@churalliya

Monday, September 5, 2011

Folder 1 Syawal 2011

Lama jugak terkebil-kebil mata bila pagi syawal hari tu.. macam tak percaya dah masuk bulan raya dan kejap lagi dah boleh makan, boleh minum.. dan tentunya masih tak percaya dan masih fobia dengan apa yang terjadi pada kami malam raya sebelum tu.. memang kami tak akan lupa sampai bila-bila.. nyaris-nyaris tak beraya uols..

Macam biasa, dah masuk tahun ke-6 kami beraya di Labu dulu dan petang raya baru balik Kuala Pilah with Love.. setakat ini masih boleh mengekalkan tradisi macam tu.. setelah mengambil kira kebaikan dan keburukan kedua-dua belah pihak..

Tepek gambar aje lah ye.. bila dah lepas banyak hari ni memang ada aura malas sikit nak bercerita..

 Alhamdulillah, tahun ni kami 3 beradik dapat berkumpul bersama.. tak ramai pun kan..

 meRAYAkan MERDEKA.. atau MERDEKAkan RAYA?

part salam-salam memang paling sedih.. tak bleh cover punya..

 menziarahi pusara arwah abah..

kali ke-4 kami beraya tanpanya..

tapi masih ada emak yang tersayang..

sedih sangat bila cium tangan papa-jit pagi tu.. macam2 salah yang terflash back.. macam2 jugak yang papa-jit pesan.. siap bg tau belum habis nasihat lagi sebenarnya.. nanti sambung sebab nak pegi beraya dah.. ohh apakah nakal sungguh isteri mu ini??

dan itu lah satu-satunya gambar kitorang yang senonoh.. susah sangat nak bergambar sejak budak kecik tu dah pandai buat aksi..


sekali lagi.. kali ni view kat luar pulak..

dan yang last.. kami 3 beradik..

dah siap.. nampak sgt nak cepat kan.. orang yang masih bercuti memang mcm tu.. haha... eh, korang keje ke??

15 comments:

Aleyn said...

Selamat Hari Raya Mek Chu dan keluarga!!!...

Tak sabar nak tunggu kisah Altis tu....

mama tisya said...

wah sronok la masih cuti lg...biasa la kalo nk bergmbr bertiga susah gk,bdk2 bkn nk sgt..heheh..apa2pn selamat hari raya

mamyharraz said...

mekchu cuti lg ke? *jeles!* =P

mmg meriah pic mekchu sumer :D

PUANSTOBERI said...

huhu..oh,kiterang beraya tanpa arwah ayah utk tahun ke 6 kali ni. sedih toksah ckp la. bebuat tak pikir sgt je.

Anyway, Mekchu cuti lagi ke da masuk kijer ni??

NeenaAnuar said...

memang part salam2 tu part yg paling sadiss di pagi hari raya kan!! uhuhu..

btw Gonjeng dah keje hari nie.. mekchu cuti lagi ye? amboi2.. sakann taw! :p

~~@lyci@~~ said...

picca ramai2 tu nmpak kalerful.. 1Malaysia hehe..

eh, kau cuti lg ker.. amboi dik non..

Dee said...

mcm dee jugalah ni..setelah diambil kira semuanya..raya di KL dululah..lepas tu di Johol..hehehe..

♥MAMASYAZA♥ said...

akak dah start keje pongggg, mcam takde mood aje nak dtg keje, dgn sikecik tak brape sihat

ann @ hatiberbunga said...

hehehe..
sama la dengan.. sgt susah nk bergambar senonoh skit klau ngan the kids. huhu..

shaza said...

cantik baju raya mekchu..

CaDLyNN said...

mekchu cuti lagi???
jelesssssssssssssssssssss

Nini D.. said...

masih lg bercuti..rabu baru stat keje :)

Mimy Hamid said...

walau tak ramai meriah je nampak dalam gambar....

CuTeMiUt78 said...

selamat hari raya aidilfitri.. buat mekchu sekeluarga.. maaf zahir batin.. memang kan bab bermaafan2 tu.. bab pilu

ratusiput said...

gambar kt atas tu cam dlm cerekarama... :) gambar yg bawah2 lak comei... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...