@churalliya

Thursday, September 22, 2011

Melaram pegi dinner.. Kelas ko jah..

Untung kan sape yang ada suku kata JAH pada nama.. glamer yuuu...

Baju adalah dari Matase Sutera, henbeg dari kak jem dan rambut dari One Team Saloon.. hahaha.. ada kedengaran bunyik macam retis kena interview atas kapet merah tak?

Jangan nak berangan.... Baju tu di BELI dari Matase Sutera, henbeg tu di PREZEN dari kak jem dan rambut itu di BAYAR sendiri..

Dah siap-siap semua (mekap sendiri.. berpeluh mak) maka ke MECC lah kita.. apa ntah nama dewan tu, yang kat MATRADE, Jalan Duta tu.. 

sambil melayan kebosanan.. jalan penuh dengan kenderaan.. agak tertekan jugak walau pun tak bawak anak.. acane tu? 

Org seremban mmg tak bleh jumpa kereta byk2 atas jalan macam tu.. meroyannn... sebab tak biasa kan.. terasa lemassss sangat... tersengguk-sengguk mcm siput.. dan cepat panas juga.. hahaha..

Apabila dah lambat, sampai-sampai je duduk dan terus makan.. ko jangan cuba mengades nak keluarkan camera snappo gambar2 tgh makan.. sambil berbisik dalam hati "org sebelah nak mengutuk la tu.. makanan dinner pon nak amek gambar" 

Bila majlis dah habis, dan kelihatan ramai yg keluarkan camera, baru lah berani2 gajah nak bergambar.. dan dalam hati mmg nak masuk contest Matase Sutera.. doa banyak2 mintak gambar cantik dan molek..


 gambar separuh? no no no.. tak sesuai utk dipertandingkan..

gambar dengan lampu aladin ni? kelabu asap!!

dan yang ini tanpa flash lagi teruk.. so, kena berusaha lagi untuk dapatkan yang terang dan jelas hanya berbekalkan lumix compact

yang ini? pun tak berkenan di hati..

and finally, gambar ini yang dipertaruhkan.. nampak terang daripada lain2.. dan ada suami di situ.. moga2 lebih diberkati... amin...

Itu bukan kepak rama-rama okeh.. hahahaa kelakar pulak bila ramai yg komen kata mekchu pakai kepak rama-rama sebelah depan.. kenapa tak pakai kat belakang.. warna merah tu dalam gambar nampak sama sangat dan susah nak bezakan mana lengan mekchu dan mana dada papa-jit.. kira macam lenganku di dalam dada mu.. hahahaha...

 fuhhh.. nasib baik ada gambar pengantin.. last minute sebelum pengantin balik!!

sape pengantin ni? pengantin pompuan tu anak kepada boss besarrrrr papa-jit..

dan masih tak puas hati.. dalam lif pun nak jugak.. 

Dan malam tu tamatlah sesi makan-makan kami kali ke-6.. penat.. sendat.. padat.. ketat..

Eh, korang dah vote ke gambar rama-rama besar di dada tu? kalau belum amat dialu-alukan vote DISINI..

19 comments:

mummy_ayu said...

oo.gie wedding ker.glamour tu..ok.nanti Ayu gie vote key...
dah balik dr kursus ker?

Mimy Hamid said...

dah vote mekchu...suka sgt ngan baju mekchu ni...lawa giler...sesuai ngan kulit ..dari jauh tengok dah suka

mama tisya said...

cun rambut..bj rama2 tu pn cun..:)

Dee said...

cantik betul baju tu..

syawalsimpsons said...

SUKE3...TENGOK TAU...

Arizakiah said...

Glamour sungguh mekchu dengan baju tu.....

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

mmg kelasss ko jah.. hahaha.. eh silap2.. kelasss ko mekchu...

amirah said...

eee....cantiknya baju mekchu ni..pastu cantik jugak hairdo tu..

Bitt (double IS) said...

done lah mekchu..hhehhehe cantek betul rama2 tu di depan...kalo belakang dah jadi macam fairy pulak yerk aekkekekekee cun habess melatops habess u

cadlynn said...

ala mekchu..tak sempat lg nk tlg vote..sorry...lin keluar daerah 2 hari..jadi 3-4 xngadap fb... lawakla statement lenganku didadamu tu =))

Pepel BoNda AmaNi said...

dah vote dah...gambar rama2 di dadamu....

~najwa~ said...

kelas ah baju tu, cantik!!

Eri-chan said...

baju rama2 ni cun kan. kalau ada pameran kat karangkraf jalan conlay tu mesti pergi tgk..nak beli gulp2 dulu. hahaha

ratusiput said...

laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaawa baju mekchu :)

JIVEBUMZ said...

kelas ko jahh

dah vote utk mekchu ok

go go mekchu!

Alycia said...

mmg kelasss kau jah... lg2 part rambut curly tu.. tetiba aku terasa nk wat rambut curly haha..

makdara TERdiva said...

wah! mekchu dah mcm retis :D

pinjam baju sat!

tiefazatie said...

wow!u so gojes la sis!hehehe

QASEHNYA RANIA said...

santek sangat baju rama2 mekchu..hehehe.tp betol mmg nmpak mcm rama-rama

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...