@churalliya

Thursday, June 9, 2011

Koleksi Matase Sutera

Mungkin info mekchu hari tu tak berapa lengkap pasal Matase Sutera.. Ini alamat kedai dia..

Lot 2218, Kawasan Perindustrian Gelung Buluh,
Berus Kubur Besar
Bachok, Kelantan
09-7649088
(Tanjung Pauh Group - cari kilang minyak masak DW7)

Dan kalau jauh, boleh je cuci mata dan order melalui blog Matase Sutera. kalau nak senang add je kat facebook Tinie Matase Sutera.. tinie akan lebih cepat reply thru facebook.. nanti isi form untuk jadi member dan boleh dapat discount/rebate/offer..

Ok, ada yang rekues nak tengok koleksi baju-baju mekchu dari Matase Sutera ni..  'koleksi' katanyaaaaa.....

Ni baju pertama.. beli untuk pakai masa kawin adik ipar (theme black-white).. tapi dah rasmi masa majlis anugerah APC tahun lepas :)

Kurung Kedah Creepe

cara pemakaian yang tidak betul.. hahahaha.. tak senonoh (jgn tiru aksi ini ketika memakai pakaian Matase Sutera)

yang ini sopan sikit.. gambar yang elok2 cantik fokus dan zoom dan macro NAN hadoo!!!

baju kedua mekchu amat bermakna.. dapat prezen dari Matase Sutera sebab menang contest...

Creepe Caftan.. teringin nak bercaftan.. hahaha..

dan kena pakai dengan kasut tumit tinggi... 

masa dinner keputeraan tuanku awal tahun hari tu..

dan baju yang ke-3..
Kebaya Chiffon.. 

Baju ni belum dirasmikan lagi.. nak simpan untuk raya... yeee haaaaa.... Mekchu ada jugak beli kain ela dari Matase Sutera.. tp baju nya tak siap lagi.. nak simpan untuk raya jugak.. meriahhhhhhh... 

Sejak papa-jit tukar ke seremban ni, mekchu dah kena start ada baju yang ala-ala jugak sebab senang kalo papa-jit kena pegi dinner atau function yang kena hadir bersama isteri.. dan mekchu dah tau nak carik kat mana :) 

Tinie Matase Sutera adalah penyelamat...

17 comments:

sha a.s said...

cantiknyer baju2 ni........nk pulak mekchu yg pakai, bertambah cantik...so sweet!

InaAchik said...

hitam putih mmg eklusif beb.
yg 2nd pon comel jugak.
yg ke3, merah haruslah gojes kan...

Nini D.. said...

giler cun-melecun sumer bajunye!!!!

NeenaAnuar said...

mekchuuuuuuuu!! santekkk nyer baju raya kamooo!!!!! nanti pose ekk.. kasik tayang bebanyakk taw! ;D

and the rest pun santek2 gak baju kamoo! luv it! :)

Dee said...

cantik2lah bajunya mekchu..

Eri-chan said...

makkk yg last seali tu cantik. last time pergi kerja kawin kat jalan conlay diorang jual RM400. telan air liur kejap.

Mimy Hamid said...

mekchu ...aku memang admire matase sutera ni..teguk air liur aku nengok baju ko ni....merember merembes...aku suka last...stailo bebeh

chekpid said...

oh no.....baju nombor 3 syangat santeeekkkkkkkkk...ku menjelesi.haru s menjengah ke matase nampaknya

miloais said...

cantik2 baju nya...!

mummysyafie said...

cantik2 mekchu..paling suka kaler hitam tu. ala, mekchu pakai apa pun cantik..badan comel je

Farra Dhelina said...

pakai lah ape pun..ttp comel..mcm sy ni..alahaiii...hihihi

etiey.com© said...

memang cantik cantik belaka!

~~@lyci@~~ said...

aku mmg slalu duk usha.. tp rege leh tahan kan huhu.. kok aku sebut nama kau, dia bg diskaun x 50% hehe..

therosputih said...

mekchu...beras kubur besar ke beris kubur besar? hehehe

makdara TERdiva said...

yg last pic tu cantik sangattttt

Just Call Me Bitt said...

cantik la mekchu...

CT @ Acik Na said...

ohoo.. shantek sampai tak terkata... baju tu shantek..dan mekchu pakai pun nampak ayu n sweet gitu... tingin nak pakai...tp daku? adohai... kena g kurus dulu br leh pakai.. hikhik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...