@churalliya

Monday, January 23, 2012

Xong Xi Video ~ Cara nak kenalpasti handbag Coach itu asli atau tiruan

Tahu dari blog bitt.. dan sempena xong xi, mekchu nak xong xi satu video best untuk tambah knowledge semua jugak.. benda baik buat apa nak sembunyi kan..

~ Beberapa cara mudah nak kenalpasti henbeg Coach tu ori atau tidak~ Tips yang berguna terutama kalau ingin membeli secara online..



Lepas tengok, ce cepat gi belek koleksi Coach korang ok..

Copy cat dari bitt :D
1. C tu mesti symetry
2. Dalam dan luar tiada signature print in the same time...so kalau luar dalam tiada...
3.Jahitannya
4. serial number untuk handbag ;)
5. Zipper
6. cek hardware sekeliling bag **kalau beli coach tak pernah balut hardware dengan tisu paper or anything dah ory nak tutup2 buat ape kan :)
7. tag
8. dust bag

Mekchu bukan peminat Coach sebab sedih antara beg yang banyak di palsukan di pasaran.. Nanti penat2 beli yang ori orang ingat kan pelesu.. Memang beli bukan untuk menunjuk, tapi tetap sedih jugak.. hahaha.. (cakap je lah ko tak mampu)

7 comments:

Mas said...

salam mekchu,tq 4 da info.dah check sy punya dh ;)

Bitt (double IS) said...

i dah update info tu sikit mekchu...i TAK kesah kalau tak ori pon...i TAK kesah kalau ori sekali pon...i SANGAT KESAH kalau kena tipu...akekkekekkekee

Alycia said...

tq for kongsi.. tgh berusaha nk dptkan 1 hehe..

Softtouch [Hanim] said...

teringin jgk nk ada coach tp tulah kalu kita beli ori nnti ada yg ckp pelesu...satu lg mmg xmampu tp kalud ah teringin sgt sy dpt beli wristlet pun jd lah tp entah bila lah tu..

tp tulah jenuhlah nk ckp ngan org yg ni ori..hehehehee

sy xkisah pun bag apa janji jgn yg byk tiruan kat pasaran Carlo Rino pun ok apa...xde yg fake pun kan..kan kan...

QasehnyaRania said...

alkisahnya :)
info yang baguih ...

nur akhmar waheeda shafri said...

Salwm saya menjual beg original diambil direct dari us.harga murah sgt2 dr butik coz sy dapat trus dr supplier sane...diambil trus dari outlet2 sana..berminat boleh lawat page fb sy oristuffbizonline...tq

Abang Saifuddin said...

Wsapp sy nomb ni nur akhmar waheeda... 0168892018

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...