@churalliya

Thursday, August 11, 2011

Berdondon-dondon lagi.. kali ni merah mak ngah..

Kain sutera batik yang beli kat 'newcastle' hari tu dah siap.. hoo yeahhh.. dan bersungguh memastikan hari ni dapat pegi keje sama-sama sebab nak amek gambar pegang-pegang tangan dalam kereta..

ya aww aww... batik ke-3 kami..

nak tengok yang ke-2 dan yang ke-1?
ke-2 kaler hijoo..

dan yang ke-1 kaler fefel.. yang ini bukan kain dari papan yang sama.. ini maching-matching je.. mekchu nye siap dulu (deqna yang bagi kain ni) pas tu papa-jit tiru.... dia beli siap kat kedai lain..

itu baju batik ketika di pejabat.. kalo kat luar pun sama jugak perangainya..

kuning..

putih..

oren..

cekelat..

biru..

 oren.. lagi?

penk.. (ke fefel?)

atau setidak-tidaknya berSuperman sama-sama..

ada banyak lagi.. tapi tak larat nak tepek semua.. itu belum bukak folder hari raya lagi tu.. dah tak kenal mana anak, mana bapak.. hahaha... sama je bajunya..

tatau lah kenapa mekchu suka sangat kalo dapat senada seirama dengan papa-jit dan mi-cah.. umpama kalo keluar berjalan dah tak payah bg tau orang bahawa ini adalah suami saya dan itu adalah anak saya.. kalo anak hilang dah terlupa dia pakai baju apa, tengok baju sendiri dan terus ingat kaler baju anak...

tapi ada je yang tak suka nak berdondon-dondon.. katanya tak de privacy.. eh, ye ke? terpulanglah kepada diri masing-masing.. macam kitowang kan baru anak sorang, so masih senang kalo nak cari baju.. kalo anak dah ramai, payah jugak tu kan..

tak sabar nak tengok baju raya uols dengan family masing-masing.. konpem sedondon sepapan ni.. meriah..

27 comments:

amirah said...

fewiittt..sweet la kalo sedondon2 ni..

~izan~ said...

wahh mmg sehati sejiwa.. izan ni x sempat nk cari yg sama,biasa anak2 je yg sama hehe..

tahun ni sedondon tp tak cukup ahli.sbb asben x beraya skali huhu

Arizakiah said...

lovingnye....dalam kete boleh berpegangan tangan...mummy pun ada tempah beberapa color sedondon tapi kami naik kete asing-asing.....en hubby ke hulu, mummy ke hilir......

mummy_ayu said...

sweet...ayu suka gak sedondon2 ni.tapi hubby tak suka sgt...sesekali je dia ok..

Mimy Hamid said...

aku suka sedondon...tapi tu la...laki aku tu ada baju yang takde color la..bukan feberet....so kalau sedondon ikut nasib la...suka tengok baju sedondon batik...kenan nya

MAPPIAU said...

oohhh demmmm sangat suwitttt berdondon2 sepapan sekayu okeyyy.

Samela kite pun soka gak berdondon2 nih...

macam mane ek nak cakap die punyer feel kalau berdondon2 ni ermmmmmm eh musti kak su penah rase kan kan kan kan hahahahaha (jawapan selamat :P).

~~@lyci@~~ said...

wahhh wah.. dh tayang bj sepapan dia dah.. aku lg pulak taun ni raya xdecide lg nk kaler apa.. demmm... aku mmg smgt wei nak berdondon2, tp bila nk pakai jer mesti lain2 kaler.. apak kaler lain.. omak kaler lain.. anak kaler lain.. abih camno..

ratusiput said...

alalala comei ar mekchu.ratu pun sama ske sedondon...kdg2 slalu usik cik kitol..kena pakai sedondon jgn nk perasan bujang.ehehe..

AKO @ retna said...

Cantekk!!!!
Especiallay yg kaler MERAH tu hehe...

PUANSTOBERI said...

saya sbg staff yg bekerja di agensi peneraju kraf Malaysia mengucapkan terima kasih kerana Mekchu sudi mengenakan baju batik buatan Malaysia.
Sekian terima kasih.

Hahah. Poyo tak ucapan ai Mekchu?? tp mmg la. ai pun sker sedondon2 nih. Mau beli lagi batik sedondon? mai dtg hari kraf kebangsaan bln 2 thn dpn. ada bykkk himpunan batik. rega pun leh tahan cam kat Kelantan gak :D

MaMa CyDa said...

i pun ske gak berdondon2 nih. sampaikan kekadang ipar duai cop family kami family sedondon. tak kira nak keluar g shopping barang dapur pun mesti kaler baju nak kena match semuanya. sebbaik hubby pun sporting ^_^

CaDLyNN said...

alololo...sweetnye mekchu n bro john ni....i like!

Bitt (double IS) said...

saya pon sokakk sedondon gituw...hahhhha kalo sorang putih semua putih kalo hijo semua hijo tapi selalu pakai time raya...time lain ada jugak cuma depens mood saya...selalu hubby dan anak2 yg sokakk sangat nak sama2...

eiNa said...

ina pon suka sedondon sepapan nih.. walaupun hanya ke giant je mesti nak sedondon..kadang duk umah pun nak sama..hahahaa..

therosputih said...

bestnyer sedondon gini...romantika de amor je...

yana2605 said...

kak..gambar yg pegang tanggan atas kali tue..alar yg warna merah tue...emmmm mana satu tanggan mama chu mana satu tgan papa jit??huhuhuhuhuhu...jgn marah

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

pheeewwwiiitt..
so sweeeetttt la korang!!!
jelessss!!! asbenku pakai coverall..
hahaha, takblehle pakai sutera batik ari kamis..
ai sensorang ajela yg melaram.. ;-p

mmg sehati sejiwa!!!
bro john mmg sepotim abesss.. =)

Ya ALya said...

ayah n anak je sedondon....ya tak beli baju raya pun.....due bersalin pun sok nak raya......huhuhuu....sedih..:-)

kemma said...

smela ske sgt sedondon..tp kekadang tshirt ssh nak cari sbb sumenya saiz booolat2...heehe

Anonymous said...

kami sedondon kalu special occassion je. hihihiii.. x larat la haiii tiap masa nk berdondon2. mimi

Anonymous said...

kami sedondon kalu special occassion je. hihihiii.. x larat la haiii tiap masa nk berdondon2. mimi

NeenaAnuar said...

I pun sukerr berdondon dondon together gather! btw all you baju batik color sangatt santekk!! (:

Puteri Mona said...

mak kalau bab berdondon syg ni mmg suka ye hahahha. naseb la laki mak pun sama jek perangainya kdg lg hober dr mak. Kalau da pakai bj tgk tak sama ngan bini n anak2 sgup dia pi tukar ahaqs. Lepas ni mak nak berdondon ngan anak dara lak, nak beli baju mak n anak yg sama sejibik besnyaaaaaaa....sila meroyan sama :)

tiniemainy said...

kitaorg pun kalau raya mmg wajib sekaler'...anak sikit ke banyak ker,misti setema..hik2...raya ke2 ke3 pun akan diusahakan kaler sama..
tapi tabik la kat bapak nga mi-cah sbb pakai kaler pink',...kalau mae,takmo nyer pakai baju kaler pink...

Kakibuku said...

Suraya yg sgt particular..dr dulu smpailah skrg...

ch@ said...

kita suka sangat berdondon-dondon ni, rasa bahagia dan serasi bersama. tapi kadang2 malas jugak. pening nak match. hahaha.

QASEHNYA RANIA said...

fewwwitttt...santek...i like ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...