@churalliya

Monday, April 18, 2011

Sekitar Maybank Malaysian Open 2011

Balik-balik tengok muka jadi pink, lengan sebelah atas putih-sebelah bawah hitam, leher kaler coklat-coklat sikit.. teruk nye hasil seharian berpanasan kat KLGCC tu (dah tau dah kat mana... ) kalo perempuan, harus risau tu.. tona kulit tidak sekata lah katakan..

Mula-mula tunjuk hasil perolehan dulu..
mekchu nye kaler merah.. sukeeeee... tp papa-jit punya lagi cantik.. 

kat bawah ni pulak gambar2 papa-jit kat sana.. nak cerita pun tatau sebab tak kenal pun player golf ni.. kenal tiger woods je.. dia tak datang pulak.. mahal sangat nak kena bayooo...

semua gambar adalah dari lumix kami sahaja.. tak mampu DSLR noks..

ini lah pemenang yang dapat RM1.4 juta tu.. Manaserro dari Ilaty.. kalau tak salah hari ni genap umur dia 18 tahun.. ko bayangkan budak amek SPM dah jadi jutawan.. *pengsan tak bangun-bangun

peserta yang menjadi pojaan hari tu adalah Mcllroy ni.. kira tak de Tiger Woods, dia ni lah yang orang tunggu2.. tapi dia dapat no.3 je.. tak de luck katanya...

siap follow vontot dia lagi.. lepas dia pukul, ramai2 ikut vontot pegi lobang satu lagi.. apa ke pekdahnya tu?? susah untuk dimengertikan..

memang gini kot gaya pemenang.. ce korang tengok gaya dorang berdiri tu.. nak cakap poyos tak bleh pulak sebab dorang tu mmg terror.. kesimpulannya, kalo nak terror main golf, berdiri lah silang kaki sambil tangan ditumpangkan kat kayu golf macam tu..
 
kenapa dorang tu pakai baju sama kaler (putih dan hijau) erk?.. cuma beza putih atas, hijau bawah dan hijau atas, putih bawah je.. sangat mengelirukan..

antara pemimpin yang hadir..
 
sangat sporting kan.. siap duduk bersandar macam tu.. perghhh...

ini pulak 'hole in one' yang nyaris menerbangkan mekchu ke dubai itu..

tu papa-jit yang mencuba nasib.. dia tak berdiri silang kaki.. patut lah tak masuk lobang... tak pe, tak de rezeki kali ni..

teringat kata-kata PM kat berita malam tadi.. lebih kurang macam ni la bunyi dia.. "dah hampir 50 tahun malaysia organize Malaysian Open ni.. tapi tak de sekali pun rakyat Malaysia yang jadi pemenangnya....."

 
dan ini lah dia bakat baru 15 tahun akan datang... ngeeeee ;p

13 comments:

Pepel BoNda AmaNi said...

go micah go.......jutawan nanti amani leh ngorat...lalalalalal :P

MAPPIAU said...

waaaaaaaaaa calon yang last tu ade bakat okeh, gaye dah ade dah tuh akekekeke.

cecube mekchu suh calon yang last tuh bergambo sambil silang kaki sambil tangan ditumpangkan kat kayu golf konpemmmm baru nak tadika dah jutawan noks muahahahaha :P

ratusiput said...

ehehehe...doa utk mi-chah.meh hembus skit :) emm mmg tak bape nk paham pasal golf ni sbb tak pernah terjebak...hanya yg dah terjebak je tau apa itu golf.

therosputih said...

serius tak faham ngan game golf2 nih...nak masuk geng mekchu gak lah, (*ngan muka tak malunya duk sebelah)

tunggu mi-chah jadik player golf la plak...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

insyaAllah...si kecik tu bakal jd juara nnti..heheh

♥MAMASYAZA♥ said...

en. abah pun sama, tergedik2 nak pegi. sikecik akak mmg dah nampak bakat main golf, dia boleh teman en. abah main golf lepas ni. lepas ni michah pulak teman papa jit...hehehe

Daddy Ziyyad said...

wah..memang you active follow golf tournament ya?

illafira said...

micah bakal jutawan tak lama lagi

Nini D.. said...

Mi-cah!!!!!!!!!!!

InaAchik said...

wah, papajit dah gaya dato bangsawan dah!

eB ezrin said...

sok dh pemes... auntie nk mintak sain yer ;p

mummysyafie said...

insyallah..nanti najmi leh rampas piala tu. pastu auntie nak mintak kepci bila dier dapat duit juta²

QasehnyaRania said...

i'Allah....bakal ikut jejak papajit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...