@churalliya

Tuesday, September 27, 2011

Ce cite pasal rambut masa kat Pangkor hari tu

Ingatkan nak rahasia.. tapi tak sanggup lak rasanya buat-buat konon-konon tak perasan komen kawan-kawan semua.. hahaha, mekchu baca satu per satu ok.. cuma reply dalam hati aje.. ala, korang sgt pandai mencari dimana mekchu kalo nak dapatkan sesuatu..  BBM boleh, e-mel boleh, facebook boleh, twitter boleh.. kannnnn..... saje je la tuh kalo nak merajuk...

Tentang rambut itu.. hahaha.. ye la, memang nak cerita pasal rambut kat pangkor hari tu.. ingatkan korang tak perasan.. rupanya ramai jugak yg tegur dan sukakan nya.. mekchu ni lagik doplohlapan kali suka....

Ok, rambut itu adalah tiruan.. tiruan yang bermaksud rambut sendiri, tapi ditiruankan.. ehhh? tapi yang penting bukan rambut pelesu okehhhh.... 


Malam sebelum gi pangkor hari tu kan ke ada dinner.. so, alang-alang mahu ke dinner kan.. sudah lama tak ngengadess gi saloon cuci sambil curly-curly kan rambut.. dan berkekalan pulak membawa ke pangkor..

Cuci + curly rambut adalah RM30 sahaja...


Dan pabila malam, rambut adalah kelihatan sangatlah rapi sampai mekchu saje goyang-goyangkan kepala laju-laju ke kiri dan kanan nak kasik dia nampak original (katanyaaaa).. 

Masa nak ek pangkor tu, atas feri kena tiup angin bukan main kuat pun rambut masih menten disitu.. redha je kalo rambut kembali lurus... 

dah smpai pangkor rupanya makin cantik.. hahahaha (hambek puji rambut sendiri) curly2 cenggini lah yang mekchu suka..

Terpaksalah berbengkel dgn rambut cantik.. hahahaha.. tapi rambut mekchu ni tahan setakat 2 hari je nok.. selebihnya dia dah kembali ke bentuk asal..

Sementara masih kerinting, terus BBM papa-jit dengan menyatakan hasrat...

Tapi sampai sekarang dia tak reply.. hari tu buat2 tipon hang.. kali ni dia buat2 facebook kena hacked.. hahaha tp mmg facebook dia kena hacked pon.. tak kan tak tengok balik wall lepas2 kan.. saje je tau...

2nd day ikat half.. masa ni dah nak lurus sikit-sikit.. tp masih boleh bertahan...

dan masuk hari ke-3, harus la lurus balik..

Bagi mekchu, rambut curly lagi senang nak uruskan.. setakat 2 hari tu boleh tahan lagi la... tak payah sikat pon.. serius bangun tido tak yah sikat langsung... cuma sikat jambul depan tu aje.. sikat pun ngan jari pas tu siap!!! pas tu yang best bila ikat rambut, konpem dia tak melucut ke bawah.. selama ni mekchu ikat rambut geram je.. tiba2 getah/sepit rambut dah ada kat bawah...

rugi pulak tak amek gambar banyak-banyak.. terpaksa lah ulang tayang...

Tapi ramai yang kata maintenance rambut curly ni susah.. nak kena letak minyak rmbut, gel, spray etc etc.. dah la mekchu jenis ngam2 hooo bila nak punch card pagi-pagi tu kan.. itu pun sikat rambut kat opis.. hahahaha... 

Ada tak sape2 yang berpengalaman buat curly hair ni.. pengalaman daripada lurus menjadi curly.. cane cara penjagaan dan kesabaran korang.. bape lama boleh kekal? mekchu tau neena gonjeng ada jawapannya.. tapi rambut dia memang asal pun dah cantik curly2.. 

Entah kenapa tiba-tiba nak felling macam #noraelena... hahaha.. dia kan rambut lurus, pas tu bila curly kan nampak manis.. manisnya #noraelena itu...

16 comments:

eB ezrin said...

kira lamer gaks la tuh... eB dolo wat, blom sampai umah.. baru drive.. dh lurus balik. terkejut amoi tuh.. huwaaaaaaaaaaaaa

Hilda said...

Kes Sue macam tu, akak pulak dari ala-ala curl buat rebonding.....macm-macam kan....hehehe

Alycia said...

aku pun dulu time raye kengkonon nk wat curly.. skali adik kt salun tu kata.. rambut akak pendek la nk curly.. tunggu pnjang skit la (ke dia yg malas nak wat huhu)...

Nini D.. said...

dulu..kini dan selamanya rambut den memang versi berombak..
terhengen nak berambut lurus tapi partner hidup pulak tak suke..
dia lagik rela tengok rambut binik dia serupa singa mengaum bila bangun tido..tsk..tsk!!

POSH76 said...

me too suker rambut curly2...

Farra Dhelina said...

sy pernah buat curly dulu..mmg ssh nak jaga..kena letak myk utk ctkkan dia..klu tk, mau bersimpul2 kak..

::NureeN:: said...

cantik la.. tp kejap jekk ek.. x pernah wat curly wat straight jek.. hehehe.. ellesya je ori curly ;p

♥MAMASYAZA♥ said...

suka tgt rambut mekchu yg curly, cantik sgt
buat curly ajelah lepas ni terus

-oP_ida- said...

curly sangat comel laa ngan MEKCHU.....

tp lurus pn comel jugak ^__^

Mimy Hamid said...

jadila mekchu cantek walau kejap.yg penting feeling merasa curly...i likee

CaDLyNN said...

cantikla rambut curly...sesuai ngn mekchu~

Softtouch [Hanim] said...

sy pun suka curly2 tu tp apakan daya rambut i pendek..kang kalu sy buat curly2 dah mcm lion king pulak...

Nida said...

hahaha.. tulah apa pasal tak snap gambo banyak2 masa rambut tengah ala-ala curly gitu..hehe. Takpe pasni buat balik :)

Bitt (double IS) said...

hehehehe saya rambut asal gituw..tapi sokakk rambut lurus pulak...hahhahah mcm mana tuhhh..akekekkek

Shu Shinju said...

mekchu curly pon cantik..lurus pon cantik..tp, klu curly lg extravaganza cantiknye...:)

NeenaAnuar said...

betol kata shu shinju tu mekchu.. rambut kamo wat curly pun cantik.. lurus pun chantek! serious tak tipo!

I punyer rambut original tak lah lurusss... mine more to wavy.. and kalau dilepaskan ibarat singa lapar gitu! ahahaha... so pasal tu lah never in my life I did lepas my hair untilllllllllll I buat rambut I style relaxer on the top and digital curly perm dibahagian bawah rambut.. and at last now I dah boleh lepas my hair just like today! :D

on maintenance part... memang agak leceh sikit lah.. nak kene rajin kalau buat digital perm nie.. coz dia kalau you tak twist2 kan dia.. memang confirm susah nak dpt really curly cam apa yg you tengok kat rambut I skg nie.. pendek kata.. every time you nak nampak curl.. every now and then u have to take time to twist your hair.. and hold it up for sometimes.. dari lembap sampai kering.. so that it holds back the curl!

camne nak kasik dia curl.. you have to use hair serum or moose! I ade citer kat entry yg nie...

http://neenaanuar.blogspot.com/2010/05/high-maintenancepart-3.html

http://neenaanuar.blogspot.com/2011/03/tips-penjagaan-rambut-neenaanuar-yang.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...