@churalliya

Friday, September 23, 2011

Kenangan Pangkor

Kepenatan siapkan dokumen ISMS akhirnya berbaloi bila dengan urus setia bengkel buat pengumuman kenderaan disediakan kalo yang berminat nak jalan-jalan pekan pangkor... hapeeee... terus idea datang mencurah-curah sampai kena tambah muka surat baru (hahahaha tipu!!)

Boleh lah shoppingggggg... tapi kali ni tema shopping agak berbeza sikit.. sutun kering, udang kering, ikan kering, ikan bilis kering... barang macam tu pun boleh buatkan poket kering uolssss....

Lepas tu acik teksi bawak kitorang jalan-jalan lagi.. tak tahu mana arah.. kita layannn aje.. mekchu memang suka jalan2 cenggitu.. tambahan pulak suasana kampung nelayan yang memang jarang dapat tengok..

 
seboleh-boleh mizi suruh letak caption "baru lepas sembahyang".. hahaha rasa mcm nak lempang laju2...

Pas tu jalan2 pekan pangkor.. comel je pekannya..
Macam-macam jenis keropok ada... tapi bila pikir tak muat beg, terus cancel nak membeli.. ye la kan, keropok bukannya boleh penyet-penyetkan..

mekchu di salah sebuah kedai kat pekan pangkor tu.. FM tak beli, t-shirt pun tak beli.. apakah yg telah merasuk? pelik....

Magrib jugak baru sampai hotel.. terlepas sun set kat sana.. tapi view hotel memang cantik..

3rd day sambung bengkel.. bengkel.. bengkel.. makanan semua sedappp.. udang sotong, sotong udang.. tapi rugi sebab mekchu jenis berperut kecik.. sikit je dah kenyang..

 

bila keje tak sempat siap, mula lah terasa bengkel sekejap aje.. patut tambah lagi 2 hari.. hahahaha.. bila dah balik opis, memang payah la nak dptkan masa utk siapkan dokumen ISMS nih.. adoiiiii...

ini view dari tmpt makan kitorang.. kalo tak de terkejar kan apa2 bleh makan sebutir demi sebutir nasi sambil menikmati pemandangan.. ini tidak, makan telan.. makan telan.. aduh sungguh tak hadam..

 
tak ramai orang.. sangat privacy.. terus bbm papa-jit kasi hint "papa, dah lama kita tak tido hotel kannnnnnnn" pas tu dia buat2 reply kata tipon dia hang... mencik!!!!

Tok sah la berangan.. tapi tak salah kalau berangan kan...

3rd day dah check-out.. mekchu ada cerita sadis untuk perjalanan pulang.. tsk.. tsk..

14 comments:

makdara TERdiva said...

MDT walaupun duduk di teluk intan, baru sekali terjah pangkor tu..tsk..tsk..

Pepel BoNda AmaNi said...

nak rasa feeling lebey kampung nelayan meh la jalan2 kat kampung maktok amani di kedah.....hari2 makan seafood fresh hoke...

PUANSTOBERI said...

citer sadis naik ETS eh? hik hik..

therosputih said...

cantiknya view...

nak berangan jugak lah...

bila la dapat terjah2 sana...

Alycia said...

kalau adam tgk kopok byk2 tu, mesti dia melalak xbeli.. dia ckp kopok moniii...

Ya ALya said...

macam tu adatla kalau g bengkel,memang tak dapat menikmati makan dengan puasnyer....hehehehe

NM02 said...

banyak kenangan ai kat hotel pan pac ni... hehehehe

Aleyn said...

Wah...cantiknyer.....lama tak menjejak kaki ke pulau pangkor

Kakibuku said...

Orgmcm2 kenangan pahit manis kt pangkor ni..zaman2 matrik dulu..hihi...

tiefazatie said...

wah..lama kot ifa xdtg pangkor nie sis..best tue..hehe

amirah said...

cantiknyaaaa view diaa...suka

Nini D.. said...

cepat cerita!!

Mimy Hamid said...

lama pulak tak gi pangkor...gi pangkor harus la borong sutun , ikan kering...pehhhhhh meriah....kena rasuk apa ni FM tak beli..ke sedap tido katil double sorang...

InaAchik said...

bayu laut tu sampai ke sini babe... :)
*sonok ye ko bercuti secara bujangan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...