@churalliya

Wednesday, November 23, 2011

Puasa Susu

Semalam. Kesian mi-cah. Susu dah habis dan stok susu kat rumah jugak habis.. Last buatkan susu dia pagi tu sebelum pegi keje.. itu pun dapat 3 scoop je..

Tengah hari tu dia siap call ingatkan mama-chu belikan susu dia.. Kesian, lapar susu sangat lah tu..

Balik keje semalam gigih lah meredah hujan lebat yang kaler putih sebab nak beli susu mi-cah.. tidak boleh tidak.. kena beli jugak sebab hampir seharian dia tak dapat susu (sumber utama kalsium). Maka kebasahan lah seorang ibu gojes walau pun berpayung.. tsk tsk..

Kelam kabut lah kalau suami asyik outstation ni kan (dah start nak buat alasan). Minggu lepas pun kehabisan susu jugak.. kesian anak aku..

Ini gambar minggu lepas..

 

Tak pe kan mi-cah.. mi-cah kan ada mama yang semua pun boleh... motip?


Mama yang serba boleh seperti boleh pakai baju PONEY... kah kah kah.. korang pernah jumpa baju PONEY untuk orang dewasa?

20 comments:

PUANSTOBERI said...

lenkali papajit balik trus beli stok susu sebulan. hiw hiw hiw.

wah..muat pakai baju poney tu..ololoo..mmg comel la mama micah ni. huhu :D

CaDLyNN said...

hahaha..takkan mekchu pakai baju michah....mmg serba boleh!

CaDLyNN said...

hahaha..takkan mekchu pakai baju michah....mmg serba boleh!

QASEHNYA RANIA said...

kelasss ko mekchu... santek mama n anak ni..bini sapa la nih ..

Nini D.. said...

baju poney ni kompem saiz kanak2!!

MaMa CyDa said...

oohhh ... mmg kalut kalo tetiba susu anak dah abis kat umah....

elehhhh .... tah2 baju micah tak tuh hikhikhikhik ...

ratusiput said...

pasni kena bli susu buat stok bebanyak ye mekchu.ehehe.tp tak best lak sbb kalau susu ade stok byk tak dapat jalan2 mcm ni ngan mi-cah.ahaha mekchu...pakai poney utk size kid ke????ni yg buat ratu nak pinjam badan mekchu ni.

amirah said...

hehehe...memang macam kakak dan adik yg riang ribena

Mimy Hamid said...

lain kali buat stok susu banyak2 mekchu senang tak yah terkejar...boleh supermom???

lydzar said...

HM Sr pon minum susu Dl tu. dapat gaji je mama terus beli 6peket DL..

hehe Poney for mama?? Mana beli?

makdara TERdiva said...

untunglah mama-chu bdn kecik jer..leh shoping baju budak2 tp saiz besar punye :D

jeles okeh! :P

Arizakiah said...

kecian mi-cah kena pose...
Tapi tak pe ...mi-cah punya mama yang serba boleh....

mummy_ayu said...

Ayu, kalu tengok dah tinggal sikit tu, ciap2 dah beli..
wah..mcm mana leh lak pakai baju poney tu???

chekpid said...

hi mama semua pun boleh...mmg bermotip statement itew. gojes ko

ahaaa...michah dh pandai posing laen la..mana pose senget bahu.

Alycia said...

eheh.. cop2.. kau beli bj poney saiz budak besar ekk... sbb aku xprnh pulak jumpe poney utk org dewasa hehe..

mama adaman said...

mekcu... lain kali wat stok susu cam mama adaman nie time gaji pi beli susu 10 pack atau lebih sampai org tanya nak jual ker? bukan anak2 nak minum hehhehhe tu baru susu wok..tang pampers 5 pack pampers utk sebulan.... pi shopping at least 2 troli kalu skali barang dapur harus 3 troli...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

eh, x pernah plak jupe poney tuk org dewasa..
ape awak sarung yg najmi punye ke mekchu.. hehehhe.. ;-p

MAPPIAU said...

haah kan bile laki outstation, si omak memang kene jadi superman la, special agen oso la.

selalu jugak cenggitu oh huhuhu.

eh cop statement last tu buat sentaphatimaknak hahaha. kalau esei yang pakai baju poney tu konpem lopeh sampai tang t*t*k yolah LOL.

SURIA AMANDA said...

pernah nampak sekali la..tp cina pakai...

Pepel BoNda AmaNi said...

nasib amani sama la ngan micah hari nie...kena puasa susu..minum ribena dulu sementara bonda dia nak balik keja...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...