@churalliya

Monday, August 15, 2011

Antara 9 dan 90..

Korang dah berapa kali berbuka kat luar? mekchu baru 1 + 0 = 1..

Kalo berbuka kat luar masa balik kampung tu tak aci laa.. kalo macam tu mekchu dah 6 kali... hahaha...

Tak boleh selalu sangat berbuka kat luar tahun ni.. tengok keadaan.. kalo perlu, biar papa-jit je yang berbuka kat luar.. mekchu temankan nenek labu kat rumah tu.. tak sampai hati pulak nak biarkan dia berbuka kat rumah sorang-sorang di kala anak menantu sedap2 makan best2 kan...

Baru-baru ni opis mekchu ada jemputan berbuka kat luar.. kebetulan pulak papa-jit pun ada jemputan kat hotel yang sama.. bincang2 sikit dan kebetulan lagi papa-jit dah bookingkan 2 seats.. elok sangat lah tu.. boleh bawak nenek labu..

Tahun ni lain macam sikit.. ada demo santai sebelum berbuka.. sesekali macam ni best jugak..

kami je.. sebab tu nama dia demo santai.. hehehe.. mekchu dengan bos-bos besar UPTM.. ada bos besar lagi sorang lambat pulak.. yang kat tengah2 tu tiang bendera.. kah kah kah..

Lepas habis demo.. relek2 kejap tunggu papa-jit sampai.. dia balik jap jemput nenek labu ngan mi-cah..

Lagi 10 minit nak berbuka macam tu, siap dah babai-babai opismate.. Konon-konon nak join makan kat meja papa-jit.. sekali tak de tempat nggko.. ngam2 je bilangan kerusi ngan jemputan.. terus tebalkan muka kembali semula ke pangkuan meja opismate kat belakang sana..

 meja opismate yang jauh nun di hujung dinding..


Papa-jit meja nombor 9 dan opismate meja nombor 90 (ada 3 meja)... bayangkan mekchu ke depan, ke belakang take turn jaga mi-cah dan pastikan keperluan nenek labu.. takut dia malu je dengan kawan2 papa-jit tu.. maklumlah, anak dia tak de kat situ kan..

Mi-cah kejap nak dengan papa dia, kejap nak dengan mama dia.. grrrrrr... Akhirnya, mekchu longlai di tengah-tengah...

ce tengok dari hujung ke hujung.. meja opismate nun ngam2 kat dinding belakang tu.. ramai dah balik masa ni.. baru lah boleh duduk sekali dengan papa-jit..

jarang dah dia nak buat gaya cenggini.. kena bagi umpan, baru dia nak buat..

makanan kat Klana Resort ni semorang orang-orang n9 dah tau memang sodap.. gambar makanan memang tak de lah kan... u know me.. sebelum kena marah ngan papa-jit sebab sibuk amek gambar makanan dan anak dah pegi bawah meja orang sebelah, cuba lah... hahaha...


dah relek-relek tak pe kalo nak bergambar.. 

Sekian, nak cerita pasal berbuka aje.. itu pun dah panjang..

16 comments:

CaDLyNN said...

jauhnye meja no.9 ngn 90..sian mekchu terkejar sane sini..

lydzar said...

ala mekcu, takboleh ke tarik satu kerusi letak tengah2 seat papa-jit dgn nenek labu tu.hihi ada pengawas cek ke?

saya pon tak dek pon berbuka kt luar. nk bawak askar2 ni, mgm susah sket kot..

syawalsimpsons said...

takpe la berkejar-kejar...dah kurus...lagi kurus pasni

therosputih said...

hihi...tatau la nape rase tenang sangat bila bace blog nih...hope dapat jadi one of mekchu friend lists...=)

amirah said...

baru 2 kali berbuka kat rumah kut mekchu..lain kat luar dgn umah mak mentua je..

e.l.i.z.@ said...

nenek labu tu sape?

*eli pun br sekali berbuka kt luar (hotel la) buka kt restoran biasa x aci :P

Pepel BoNda AmaNi said...

sekali skala berbuka kat luar best gak kan...

AKO @ retna said...

psstt....
anda kena TAG..
nak duit raya tak??!!

jom cepat kasi baca sini..
http://anakomak6.blogspot.com/2011/08/nak-duit-raya-tak.html

Zura said...

br sekali...tgh tunggu company support berbuka kat hotel nie..hihih..

ratusiput said...

ratu pun lom pernah buka luo lg...tunggu bopren balik :)

MAPPIAU said...

hohoho mi-cah tatap menten pale senget salute ah anty cenggini hihihi

~~@lyci@~~ said...

alahai... aku minggu depan dh start gantung piuk lah ehhe..

mama_onie said...

Kesian mekchu nak satisfy seme orang... pepapun best gak kan bukak kat luar..

Nini D.. said...

haha..samolah kito mekchu...takat ni blom laie buka pose kek luar...sumo made by my hand

Bitt (double IS) said...

perghhhh jauh beno angka tuhh...banyak pit stop tuhh...hehehehe sangat memahami kalo ada pic makanan tu micha dlm keadaan under control...walaupon mcm mana pon mekchu tetap tersenyum di akhir gambo ;)

mummysyafie said...

jauh nya jarak meja 90-9 tu..gigih mekcu nak jeling papa jit dari jauh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...