@churalliya

Thursday, July 28, 2011

Cubaan Pertama

Sape perasan, mekchu tak pernah (kalau pernah pun tapi jarang-jarang) buat review pasal tempat makan, pasal makanan atau minuman... kan.. kan.. ntah la, rasanya tak de bakat dalam bidang tu..

Agaknya faktor diri sendiri jugak kot.. ye la, mekchu ni part makan memang tak de nafsu sangat.. tu yang rasa malasss je nak snappo bila pegi makan.. 

Dah pernah cuba banyak kali.. sampai2 je makanan, terus ngap... lepas makanan dah jalan kat saluran tekak, baru teringat "alamak! terlupa la nak snap.. buat entry pun best jugak ni ".. tapi apa kan daya..

Dan baru-baru ni masih mencuba untuk snap2 time makan.. kebetulan deting berdua je kan, sedondon lak tu... hahaha mana lah tau bila sedondon nafsu nak cerita pasal makan tu ada... tapi hampeh.. ntah, korang tgk je la..

Kat ice room, dataran senawang..

kedai ni baru bukak dan teringin nak cuba sebab kan ke kedai dia kaler hijau... bertambah dondonan lah kami hari tu...

 sementara tunggu makanan.. masa ni semangat ni nak rakam segala detik..

tuh dia order mekchu.. chicken chop.. mmg dah lama ngidam nak makan.. asal time lunch je order nasik.. kali ni bertekad nak makan ayam.. pokk kepokkkk kepokkk kepokkk pokkk (bunyi ayam betina)

ngan air asam boi epal.. 2-2 pun sodap...

teringin nak ber dessert katanyaaa... manggo ice-cream.. nama glamer dia tak hengat..

papa-jit?

bila nasi lemak dia sampai je terus dia ngap.. mekchu pulak tgh khusyuk ber chicken dance, dah separuh pinggan nasi lemak baru teringat, tak amek gambar nasi pon..

cemana tu nak wat entry review pasal makan-makan? semua separuh jalan dan hangat-hangat tahi ayam betina..

I am who i am.. kalo dah tak de bakat kat situ, baik tak yah... baca kisah bibik lagik best kan..

dah nak puasa ni kan.. maka harap korang kurang-kurangkan entry pasal makanan yg menggiurkan.. hahahaha...

15 comments:

Mimy Hamid said...

ohh my favvy color...mekchu bila color sedondon baru nampak sikit gambo makan ...hehe

syawalsimpsons said...

cantik...sama baju ngan kerusi tempat kekchu duduk..heheheh...sue dah try kat ice room nilai...sedap jugak..hehehhe...

yang best muka papa jit time mekchu snap ni..sweet je...innocent..hehehhe

lydzar said...

mmg best snow ice kt ICEROOM tu..

amirah said...

hehehe..ye la mekchu..harap semua belog2 review makanan tu buat review benda lain bulan pose ni kan..hehe..takut ada yg duk bwh meja kang..tp yg pastinya tetap le ngetop belog2 gitu untuk carik idea masak buka pose

Hilda said...

Akak baru jer nak pergi sebelum puasa ni....nak jugak buat entry pasal ice room ni. Glemer jugak ice room ni, masuk tv lagi(rancangan 360-TV3). Boleh kata dia seangkatan dengan tuti fruti la.....

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

aww.. sedondon u..
shanteeekkk.. =)

MaMa CyDa said...

wahhh .. mekchu dah mencuba yek ice room kat senawang tuh. mama lum jejak lagik. tgk eskrem manggo tuh ... perghhhhh terliur ....

etiey.com said...

comel baju! macam aku jugakla... suka tahap giler dengan batik.. uwaaaaaaaaaaa

sha a.s said...

mana 1 mekchu mana 1 papa jit ni??? konpius lahaihhhh :p

Nini D.. said...

btol3....jadi sajer diri kita seadanya..tak gitu,mekchu? :)

~~@lyci@~~ said...

ehh eh.. kaler baju sama ngan kaler dinding la ;p

sedondon.. jeles2x..

Pepel BoNda AmaNi said...

xdapat diskaun ke mekchu pakai baju ikut tema ice room....ijau gitu...

fiza said...

Wah, sedondon gitu...sweet ☺☺☺

Cantik kaler hijau nih.

ratusiput said...

sesuai jd duta iceroom ni.pakai baju ikut tema... :)

PUANSTOBERI said...

wow wiee...mcm datuk dan datin dah ni. hik hik..
retu terai makan lamb chop situ, sedap gak. daging dia lembut eh.
eskrem dia pun sodapp...tp cam mahai sket la eskrem dia.
nak makan lagi, jauh berdentum plak.. adesss...
motip tade ice room kat tetgh KL ???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...