@churalliya

Tuesday, December 13, 2011

Training yang Simple but Nice

Kalau baju sesuai lah kita cakap simple but nice.. Ini cubaan mekchu untuk menggarapkan ayat itu pada training Desktop Management System (DMS) minggu lepas..ehh minggu-minggu lepas.. Trainingnya memang best dan sangat sesuai dengan jiwaku..

Bagus tau kalau opis korang ada DMS ni.. sila proposed kat boss untuk bajet tahun depan ok..

Ingat lagi entry mekchu yang dah sampai The Stands, Kota Damansara tu? kalo saje2 nak pegi sana memang kucing bertanduk kot baru sampai.. Sebab ada training lah maka boleh eksyen dengan korang...

Training 2 hari.. Dan hari pertama.

 
partner sama2 kat dlm operasi & network.. kalau dulu ada kami, ada lah kak jemm.. tapi sekarang, tsk.. tsk..

Dan training hari pertama berlangsung dengan jayanya.. semua soalan mekchu cikgu dapat jawab.. hahaha patutnya cikgu lah yang tanya anak murid kan..

Petang tu kami di bawa melawat pejabat Worldtech Solution ni.. pejabat gile cantik.. masuk2 je terus tanya receptionist "ini pejabat ke rumah kak?" hahaha..

sedang beramas mesra dengan director.. 

itu sir capo yang minat pulak nak tau strategi dalaman company.. hahaha.. org lain dah keluar, dia masih kat dalam tu.. 

Habis hari pertama. Masa nak datang pagi tu kami konvoi 3bijik  kereta.. bila balik semua sendiri-sendiri.. masa tu amat bersyukur bila nampak signboard U-turn.. hahaha.. 3 kali kot kena U-turn akibat tersalah jalan.. asyik nampak jalan ke IKEA aje.. heppp heppppp...

Bermula lah hari ke-2.

Training pun best-best belaka dan tiba-tiba, tiba lah masa makan.. ini memang masa yang ditunggu-tunggu.. The Strands tu kawasan yang akan membangun kan. nampak gayanya happening je nanti..

otw gi makan tu, nampak macam-macam pulak alphabet beso2 gini.. gerammm sangat.. 

Maka ke Sekinchan Ikan bakar lah kami..

 
 ada ikan siakap masak pedas dengan sambal, lala goreng, ulam, sotong.. ya ampunnn, siap telan air liur bila menaip.. mekchu order air longan + kollagen semulajadi.. ahakss...

Lan, aku dah cover perut ko.. hak hak hak.. 

Sedappppp sangat..

Sambung training dan sebelum balik tu ada sesi penyampaian sijil dan bergambar ramai-ramai..

itu pejabat tau, bukan rumah okehhhh... 

Suka. Teramat suka dengan kerjaya sekarang.. Lambat lagi nak naik 44 pun tak pe.. Beruntung sebab dapat team mate yang best.. Biarlah orang lain nampak yang senang-senang je pada kami.. Sebaliknya yang susah itu biarlah disimpan dalam hati..

Susah senang biarlah hanya kami saja yang tahu.. (ayat penutup yang tak boleh blah)

14 comments:

Nida said...

Ya ampunnnn... makanannya buat air liurku terus menitis..hehe

Kak Nida dah pindah blog tau:
http://ucualong.com/

marinahunny said...

best gak dpt team mate yg sekepala..keja susah pun x sakit hati..

syawalsimpsons said...

banyaknyer makanan....nak sikit...meh la anta..

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

cantek giler pejabat mcm umah.. kan best gitu boleh feeling mcm duk kat rumah.

littlehumblelynn said...

mekchu

kalo ada peluang naik 44- jgn tggu lama2..sambar aje peluang yg ada!

apapun jauh jugak g training yek..

chekpid said...

suka statement terakhir itu

PUANSTOBERI said...

Bajet tinggi ni org SUK N9 ni.. asik g course bes bes je (nada jeles dari org perbadanan yg bajet ciput.. sbb seme tumpah kat promosi. Huhu)

Pepel BoNda AmaNi said...

apa yang penting kerjasama.....

Cho Zila said...

tempat trainingnyer memang santai,, makan kena keluar yerk... training kalua der makan memang best..

Dee said...

syok ye kdg2 gi training...kdg2 bosan gak kan..tp sekinchan ikan bakar tu..ramai kata x sedap..first time ni dgr sedap..branch mana ni?

mummy_ayu said...

dah lama tak join training2 mcm nie..
o..tanya nak tolong ke tak? meh la sini..banyaks nak minta tolong nie..he he he

mummy_ayu said...

dah lama tak join training2 mcm nie..
o..tanya nak tolong ke tak? meh la sini..banyaks nak minta tolong nie..he he he

QASEHNYA RANIA said...

cam sedap je.sedap ke?ke mekchu saje nak cover line je..hehehe

CaDLyNN said...

mcm best je keje meckhu..ade kosong tak? haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...