@churalliya

Wednesday, April 6, 2011

Kenari ku rosak lagi

Sadis... punya lah cun 2 orang gadis bergelar omak orang ni nak bertolak ke PD atas urusan rasmi, sekali boleh pulak keta buat hal tengah jalan.. nasib baik mata tu terperasan temperature naik tinggi sampai paras kaler merah tu.. sekali pandang mmg terbayang minyak penuh sbb baru isi.. 2 kali pandang baru perasan kenapa kalo minyak penuh tapi kaler merah pulak...

ngam2 lepas tol nak ke arah PD.. terus berenti dan call papa-jit mintak resQ.. lama wooooo nak tggu resQ tu sampai.. peluh dah menitis2 tgh2 panas tu..

sebelum tggu resQ sampai, kitowang memberanikan diri bukak tempat enjin tu nak check air.. eh, orang panggil apa erk? bukan bukak enjin, tapi bukak bonet enjin :)

pic credit tu kak jemmm.. dia memang pantas..

sekali air kering daaa... kat dalam keta langsung tak de bawak air.. so, kitowang berwonder girl la kat tepi jalan tu sehinggakan sir capo dan wildcutecat berenti belakang kitowang.. tp malangnya dia blah macam tu aje.. maka menjerit2 lah kitowang memanggil nama dorang dari dalam keta dengan harapan dorang dengar.. hak hak..

 itu dia super-jit sentiasa bersedia untuk membantu... 

legaaaaaaa bila super-jit (dan dan tukar nama) datang membantu.. 2 botol air besoo dia bawak.. perli ke apa tu? terlalu sadis keadaan enjin keta mekchu sekarang.. bak kata kak jemm macam kaler air teh ais dia punya karat...
 kak jemm muka sampai penyet penyet tahan panas.. kesian dia terjebak sama...

tak berani nak teruskan bawak kenari tu.. berwonder girl sekali lagi ngan papa-jit biar dia lembut hati tukar keta suka sama suka.. waka waka eyy eyy.. berjaya!!

walaupun dah top up air, tapi buatnya dia buat hal lagi tengah jalan tu, dia jugak yang kena datang resQ kan..

papa, petanda tu pa.. petanda... apa lagi, sambung lah survey papa yang tertangguh tu.. enibeseri kita kan tak lama lagi... awuummmmm....

20 comments:

etiey.com© said...

miss my kenari too much.. huhubestkan pakai kenarai. lama i guna dari 2003 till 2010

Illi Hzbull said...

mekchu! kenari kita pun masalah sama..wuwuwu..musim ke apa ni~

ieta said...

teruskan pencarian!!! nasib baiklah papajit ada...kot mau dia outstation..????menjawab deh!

CaDLyNN said...

nk kete ape mekchu smpene anniversary? :)

Nini D.. said...

mekchu....suka part "awuuuummmmmm" tu..kekekeke

~~@lyci@~~ said...

papa jit xkan xfaham.. bini dh bg hint tu ...

MieZa said...

ehem-ehem...petanda kereta baru tue kak...hehe

therosputih said...

bau kereta baru dah tak lama lagi dah tu...

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

seb baek ade super-jit! haha!

tanda2 nak suruh tukar skyline kot! :)

-oP_ida- said...

hihihi kEnari tuh dah nampak yg baru tuh..

sian kena bepanas mentarai kejap...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kenari...tue team bola sepak kedah..kekekekkekekek....

♥MAMASYAZA♥ said...

ni mesti kes nak pujuk rayu papa jit soh tukaq keta baru....hahahaha

illafira said...

kenari dah nak pencen tu .. dia suh beli keta baru

ratusiput said...

kalau cmtu mmg kena survey tu.dulu kenari lama ratu pun camtu.start dr temperature naik...then trus kena over hall.pas over hall trus trade in :)

Farra Dhelina said...

oo mekchu lupe isi air ke? aduiii nsb tak ape2..

Faizaharis2 said...

huhuhu menguji kesabaran kan.... ehemmm kete baru kah? awwummmmmmmmmmmm larikkk

rozana said...

kereta dh hais installment cengginilah ragamnya...sabar..x lama dh tu yg baru nak dok dlm porch umah...

ch@ said...

ada hikmah tu mekchu, kikiii. mendalam maksudnya tu.

NeenaAnuar said...

hahaha.. apa lagi mekchu.. kasik mintak laa yg baruu... :D

MAPPIAU said...

hahaha sungguh fleksibel name2 papajit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...