@churalliya

Thursday, November 24, 2011

ber-PINK-kini

Tercapai jugak hasrat nak sama-sama pakai baju kaler pink :)

Sebenarnya mekchu yang lebih-lebih hober nak pakai baju pink Matase Sutera hari tu..ehh, bukan memang selalu hober ke? terus teringat yang papa-jit baru beli t-shirt golf kaler pink.. hahaha.. tak sangka dia bawak balik t-shirt pink.. terasa mcm......... ohh suami ku yang jambu..

"mama, kenapa buai ni tak gerak-gerak mama?"
"sabar... mama tengah control ayu ni.. kan papa tengah amek gambar kita tuu"

Tapi gambar bertiga tak de.. rugi ohh.. sebab mi-cah mengadessss tak nak masuk dalam gambar. Sebaliknya dia yang nak snap kan gambar..
sibuk ok suruh mama ngan papa posing..

Kadang2 dia siap suruh ikut buat memek muka.. kalau tak ikut dia marah.. dan gambar2 tu of kos tak bleh masuk dalam blog.. kenot.. kenot..

 kalo paksa gaya itu lah budak kecik tu.. tak ikhlas.. korang tengok belt mi-cah.. hebat kannnn... macam orang tua!!

Tali pinggang tu sebenarnya papa-jit punya.. tapi sekarang mi-cah dah boleh pakai.. tapi kena la adjust dulu.. suka pulak tengok mi-cah sebab nampak memang mcm dah besar sangat..

our lovely pumpkin at 3y 4m


seriusnya i'm so in love with the pink sutera :)

kena ugut apa ntah masa ni.. terus dia nak amek gambar sama-sama.. style sekarang buat muka penyet macam tu..

Ok, sebenarnya kitorang kat majlis kenduri kawin anak buah.. tapi gambar pengantin secebis pun tak de... perangai buruk tu yang susah nak elak laaa.. Sampai terus carik makanan, pas tu salam pengantin. Pastu carik tempat lepak sampai emak panggil balik..

Berbalik kepada baju pink tu.. otw balik seremban (kendurinya kat setapak) kami singgah mapley putrajaya. Mi-cah baek pulak lentok kat mekchu.. kedut2 okehhh baju gejos mama ko.. tapi anak punya pasal ahkak redha kedut.. jangan tetas sudaaaa...


Kan ke susah nak makan roti cheese nan kalo gaya itu.. kot kecik lagi bleh gak lipat2 kan dia.. ini dah panjang dah.. so, makan dengan sebelah tangan ni aje.. Hujan lebat masa tu. Lapar.

Keburukan lantak rebut2 roti cheese nan ayam tandori ngan papa-jit.. kedekut nak order 2.. tengah suap-suap tu tertumpah pulak kuah kari kat kain.. aduhhhhhhhhh.... kotoran kuah kari susah nak hilang kan.. time tu mekchu relek je. dalam hati balik nanti bleh cuci..

Tiba-tiba papa-jit terus berhenti makan dan bangun.. datang semula bawak air sabun di tangan.. terus sapukan air sabun kat kesan kuah kari tadi tu dan gosok-gosok dengan tangan.. hahahaha.. terkedu!!

Sesungguhnya dia pun ada perasaan sayang dan suka dengan baju pink Matase Sutera itu, tapi tak pernah ucap dengan kata-kata ^.^

16 comments:

MrS. F!zA said...

cantik2..mmg sesuai sgt soft pink ngan mekchu

mama tisya said...

ank2 kalo dh pandai snap gmbr gtu la die..nk amik gmbr makpak plak...

Alycia said...

xpe2.. minggu ni aku tayang bj pink aku lakk ;p

n o h a F i z a said...

memula tgk gambar dulu terus terdetik dalam hati "wah haibat belt micah"...

Dee said...

sebab dia tau mahal rega baju tu..hihihi..tp mmg cantiklah mekchu..

Nad @ MamaZakwan said...

cantek banget......baju tu!

p/s : tuan punya baju tu jugeee =p

Mimy Hamid said...

mestilah suka...matase sutra nya beb..free lak tu..

QASEHNYA RANIA said...

wow...cayalah papa-jit

littlehumblelynn said...

mekchu

sgt cantik berbaju pink itu

(^_^)

.::WaNiE::. said...

Cantiknyeeee !!

tetiba rasa mcm jarang tengok mekchu pakai pink boleh

btw mekchu da sampai keychain ngn FM. tenkyu very2 much ailebiu very strong lah !

watyz said...

nsem la micha tu. cantik bj mekchu

* nauzalurun said...

hahahha x sangka bapak sebegitu...

SURIA AMANDA said...

micha..awak ni sexy la buat muka penyet mcm tuh...suka mama long tgok..

Pepel BoNda AmaNi said...

mekchu kan main berhill bagai.skali papa jit selamber berselipo sajork kan....samo la ngan laki den pun ha..gamaknya memang laki kepada isteri2 gojes nie suka pakai selipa jerk kan...

Nini D.. said...

mekchu memang gojess bila berpink!!

NeenaAnuar said...

owh mekchu... seriously ku telah jatoh cinta sama baju finkyy kamooo! chantekkkkkkkkk!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...