@churalliya

Monday, August 8, 2011

Seprise....

Konon-konon nak seprise.. tapi sebenarnya kakak nabila (anak kak eliz = my niece) dah bg tau awal-awal nak potong kek.. hahaha.. so malam tu purak-purak terkejut la... ahaksss...

Tahun ni tarikh 6 ogos special sikit sebab mekchu boleh share tiup lilin dengan biras mekchu.. birthday erry pun sama tarikh.. so, maknanya atok jah dan nenek jah (dapat nama jah sebab nama nenek pilah adalah azizah. nama gelaran ni semua mi-cah yang bagi) ada 2 orang menantu yang sambut birthday sama tarikh.. eh, abg Z pun dekat2 je.. dia 1 ogos tapi dia ada shooting roda-roda kuala lumpur :).. pandaikan anak2 atok jah dan nenek jah carik jodoh.. hahahaha...

Ini baru tahun pertama.. harap2 tahun kedua, ketiga dan seterusnya dorang buat seprise kat tepi2 laut pulak.. hahaha..

Peristiwa berlaku selepas solat terawih di kg.melang, kuala pilah...

gelap dan seprise adalah serashi bershama.. nampak tak?

kek coklet pisang yang baru-baru ni menjadi kegilaan mekchu..

nak repeat la tu sebab bday dia hari tu bad mood..

my bestday mate.. menantu kesayangan atok jah & nenek jah.. ahaks.. kanan tu menantu.. kiri tu hantu.. hahaha... tu cubaan menahan napas.. nak perut kempis, memang serik sikit nak bergambar..

thanks papa yg konon2 nak seprise tapi tak berapa nak menjadi angkara budak kat bawah tu dah pecahkan rahasia.. kah kah kah... tak pe, next year cuba lagi...

 sape suruh sambil suap sambil mengutuk.. ha.. kan dah kena geget.... eh, suka pulak mi-cah tu...

yang dorang ini pulak apa kes?

acara selingan.. su-der-man (superman + spiderman)

Sebenarnya dalam hati tu dah sayu dgn papa-jit.. dah la tak bawak makan kat luar, pas tu buat derk je sepanjang hari.. tau lah puasa.. tapi dia kata nak postponed.. tak pe, kita tengokk..

Papa-jit ada tanya birthday nanti nak makan kat mana.. tapi sebelum mekchu sempat jawab, dia dah jawabkan dulu.. hahahaha.. baik tak yah tanya.. #sentaphatimak..

Dan seprise malam tu memang akan disimpan sebagai kenangan.. walaupun hanya dengan sekilo kek (share pulak tu), tapi sangat bermakna...terima kasih papa (: terima kasih kak eliz (: terima kasih deqna (:

20 comments:

marinahunny said...

mcm org kenit je mekchu sebelah biras mekchu tu hahaha

amirah said...

bertuah jugak ada org nak seperis seprise kan mekchu..hepi beltd besday mekchu

Nini D.. said...

*baca sambil senyum*

mummy_ayu said...

meriah tu..walaupun simple..tang surise tu yg best.. :-)

miloais said...

terlewat nak wish

happy birthday mekchu!
moga panjang umur - murah rezeki dan berbahagia selalu di samping keluarga tersayang ye...

*ucapan skema tak hengat!*
hiks

Pepel BoNda AmaNi said...

eh selamat mentuakan diri anda mekchu.. :P....semoga panjang umur dan sentiasa di murahkan rezeki...*ucapan standard seumur hidup la kan...*

esok besday amani...kira dekat2 la jugak kan...kita anak bulan kemerdekaan la kiranya mekchu kan...sebab bonda amani..23/08..eh eh motip bagitau...allaalallaalalalalla sila paham dan marked kat kalender taw....:P

NeenaAnuar said...

soorry mekchu.. harap tak terlewat nak wish you..

HAPPY BIRTHDAY TO YOU! MAY ALLAH BLESS YOU FOREVER.. AND STAY GORJES AS ALWAYS OK! ;)

sweet lah surprise yg tak berapa nak surprise tu.. hihi...

makdara TERdiva said...

kek coklat pisang??
macam nak terai buat jer lah.. :D

Fieza79 said...

apa pun hepy besday mekchu..
mmg best bila ada yg surprisekan..

lydzar said...

sedapnya kek sebijik tu :) best apa, sbb ada seprais walopon tak berapa nk seprais tu :)

NM02 said...

hepi belated beday!!!

AKO @ retna said...

meriah tu mekcu..
sonok tgk family kowang :-)

hepi besday again!!

Dee said...

wow..seprise party..ada party buih tak? hahaha..

Mimy Hamid said...

bestnya suprise mekchu...suka la suprise camnis empoi..tapi terkejut..hehe..hepi besday mekchu

sha a.s said...

meleleh tgk kek tu ooii mekchu!

chekpid said...

dalam terima kasih kat papa-jit sempat ko bagi se das yea. tomei je gambor korang..i loikeeee

Kakibuku said...

Puan pnh dpt kena surprise mcm ni..
Dgn achong n ank2 murid..masa tu mmg suka..
Tp bla skang ingt blk..sakit hati sgt2 dgn manusia2 yg Tlm 2 muka yg Ada dlm kejadian tu..kemuncup..oh..kemuncup..

JIVEBUMZ said...

ahaha suprise tak menjadik.. okla tu janji ada potong2 kek

next year cuba lagi... cakap kat papa jit yer mekchu

Ya ALya said...

gtahu kt papa jit,budak yg pecah rahsia tu....next year kasi duit,bagi totop mulut dier........

QASEHNYA RANIA said...

suprise ..........=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...