@churalliya

Monday, August 8, 2011

Tak beli lauk kat param sbb mahal.. beli kat kantin je..

Aktiviti hari-hari mekchu kat opis.. tepat 11.30 cam tu, cepat2 turun kantin.. sape lambat mmg tinggal kuah je (: tak dapek den nak nolong...

pantas taw akak-akak tu menapaw.. mekchu yg 1st timer nak join tahun ni agak terkebil-kebil...

ada sekali hari tu lauk memang baru sampai dan nak tapaw ikan apa ntah masak lomak cili api.. bleh cicah ngan cekodok petang tu.. dah terbayang penangan gulai lomak dengan cekodok.. mekchu pusing la kejap nak gi amek plastik.. sekali pusing lagi sekali dah habis ngkooo... dah tak terkata waktu tu.. macam kelakar pun ada.. sap sap soi je licin!!!

 lauk meriah.. dia masak sikit2 sebab tu sedap..

harga pun jauh lebih murah dari param... pilihan pun banyak.. 

suka suasana dia.. hanya jumpa di bulan puasa.. walau pun tak de la kisah sangat kalau tak dapat membeli sebab nenek labu memang masak kat rumah tu.. saje je carik lauk kot2 ada yang menarik (selalu memang menarik pon)

kat opis korang pun mesti ada macam ni kan...

16 comments:

lydzar said...

opis saya takdek la mekchu

Nini D.. said...

opis den hari2 lauk menarik mekchu sbb den yg jadi chef.hahaha

Pepel BoNda AmaNi said...

kat opis nie mesin percetakan ada la.....leh ke buat lauk berbuka??? lalaalalla

amirah said...

opis? kedai karaoke ada la kat depan nun..huhu

Mimy Hamid said...

opis aku tak disebut kantin..food court..ya betul...ramai mmg beli kat food court opis je..malas nak gi param..kuih muih segala pun ada...pilih je..dijamin sedaplak tu..

Farra Dhelina said...

opis kita jual kuih je.. lauk tak berapa sgt..

miloais said...

ada kot! ntah le...
sebab iols memang gi foodcourt time bulan puasa...

~izan~ said...

senang camni mekchu,tak pyh sesak2 kat PARAM.. =)

AKO @ retna said...

awal nya menapau!!
hahahaha....

kat opis den, jam 1.30 baru leh menapau... kasi laluan kat orang yang tak pose nak melantak dulu...

tapi kat sini derang suka tapau kuih muih, dizert2, lauk pauk ni cam kureng sket arr...

tak sedap pun, licin jgk menapau..
isskk...

sha a.s said...

ade..tp x penah lg menapau kt opis...ehehe

Kakibuku said...

Puan hari2 msk..tp ari2 lbh rm 15 melayang pergi param..konoon2 nk beli air tebu jek..lps tu siaplah..hihi..mmg semua nmpk menarik!

Ya ALya said...

mau ngomong indon la jap yer mekchu......biar mekchu teringat2 pada bibik....

ngak ada macam kt office mekchu tu,sb tempat ya keja ni sekolah cino la mekchu.......

JIVEBUMZ said...

opis ila tak de kantin lagi belom bukak tender maklum la opis baru.. awainya membeli kui 11.30 pagi?? semangat tui mekchu beli seawal tu.. tak tergugat ker imanmu? haha

littlehumblelynn said...

Ada jugak tp as usual makcik2 yg tapau dulu.huhuhuh

ratusiput said...

mak oi 11.30 dh jual..mmg happening...mende yg skit tu la yg kite berebut2 kan...sebab sedappp...

zaid said...

11.30 dh menapau? apakah...
customer lelaki ada gak ker...?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...