@churalliya

Thursday, January 19, 2012

Majlis Santapan Tengah Hari sempena Hari Keputeraan Ke-64

Bersambung dari entry nebes masuk Balairong Seri..

Lambat jugak majlis hari tu tamat.. Perut dah memulas.. Padan lah dengan muka sape suruh sarapan sikit kannn... Ye la, dekat 170 orang jugak dapat pingat hari tu.. Itu baru hari pertama.. Jumlah keseluruhan adalah dalam 7 ratus lebih.. berasapppppp..

Tunggu dengan penuh sabar sambil control jelita sehingga majlis tamat.. nasib lah ada BB kann (BB lah, bukan PB.. ehh, PB pun iye jugak sbnarnya) Sempat lah penuhkan wall fb kawan2 dgn gambar mekchu.. sorri erk.. ahkak bosaaann dan juga kesejukan kat dalam tu..

Majlis Santapan Tengah Hari @Banquet Hall.

Disebabkan majlis habis lambat, jadi makan pun jadi lambat.. nasib table kitorang dekat pintu tu je.. Dan macam biasa habiskan masa dengan bergambar sementara semua dapat tempat duduk masing-masing..

perut dah bergelora kelaparan.. #sentaphatimaknak nak tunggu bersantap

suasana dalam Banquet Hall.. baru lah nampak ramai ye tak.. dari awal asyik tayang gambar sendiri aje.. 

atas meja ada bunga? hihihihi.. memang bag hanger tu sangat membantu..

dan tibalah masa makannn... menu masakan kampung.. mmg kena dengan selera.. tolak batu dan kayu je masa tu..

Nasib 1 bekas tu share 4 orang je.. Memang bertambah sesajo.. Siap angkat tangan mintak waiter tambah nasi.. Buat gaya "Ampun Tuanku" pemalu konon.. tp part angkat tangan mintak nasik tambah sikit pun tak malu.. kalau malu kelak ko akan rugi..

sambil makan sambil dengar lagu2 merdu dari Yayasan NS.. tapi bila muzik berhenti hammmbekkkkk dengar sudu garpu berlaga.. hahahaha... 

Yang main keyboard tu besan mekchu merangkap adik ipar papa-jit :D.. Kemain dia layan kepala atas tu.. Dan artis jemputan hari tu Aisyah janji manismu..

Dirgahayu Tuanku ~ tibanya acara untuk potong kek.. tegok pedang tuuu...

Menu sodap.. semua pun sodap terutama kek coklat dia.. baru tambah kek (tambah lagi) dah diminta bangun sebab Tuanku nak beredar.. lepas tu semua pun beredar sama, tak de sape yang sambung makan.. dan mekchu pandang je la kek yg baru tambah tadi tu dengan pandangan paling sayu..

Paksa papa-jit amek gambar kat tangga Banquet Hall ni.. sebelum tu mmg kena sabar la tunggu mak-mak datin semua beredar sambil naik kereta mewah masing-masing kat depan tu.. Agak-agak dah clear, baru lah boleh snap-snap.. 

tersengih je memanjang.. tp sengih dalam gambar ni paling ketara sebab perut sudah kenyanggggg... 

Nak amek gambar baju Matase Sutera serta selendang secara proper.. tapi tak dapat sebab papa-jit tu bila nak snap je ada orang nak salam.. bila nak salam je ada orang mintak snap gambar.. cameraman yang dilantik dah menghilangkan diri masa ni.. masing2 nak cepat kan tengok anak sebab dah dekat jam 3.30ptg masa tu..

dapat amek gitu aje.. baju Matase Sutera nampak sikit, selendang pun nampak sikit.. jadi lah daripada tak de..

Dan tempat wajib untuk bergambar.. nasib ada tuan Faizal dan Ila kat situ..

 dengan Ila.. kat belakang kitorang itu lah Istana sebenar-benarnya.. 

tuan faizal bersama orang kedua banyak gambarnya dalam blog ni.. tak mampu nak bukak mata lagi besar sebab matahari sangat panas masa tu.. 

Dan diakhiri dengan gambar dari kami lagi dan lagi.. Pembuka gambar kami, penutup juga gambar kami..


Sekian untuk cerita Hari Keputeraan ke-64 pada kali ni.. Tahun depan kalau ada rezeki kita jumpa lagi.. Terima kasih kerana sudi membaca..

Walau pun camera jenis kapuk yg simpan dalam beg kecik pun muat, harap dapatlah beri gambaran suasana hari tu pada semua..

13 comments:

amirah said...

besan ke biras mekchu? huhu..pape pun memang meriah kan hari keputeraan tuanku ni

myEEcollection (babykids stuff) said...

wah kelas ko mekchu! hehhehe

mekchu... ayuh join ga sempena buka online babykids stuff (etiey.com)

http://myeecollection.blogspot.com/2012/01/giveaway-lucky-follower.html

Nini D.. said...

ate,apa ke pingat yg papa-jit dpt?

wildcutecat said...

"Yang main keyboard tu besan mekchu merangkap adik ipar papa-jit :D.."

besan ke biras?

iizla said...

tak penah gi majlis2 camni.
jeles nya tengok mekchu!

chekpid said...

eley hp kapok konon..iyolah, gambar cantek tuuu..

littlehumblelynn said...

mekchu

cantik betul gambarnya wpun kamera kapuk katanya...

smg after this more to come..

congrats papa jitt!!

Mimy Hamid said...

gitulah kekdah makan beradap ek...lapor ...heheheh tp takpe asalkan dapat join sekaki masuk istana best tu

mama_onie said...

Besan??? Bila micah kawen mekchu? Senyap2 je ada besan...
Adik ipar papa-jit = biras

@Z said...

nyesal kehilangan mekchu masa nak balik tu..kalau dak, boleh tumpang kamera 'kapuk' at least cantik gak gambo...ni pakai kamera hp cam hampeh je kualiti huhu... *kami terpaksa blah awal takut anak ngamuk kat umah*

gee said...

Teringat kenangan mase temankan ayah amik pingat. Tapi dah lama dh, time tu Tok Ja'par yg bagi pingat. Balai rong seri tu pun macam dah renovate je nampaknye

Bitt (double IS) said...

sempat lagi ber bag hanger ehehehehe nice pic la mekchu ;)

QasehnyaRania said...

sedia membaca..hehehe
besan ke biras mekchu '',

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...