gmbr katun, gambar pelik-pelik la.. pas tu nama jenis yg tak pernah dgr.. itu konpom masuk dalam list NOT NOW.. lagi satu, kalau betul2 dia ada ramai mutual friends boleh gak terima lagi.. ini jenis kurang dari 10 mutual friends.. pas tu mutual friends tu pulak datang dari friends yang macam tak de kaitan.. fuhhhh, mencabar memori sungguh nak kaitkan apakah tali persaudaraan dorang..

asalnya ada 87.. banyak yang kena delete terus... setelah di tapis, tnggal 32.. biar je dorang kena kurung dulu kat dalam tu..

korang, hati-hati taw.. sebab pernah terjadi ada mamat sorang ni dia selagi boleh nak pakai nama & gambar opismate mekchu.. kalau tgk, mmg pasti dia adalah opismate mekchu.. dan bila kita accept, dia terus kutuk, maki bertubi2.. WTF....

ce cuba lah pakai nama dan gambar yang sebenar.. paling tidak pun salah satu identiti yang orang boleh kenal kita..byk sgt kes penyamaran skang ni.. takottttt....

kawan-kawan nak add mekchu silakan...
http://www.facebook.com/suraya.mazni.. kalau dpt tinggalkan message masa add tu lagi molek :)

opss, sambil-sambil tu add lah mekchu di twitter jugak..
http://twitter.com/churalliya.. ngeeeeee..

16 comments:

InaAchik said...

ina pon ramai giler tp sorry la, kalo muka x kenal mmg xkan approve nyer la... rakan2 yg dah approve pon nk kena tapis balik sebab byk sgt duri dlm daging! :p

MAPPIAU said...

done!!! due2 dah setel ngeheheehe :)

♥MAMASYAZA♥ said...

samala ngan saya pun, berlambak friend yg request, apapun kena short listed dulu...hehehe

Suliana said...

sama la mekchu.. kadang tu biar jek. kang tak add kesian plak, tapi bila dd, ntah sape2 ntah.. pastu terus block org tu.. hehe

mummysyafie said...

nor mmg tak accept kalau tak kenal chu. kalau dier silent reader pun nor akan pantau betul². takut la accept orang tak kenal

Mimy Hamid said...

yeay kita selamat dari di hidden oleh mekchu sbb dah friend pun kat fb kan kan kan

etiey.com© said...

saya emmang tak acpet yang tak dikeanli... heheh biarkan begitu saje...

♥MiZz-siHa♥ said...

btl tu..kadang2 kt x knl pon kan..atau mencurigakan...

AKO @ retna said...

seb baek mekcu sudi 'TERIMA' kita.. heheh ;)

Chik Att said...

Ca kerap gak kena cam tu..... jawabnya ... NOT NOW laaaa

Dee said...

tetiba dee rasa nak bukak akaun lagi satu utk kawan2 blogging..rasa x bebaslah dgn sedara mara sendiri yg suka mengutuk..huh!

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

kadang2 dorang jadi kawan sebab nak jual produk jerr..grrrrrr

fiza said...

Samalah, mana yg tak kenal tu terperap jer lah ^_^, klo yg kenal cpt2 approve.

Pepel BoNda AmaNi said...

xsuka jugak orang yang xkenal nak add nie...huhuhuhu takut...

rozana said...

org tgh tunggu masa jek delete mana2 friends yg x knl..iala..dulu2 masa awl2 guna FB mmg poyo jek kan..main add n accept jek...tp bnyk yg dimanipulasi..potong!!!!

Just Call Me Bitt said...

betul tu mekchu saya pon sangat berhati2 bab accept org dlm fb nihh haihh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...