@churalliya

Monday, May 16, 2011

Simple-simple je..

Hari Ibu ahad lepas kan.. Ahad tu tak dapat nak bawak nenek labu makan kat luar.. Kitowang kan songsang arah.. time2 weekend ada kat rumah sendiri dan hari keje ada di kampung.. So, tahun ni belated satu hari..

Berdesup terus balik jam 5 tajam.. nak belanja nenek labu katanya.... tak nak lambat sebab papa-jit nak layan 'juvana' pukul 9 malam.. boleh pulak terlayan cerita tu..

laaaaaaamanya tak ada gambar berdua..bila dapat peluang sesekali macam ni, kena sabotaj pulak ada tangan kecik kat tepi tu.. 

ciuman dari anak untuk ibu.. bukan cium sebenarnya tu.. dia kasik pipi dia suruh kita yang cium..

proudly to announce, this is my lovely emak yang masih jaga makan anak dia smpai sekarang...  

kakak ngan abang mekchu tak dapat join.. jadi kitowang je la yang ada malam tu..

tgh buat keputusan nak makan kat mana.. 

 kejap nak makan ayam panggang, kejap nak makan pizza... keranamu nenek labu, ku turutkan.. ecehhh...


 ke pizza lah kami.. senang kan ada menu mom's special yang bentuk love tu.. tak yah pening2..

budak kecik yang terlalu taksub dengan mushroom soup.. tuala tu baru beli kat jusco, terus rasmi dah..

beruntung kerana masih mempunyai emak.. hargai lah emak korang selagi dia masih ada..

al-fatihah untuk arwah abah..

8 comments:

cik hani said...

bestnya pegi makan pizza kak su. ;)

CaDLyNN said...

betul tu mekchu...mekchu beruntung sgt sbb masih mempunyai mak...lin dh takde mak since 1993..mmg smpi skrg masih terasa kehilangan dia...kepada yg kt luar sana..hargailah mak korg seadanya selagi beliau masih ada...jgn tgu smpi dh takde baru nak menyesal..

Happy Belated Mother's day utk mama-chu :)

InaAchik said...

ina lewat seminggu...
tapi xperla... hari2 pon hari ibu kan...

~izan~ said...

seronok ibu mekchu dpt jln2 cari mkn tu ha...ada jugak tgn si kecik tu ha dok enterprem kt gmbr romantik ibu ayah dia hehe

Nini D.. said...

btol mekchu....

makdara TERdiva said...

kita tak dpt nak celebrate dgn mak bonda..smpt wish jer..huhu

~~@lyci@~~ said...

hehe.. kt tiap2 minggu blk kg jumpe mak hehe..

Pepel BoNda AmaNi said...

bestkan dapat celebrate ngan mak....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...